pitch fader nefunguje
-
pitch fader nefunguje
nazdar panove, koupil jsem dvs - NI A10 a kdyz si hodim do decku pisnicku, pitch fader je najetej uplne nahore (maximalne spomaleni tempa) a sviti sede, nejde nijak upravit :/ a jak to vlastne je s tim dvs? pitch fader ovladam na prehravacich (a to same co na prehravaci se udela i v traktoru) nebo jej musim ovladat mysi??
Re: pitch fader nefunguje
Co mas za Traktora 2.5 nebo nizsi 2.x?
Hraciho notase jsem jeste nevybalil z tasky, takze to vemu jen tak logicky.
Desky mas skalibrovane?
Zkousel jsi obe rychlosti 33,45?
(rozsah pitche jde nastavit v nastaveni)
Hraciho notase jsem jeste nevybalil z tasky, takze to vemu jen tak logicky.
Desky mas skalibrovane?
Zkousel jsi obe rychlosti 33,45?
(rozsah pitche jde nastavit v nastaveni)
-
zkousim to kalibrovat, a asi jsem idiot, nejde mi to
pitch fader na gramo/cd na 0% a pusť signál do vstupu na kartě - poté dej kalibraci a mělo by se to samo zkalibrovat, pokud to máš dobře propojené (případně zkus gramo uzemnit pokud nemáš).
Vyzkoušej při kalibraci obě rychlosti jak 33 tak 45 a MUSÍŠ mít přepnutou desku na Scratch Control - Track Deck... pak by ti to mělo jet
Vyzkoušej při kalibraci obě rychlosti jak 33 tak 45 a MUSÍŠ mít přepnutou desku na Scratch Control - Track Deck... pak by ti to mělo jet
-
diky moc chlapi, uz to de a ted dalsi otazka...jakto ze mi venku nehraje F1? kdyz mam traktor nastaven na interni zvukovku v pocitaci tak to de, a kdyz to prepnu na A10 tak nejde...?
To budeš mít v nastavení zvukovky... máš A10 čili 4 výstupy pokud tomu chápu dobře (nechce se mi hledat, která zvukna je u A10ky).
Settings - Output settings a tam ke každému decku nastav jiný výstupní kanál z té zvukovky (levý a pravý samozřejmně)
To by mělo pomoct
Settings - Output settings a tam ke každému decku nastav jiný výstupní kanál z té zvukovky (levý a pravý samozřejmně)
To by mělo pomoct
-
díky moc, jste bozi a etse posledni, pro mne nevysvetlitelny orisek :/ hraju si pres casove CD na playerech a chci obcas pouzit i synchonizaci. stlacim teda sync na X1 a rychlost desky se misto zesynchronizovani spomali nejvic jak to de a nejde s tim nic delat, jedine nacist track znovu a pustit ho odznovu. co s tim? to je dosti zasadny problem pro me
Pust 2 tracky s podobnym BPM, u prvniho klikni na MASTER a u druheho na SYNC. Furt to dela?
-
aa uz jsem na to dosel jak to funguje diky, jste dokonali ))) ted jsem objevil dalsi problem, de do tuhyho jak udelam aby mi phase meter nelital naleva napravo, ale jen aby stal a abych si podle neho mohl dorovnavat tracky? uz se mi to povedlo a chvili to tak slo, ale nevim co jsem udelal ze uz to tak nejde a zase lita a nejde podle neho nastavit nic :/
nejlepší je ho vypnout jinak k tomu: asi si měl nastavený některý deck jako MASTER deck a zbytek se zobrazoval v porovnání sním (ty phase metery)... pak si asi už nedal na žádný deck master a tak se to hodilo automaticky na traktor master clock což si tam sám nastavíš, ale to ty teď nepotřebuješ...
Pro tebe je důležité mít pokaždé alespoň 1 track jako master - tzn. :
Beat z master tracku je uprostřed (ty čárky v tracku co označují tempo...) zbytek se pomocí phase meteru zobrazí jakou má polohu ta čárka na ostatních deckách vůči čárce na master decku....
V nastavení si najdi někde automatické aplikování masterů na deck, ke kterému srovnáváš zbytek... projdi tam nastavení a nějakou takovou položžku tam najdeš... nejsem teď na pc tak nemožu popsat kde přesně to je
Pro tebe je důležité mít pokaždé alespoň 1 track jako master - tzn. :
Beat z master tracku je uprostřed (ty čárky v tracku co označují tempo...) zbytek se pomocí phase meteru zobrazí jakou má polohu ta čárka na ostatních deckách vůči čárce na master decku....
