Problem DENON DN MC 6000

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
maxo
Příspěvky: 9
Registrován: 02 čer 2010 15:59

Problem DENON DN MC 6000

Příspěvek od maxo » 05 čer 2012 21:48

stava sa mi obcas to ze ked hram tak mi ako keby zamrzla konzola a to takym sposobom ze nejde ovladat tlacidlami softver iba myskou ... na zvuku to nepostrehnem ten ide plynule ale ked chcem cez tlacidla nieco tak vobec nereaguje. Musim bud restartnut cele alebo minimalne nacitat nastaveny preset v traktore. nema niekto podobny problem pripadne na inej konzole nieco podobne a ako to riesil?

parametre:

dn mc 6000
traktor scratch pro
win7 i3 4G ram
ibm

djmartin-sk
Příspěvky: 54
Registrován: 02 říj 2011 14:26

Re: Problem DENON DN MC 6000

Příspěvek od djmartin-sk » 07 čer 2012 04:31

maxo píše:stava sa mi obcas to ze ked hram tak mi ako keby zamrzla konzola a to takym sposobom ze nejde ovladat tlacidlami softver iba myskou ... na zvuku to nepostrehnem ten ide plynule ale ked chcem cez tlacidla nieco tak vobec nereaguje. Musim bud restartnut cele alebo minimalne nacitat nastaveny preset v traktore. nema niekto podobny problem pripadne na inej konzole nieco podobne a ako to riesil?

parametre:

dn mc 6000
traktor scratch pro
win7 i3 4G ram
ibm
Z príspevku nie je jasné napr. čo musíš "celé" reštartnúť(?) Problém môže byť napríklad v niekoľkých faktoroch: 1. cracknutý Traktor, (zablokuje MIDI kanál) 2. Vadný mapovací súbor, 3. Zlé nastavenie USB portov v notebooku (automatické vypnutie po istom čase kvôli šetreniu energie) 4. nedostatočne nastavený tsi mapovací súbor.

Možné riešenia:
1. Update nového firmware samotnej konzoly (ak je v nej starý firmware)
2. Po importovaní TSI mapovacieho súboru je dobré ak sa nastaví aj smerovanie portov "In-Port" a "Out-Port" treba zmeniť v parameter "All port" na port: DN-MC6000... prípadne odstrániť všetky ostatné mapovacie súbory, vrátane mapovacieho súboru pre keyboard. Po takomto nastavení - úprave reštartovať Traktor a nanovo si Uložiť - exportovať toto nové nastavenie.
3. Nastavenie USB portov a.) Vypnúť - zakázať selektívne vypnutie USB portov v nastaveniach - možnosti napájania (časť - upraviť nastavenia plánu - zmeniť rozšírené nastavenia) Rovnako v "správcovi zariadení" v časti "Radiče univerzálnej sériovej zbernice" prestaviť všetky ovládače (drivery) s názvom "Generic USB Hub" a "USB Root hub" vo vlastnostiach v časti (karte) "správa napájania" odstrániť - odznačiť kliknutím tú fajku v možnosti "povoliť počítaču ušetriť energiu vypnutím tohoto zariadenia" pozn. po tejto úprave USB portov reštartnúť celý počítač.
4. Kúpiť si legálny - originálny necracknutý software Traktor 2
5. Pomôcť môže aj úplné vypnutie Web kamery (vypnúť v Biose)
6. prípadne skúsiť iný Mapovací súbor

7. Ak nepomôže ani jedna z možností... tak treba napísať sťažnosť do Native Instruments, Microsoftu alebo Denonu :D :D :D

maxo
Příspěvky: 9
Registrován: 02 čer 2010 15:59

Re: Problem DENON DN MC 6000

Příspěvek od maxo » 07 čer 2012 20:10

Vo Win7 mam vsetko nastavene tak ako pises ..ziadne setrenie ziadne obmedzenie. Mozno problem bude robit kreknuty Traktor ... skusim kupit novy a napisem inak to mrznutie urobi iba z casu na cas. Dik zatial za pomoc

