pitch fader nefunguje

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

pitch fader nefunguje

Příspěvek od DJ Whitelight » 12 čer 2012 19:28

nazdar panove, koupil jsem dvs - NI A10 a kdyz si hodim do decku pisnicku, pitch fader je najetej uplne nahore (maximalne spomaleni tempa) a sviti sede, nejde nijak upravit :/ a jak to vlastne je s tim dvs? pitch fader ovladam na prehravacich (a to same co na prehravaci se udela i v traktoru) nebo jej musim ovladat mysi??

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od stereoman » 12 čer 2012 19:38

Co mas za Traktora 2.5 nebo nizsi 2.x?

Hraciho notase jsem jeste nevybalil z tasky, takze to vemu jen tak logicky.
Desky mas skalibrovane?
Zkousel jsi obe rychlosti 33,45?

(rozsah pitche jde nastavit v nastaveni)

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od DJ Whitelight » 12 čer 2012 22:17

zkousim to kalibrovat, a asi jsem idiot, nejde mi to

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od konszpic » 13 čer 2012 08:22

pitch fader na gramo/cd na 0% a pusť signál do vstupu na kartě - poté dej kalibraci a mělo by se to samo zkalibrovat, pokud to máš dobře propojené (případně zkus gramo uzemnit pokud nemáš).
Vyzkoušej při kalibraci obě rychlosti jak 33 tak 45 a MUSÍŠ mít přepnutou desku na Scratch Control - Track Deck... pak by ti to mělo jet

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od DJ Whitelight » 13 čer 2012 19:30

diky moc chlapi, uz to de :) a ted dalsi otazka...jakto ze mi venku nehraje F1? kdyz mam traktor nastaven na interni zvukovku v pocitaci tak to de, a kdyz to prepnu na A10 tak nejde...?

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od konszpic » 13 čer 2012 22:24

To budeš mít v nastavení zvukovky... máš A10 čili 4 výstupy pokud tomu chápu dobře (nechce se mi hledat, která zvukna je u A10ky).
Settings - Output settings a tam ke každému decku nastav jiný výstupní kanál z té zvukovky (levý a pravý samozřejmně)

To by mělo pomoct

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od DJ Whitelight » 14 čer 2012 14:36

díky moc, jste bozi :) a etse posledni, pro mne nevysvetlitelny orisek :/ hraju si pres casove CD na playerech a chci obcas pouzit i synchonizaci. stlacim teda sync na X1 a rychlost desky se misto zesynchronizovani spomali nejvic jak to de a nejde s tim nic delat, jedine nacist track znovu a pustit ho odznovu. co s tim? to je dosti zasadny problem pro me :(

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od stereoman » 14 čer 2012 15:10

Pust 2 tracky s podobnym BPM, u prvniho klikni na MASTER a u druheho na SYNC. Furt to dela?

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od DJ Whitelight » 14 čer 2012 19:26

aa uz jsem na to dosel jak to funguje :) diky, jste dokonali :)))) ted jsem objevil dalsi problem, de do tuhyho :D jak udelam aby mi phase meter nelital naleva napravo, ale jen aby stal a abych si podle neho mohl dorovnavat tracky? uz se mi to povedlo a chvili to tak slo, ale nevim co jsem udelal ze uz to tak nejde a zase lita a nejde podle neho nastavit nic :/

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od konszpic » 14 čer 2012 20:10

nejlepší je ho vypnout :-D jinak k tomu: asi si měl nastavený některý deck jako MASTER deck a zbytek se zobrazoval v porovnání sním (ty phase metery)... pak si asi už nedal na žádný deck master a tak se to hodilo automaticky na traktor master clock což si tam sám nastavíš, ale to ty teď nepotřebuješ...

Pro tebe je důležité mít pokaždé alespoň 1 track jako master - tzn. :
Beat z master tracku je uprostřed (ty čárky v tracku co označují tempo...) zbytek se pomocí phase meteru zobrazí jakou má polohu ta čárka na ostatních deckách vůči čárce na master decku....

V nastavení si najdi někde automatické aplikování masterů na deck, ke kterému srovnáváš zbytek... projdi tam nastavení a nějakou takovou položžku tam najdeš... nejsem teď na pc tak nemožu popsat kde přesně to je

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od DJ Whitelight » 14 čer 2012 20:48

perfektni, chapu to :) diky :) jen nemohu najit tu volbu automatickeho aplikovani masteru. nepodival by ses mi na to az budes u kompu?

no a ted dalsi problem :D

obcas se mi stane (jen obcas, zatim jsem nevycmuchal cim je to podminene), ze kdyz si pustim pomoci playeru a casoveho cd nejaky track a hraje...a napriklad v pulce stlacim CUE (stane se mi to hlavne kdyz toto udelam 2x), track se prirodzene zastavi a navede k cue bodu tam, kde ho mam nastaveny. to by bylo vse v poradku. jenomoze obcas, kdyz ho chci znovu potom pustit, tak se sice na playeru ukazuje ze to prehrava, phase meter se rozjede, celkovy ukazovatel v traktoru se taky rozjede, ale nic nehraje ven a v podrobnim ukazovateli tracku v traktoru je jen tma, taky to nic neukazuje...da se to vyresit jedine tak, ze ten track do decku nactu odznovu, odznovu si udelam cue a hraju dal :/ dost mi to prekazi, nevite co s tim? nevim jestli jste to pochopili z tohoto popisu, kdyz ne tak sem hodin screen

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od konszpic » 14 čer 2012 21:33

1) screen určitě pomůže víc, jelikož nevím co přesně se ti s tým stane a pro ostatní potencionální pomocníky je screen taky vhodnější

2) nastavení toho masteru:
- vlevo nahoře jak máš efektovou lištu tak pod tím vydíš ten metronom (snad víš co to je), tak na to klikni a jsi v traktor "clocku".. tam se nastavuje synchronizace s jiným zařízením přes MIDI apod. ale ty tam potřebuješ mít zaškrtnuté (zvýrazněné) " MASTER " a " AUTO " a nic víc... pak by ti ten master měl přeskakovat na track který zrovna hraje...

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od DJ Whitelight » 20 čer 2012 22:41

diky chlapi, uz jsem to vyresil :) a ted este jedna otazka, tentokrat na CDJ-2000. jak to tam funguje s tou barevnou podsvicenosti jogu? jak si to muzu nastavit?

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: pitch fader nefunguje

Příspěvek od konszpic » 21 čer 2012 08:28

CDJ 2000 jsem zatím nemapoval, ale měl by určitě mít možnost namapovat ledky/podsvícení.
Asi bych to vyřešil outputem na Deck play a vybral bych ty ledky pod jogem - červenou barvu + pak druhý command na output Deck play, ovšem tehdy když nebude deska hrát a to vybrat stejné ledky, ale dát jim jinou "vlastnost = bílá barva" ... poradil bych aj co přesně a jak udělat a nastavit, ale nemám CDJ, takže ti neřeknu jakou tu adresu těch ledek zadat do toho outputu.

Odpovědět