V nastavení si najdi někde automatické aplikování masterů na deck, ke kterému srovnáváš zbytek... projdi tam nastavení a nějakou takovou položžku tam najdeš... nejsem teď na pc tak nemožu popsat kde přesně to je
-
perfektni, chapu to diky jen nemohu najit tu volbu automatickeho aplikovani masteru. nepodival by ses mi na to az budes u kompu?
no a ted dalsi problem
obcas se mi stane (jen obcas, zatim jsem nevycmuchal cim je to podminene), ze kdyz si pustim pomoci playeru a casoveho cd nejaky track a hraje...a napriklad v pulce stlacim CUE (stane se mi to hlavne kdyz toto udelam 2x), track se prirodzene zastavi a navede k cue bodu tam, kde ho mam nastaveny. to by bylo vse v poradku. jenomoze obcas, kdyz ho chci znovu potom pustit, tak se sice na playeru ukazuje ze to prehrava, phase meter se rozjede, celkovy ukazovatel v traktoru se taky rozjede, ale nic nehraje ven a v podrobnim ukazovateli tracku v traktoru je jen tma, taky to nic neukazuje...da se to vyresit jedine tak, ze ten track do decku nactu odznovu, odznovu si udelam cue a hraju dal :/ dost mi to prekazi, nevite co s tim? nevim jestli jste to pochopili z tohoto popisu, kdyz ne tak sem hodin screen
no a ted dalsi problem
obcas se mi stane (jen obcas, zatim jsem nevycmuchal cim je to podminene), ze kdyz si pustim pomoci playeru a casoveho cd nejaky track a hraje...a napriklad v pulce stlacim CUE (stane se mi to hlavne kdyz toto udelam 2x), track se prirodzene zastavi a navede k cue bodu tam, kde ho mam nastaveny. to by bylo vse v poradku. jenomoze obcas, kdyz ho chci znovu potom pustit, tak se sice na playeru ukazuje ze to prehrava, phase meter se rozjede, celkovy ukazovatel v traktoru se taky rozjede, ale nic nehraje ven a v podrobnim ukazovateli tracku v traktoru je jen tma, taky to nic neukazuje...da se to vyresit jedine tak, ze ten track do decku nactu odznovu, odznovu si udelam cue a hraju dal :/ dost mi to prekazi, nevite co s tim? nevim jestli jste to pochopili z tohoto popisu, kdyz ne tak sem hodin screen
1) screen určitě pomůže víc, jelikož nevím co přesně se ti s tým stane a pro ostatní potencionální pomocníky je screen taky vhodnější
2) nastavení toho masteru:
- vlevo nahoře jak máš efektovou lištu tak pod tím vydíš ten metronom (snad víš co to je), tak na to klikni a jsi v traktor "clocku".. tam se nastavuje synchronizace s jiným zařízením přes MIDI apod. ale ty tam potřebuješ mít zaškrtnuté (zvýrazněné) " MASTER " a " AUTO " a nic víc... pak by ti ten master měl přeskakovat na track který zrovna hraje...
2) nastavení toho masteru:
- vlevo nahoře jak máš efektovou lištu tak pod tím vydíš ten metronom (snad víš co to je), tak na to klikni a jsi v traktor "clocku".. tam se nastavuje synchronizace s jiným zařízením přes MIDI apod. ale ty tam potřebuješ mít zaškrtnuté (zvýrazněné) " MASTER " a " AUTO " a nic víc... pak by ti ten master měl přeskakovat na track který zrovna hraje...
-
diky chlapi, uz jsem to vyresil a ted este jedna otazka, tentokrat na CDJ-2000. jak to tam funguje s tou barevnou podsvicenosti jogu? jak si to muzu nastavit?
CDJ 2000 jsem zatím nemapoval, ale měl by určitě mít možnost namapovat ledky/podsvícení.
Asi bych to vyřešil outputem na Deck play a vybral bych ty ledky pod jogem - červenou barvu + pak druhý command na output Deck play, ovšem tehdy když nebude deska hrát a to vybrat stejné ledky, ale dát jim jinou "vlastnost = bílá barva" ... poradil bych aj co přesně a jak udělat a nastavit, ale nemám CDJ, takže ti neřeknu jakou tu adresu těch ledek zadat do toho outputu.
Asi bych to vyřešil outputem na Deck play a vybral bych ty ledky pod jogem - červenou barvu + pak druhý command na output Deck play, ovšem tehdy když nebude deska hrát a to vybrat stejné ledky, ale dát jim jinou "vlastnost = bílá barva" ... poradil bych aj co přesně a jak udělat a nastavit, ale nemám CDJ, takže ti neřeknu jakou tu adresu těch ledek zadat do toho outputu.