djmartin-sk
Příspěvky: 54
Registrován: 02 říj 2011 14:26

Re: Problem DENON DN MC 6000

Příspěvek od djmartin-sk » 08 čer 2012 16:42

maxo píše:Vo Win7 mam vsetko nastavene tak ako pises ..ziadne setrenie ziadne obmedzenie. Mozno problem bude robit kreknuty Traktor ... skusim kupit novy a napisem inak to mrznutie urobi iba z casu na cas. Dik zatial za pomoc
Ahoj... No možno cracknutý Traktor... alebo vadný MIDI mapovací súbor. Prípadne konflikt TSI mapovacích súborov s TSI súbormi iných MIDI zariadení, vrátane klávesnice.... ťažko sa to vysvetľuje takto písmom... Možno bude treba reinštalovať Traktor (aj keď len tuto cracknutu verziu) a nanovo načítať v traktore cez "setup wizard" MIDI zariadenie... skontroluj tiež či na rovnakom MIDI kanáli nejde aj nejaké iné zariadenie pripojené k Traktoru (napr. klávesnica) ja používam MIDI kanály 5/6 a 7/8 no ja mám SC 2000 ky ale ide mi to dobre aj na MC6000ke kde sú nastavené MIDI kanály 1/2 (ľavá strana) a 3/4 (pravá strana konzoly)... Všeobecne sa ťažko diagnostikuje chyba, keď to robí len občas "náhodne"... Skús si všimnuť a opísať čo bezprostredne predchádza tejto poruche... (potom napíš)

maxo
Příspěvky: 9
Registrován: 02 čer 2010 15:59

Re: Problem DENON DN MC 6000

Příspěvek od maxo » 08 čer 2012 20:43

djmartin-sk píše:
maxo píše:Vo Win7 mam vsetko nastavene tak ako pises ..ziadne setrenie ziadne obmedzenie. Mozno problem bude robit kreknuty Traktor ... skusim kupit novy a napisem inak to mrznutie urobi iba z casu na cas. Dik zatial za pomoc
Ahoj... No možno cracknutý Traktor... alebo vadný MIDI mapovací súbor. Prípadne konflikt TSI mapovacích súborov s TSI súbormi iných MIDI zariadení, vrátane klávesnice.... ťažko sa to vysvetľuje takto písmom... Možno bude treba reinštalovať Traktor (aj keď len tuto cracknutu verziu) a nanovo načítať v traktore cez "setup wizard" MIDI zariadenie... skontroluj tiež či na rovnakom MIDI kanáli nejde aj nejaké iné zariadenie pripojené k Traktoru (napr. klávesnica) ja používam MIDI kanály 5/6 a 7/8 no ja mám SC 2000 ky ale ide mi to dobre aj na MC6000ke kde sú nastavené MIDI kanály 1/2 (ľavá strana) a 3/4 (pravá strana konzoly)... Všeobecne sa ťažko diagnostikuje chyba, keď to robí len občas "náhodne"... Skús si všimnuť a opísať čo bezprostredne predchádza tejto poruche... (potom napíš)
nic vobec nic ona hra funguje vsetko ok ... ale niekedy proste ked jeden deck hra a idem loadnut dalsi track uz tlacidla nefunguju, niekedy to robi raz za cas niekedy aj 10x za noc. Ale na hudbe nepostrehnem nic a ani ziadnu hlasku nevyhodi tak uz neviem ...skusim origo soft ...a dam vediet. Nebude robit problem ked predtym bol kreknuty a teraz dam origo? nezapise to doregistra?

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: Problem DENON DN MC 6000

Příspěvek od stereoman » 08 čer 2012 21:35

1.) Vypnout WIFI(zakazat zarizeni) a odpojit nepotrebna USB zarizeni...

2.) Dale vyhazet:
-nepotrebne sluzby
-hlidace jako jsou FW, antiviry

3.) Zkusit jine drivery

4.) SW mas ofiko koupeny nebo pouzivas Lite verzi nebo ...?

Vygoogloval jsi nekde dalsi uzivatele se stejnym problemem?

maxo
Příspěvky: 9
Registrován: 02 čer 2010 15:59

Re: Problem DENON DN MC 6000

Příspěvek od maxo » 09 čer 2012 15:50

stereoman píše:1.) Vypnout WIFI(zakazat zarizeni) a odpojit nepotrebna USB zarizeni...

2.) Dale vyhazet:
-nepotrebne sluzby
-hlidace jako jsou FW, antiviry

3.) Zkusit jine drivery

4.) SW mas ofiko koupeny nebo pouzivas Lite verzi nebo ...?

Vygoogloval jsi nekde dalsi uzivatele se stejnym problemem?
uz som odinstaloval eset antivir, vypinam po starte nepotrebne veci, SW myslis oper sys v compe? alebo traktor? Ake ine drivre myslis? Resp ako ich vymenim? pouzivam Asio klasika denon driver ... nikde som nenasiel taky problem ... nieco podobne mal tu jeden z fora ale nik mu neodpovedal na to

DJ Gagyn
Příspěvky: 8
Registrován: 10 dub 2010 17:01

Re: Problem DENON DN MC 6000

Příspěvek od DJ Gagyn » 27 čer 2012 11:41

Aloha to samé se mi stalo před časem (používám ofic virtual). Po hodině hraní ze začátku akce mi denon přestal reagovat na jakýkoliv tlačítko, jog atd. Hudba hrála, mix fungoval (šavle, korekce) ale nic jinýho. Provedl jsem komplet restatr (comp + konzole) a vše zas fungovalo ale jen cca 1 hod. Celou akci jsem musel odklikat jak debil. Pomohlo až komplet reinstalace compu. Vzpoměl jsem si že jsem ten den alias chvíli před akci jsem překopírovával nějaký data z jedné flashky na druhou. Jinak od té doby no problema používám aktuální fw denon 1.011 a aiso driv denon 2.21 a comp uplně holý tzn win7, virtual, codeky, asio driv denon a muziku na hdd jinak vněm nic jinýho nemám žádnej antivir a podobný blbosti co při hraní nevyužiju a žádnou cizí flashku nebo cokoliv jinýho do něj už nestrčím.

maxo
Příspěvky: 9
Registrován: 02 čer 2010 15:59

Re: Problem DENON DN MC 6000

Příspěvek od maxo » 02 črc 2012 08:35

presne ako pises ... to iste robilo aj mne, dal som prec eset odinstaloval traktor scratch a dal pro 2 verziu 2.5 a dal novy update do konzoli a posledne asio ako pises, zatial som odohral 2 akcie ... stav: zatial je to OK no dufam ze aj bude lebi mixovat myskou pri hrani je riadna kktina. Ja NB pouzivam na vsetko ale pocas hrania vypinam wifi kameru a vsetko nepotrebne aj tak ked dam spravcu tak vyuzitie pamete je tak okolo 1,3 - 1,5 max a procesor od 4 - 8percent tak uz neviemkde moze byt chyba.

maxo
Příspěvky: 9
Registrován: 02 čer 2010 15:59

Re: Problem DENON DN MC 6000

Příspěvek od maxo » 08 črc 2012 21:21

dalsie poznatky ... to zamrznutie nerobi vsade a je jedno ci hram na sieti TNC alebo TNS teda sustave .... a ked robi robi to aj na VDJ aj na Traktore nezalezi ci je origo a ci craknuty ... vsimol som si ze ked zapnem parostroj alebo nejake svetlo resp vypnem tak dojde k tomu zmrznutiu konzoli ... nepomoze ani Di Box skusil som uzemnit ntb a konzolu spolu a cuduj sa svete od vtedy sa mi to nestalo. hral som 4 akcie svietil dymostrojoval bol na wifi stahoval hudbu a sucastne aj hral takze je jedno ci mate win alebo osx ked mate problem inde. Nepomohlo ani odstranenie zemneho kolika na predlzovacke nakolko aj ntb aj konzola je oddelena trafom a niesu zemnene aj keby mali cez usb ... divne ale pomohlo zatial. Uz mam pocit ci sa nevychodil usb konektor v konzole a nieje slaby kontakt.

DJ Gagyn
Příspěvky: 8
Registrován: 10 dub 2010 17:01

Re: Problem DENON DN MC 6000

Příspěvek od DJ Gagyn » 09 črc 2012 20:48

Hmmm ted ho mam na servise (kreténi mi ho polili naštěstí v pohodě) ale co mi řekl servisak tak ma podezdření na zdroj. Zkus jiný zdroj. Ty USB vím že kamošovi se konzole nechtěla v traktoru načíst až prohodil USB-čka.

Odpovědět