Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
poharik
Příspěvky: 71
Registrován: 03 lis 2007 18:01

Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od poharik » 02 dub 2008 22:16

dala by sa urobit taka vec, nemyslim teraz to, ze predom dam analyzovat mp3 v pc a ono mi to akurat " vyrata BPM", mna by zaujimalo cosi take ze by to co pri hodeni tracku na deck A alebo B nacitavalo skladbu a vytvaralo ako bude vyzerat jej priebeh sa nedialo pri hrani ( pretoze to ide pomaly ) ale pred hranim by sa to niekde cele vyanalyzovalo a uz ako by som hodil track hrat tak by to bolo hotove nieco ako s tym BPM kom da sa to ?
Vestax VCI-100, AKAI LPK 25, Sennheiser HD215, Lenovo x61

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od Azu » 03 dub 2008 00:07

Krom programu MixVibes, sem toto bohužel v žádném jiném nenašel :-(
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Martttin
Příspěvky: 85
Registrován: 20 led 2008 19:39

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od Martttin » 03 dub 2008 09:32

Teda ak to dobre chapem toto v traktore ide, sice ked to robis prvy krat tak tiez si to analyzuje az ked to nacitas do decku, ale...
mozes si tie skladby aj oznacit v browseri tam das "analyze (Async)" a ono by si malo analyzovat tie skladby potom ked uz nahodis track do decku mal by tam byt uz aj priebeh. Musis mat ale v options-colllection preferences-ID3 Tag mode zvolenu moznost extended+stripe. Ked takto zanalyzujes tie oznacene skladby musis dat "write file tags (Async)" (je zo ked kliknes pravym tlacitko na danu skladbu :) ). Mne to takto ide...A ak sa ti nedari oznacit viac skladieb naraz, v browseri dvojklikni na danu skupinu a oznacia sa ti setky v nej :wink:

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od Azu » 03 dub 2008 09:58

není tomu zcela tak, v Traktoru a ostatních to jen analyzuje a uloží si to informaci o BPM , ale rozhodně si to neukládá zobrazení grafického průběhu - peek, který má běžně okolo 70 - 100kb a to do MP3 tagu nejde dostat. Při dalším načtení to již ten track neanalyzuje, ale jen zjistí ten grafický průběh, který není časově náročné vytvořit, narozdíl od analýzi kvůi BPM
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Martttin
Příspěvky: 85
Registrován: 20 led 2008 19:39

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od Martttin » 03 dub 2008 15:17

Azu píše:není tomu zcela tak, v Traktoru a ostatních to jen analyzuje a uloží si to informaci o BPM , ale rozhodně si to neukládá zobrazení grafického průběhu - peek, který má běžně okolo 70 - 100kb a to do MP3 tagu nejde dostat. Při dalším načtení to již ten track neanalyzuje, ale jen zjistí ten grafický průběh, který není časově náročné vytvořit, narozdíl od analýzi kvůi BPM
No asi mas pravdu, funguje to nejak tak ,ale v podstate by to vyriesilo poharikovu otazku, lebo by to mohol predom analyzovat a potom by to uz frcalo bez problemov. A ak hras zo svojho kompu kde mas mp3jky tak nieje problem, lebo ono si ten graficky priebeh asi uklada do nejakej svoje databazy a ked mas svoj komp, ze nenosis napriklad mp3jky do klubu na cd alebo usb kluci, na 100% to funguje. Takze, ked uz si to raz zanalyzoval, ked to nahodis do decku uz to neanalyzuje znova, mas to uz hotove a tym padom to nezabera cas. Ci uz to robi tak alebo onak, vysledok je taky, ze ked uz to raz zanalyzovane mas, neanalyzuje to znova. Dokonca ani vtedy, ked preinstalujes traktora, lebo on ma svopju databazu myslim mimo svojho priecinka. A pokial nemenis nazov mp3jky alebo nezmenis jeje umiestenie, malo by to ist. Vsetko toto vsak tvrdim len pre traktor, lebo v inych programoch sa nevyznam a samozrejme vzdy po skonceni analyzy treba dat tu volbu "write file tags (Async)"...tot moja skusenost :wink:

poharik
Příspěvky: 71
Registrován: 03 lis 2007 18:01

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od poharik » 03 dub 2008 18:46

to je sice pekne ale traktor bohuzial nevyuzijem s mojou zvukovkou a doskami ( zatial imaginarnymi ).. lebo neviem ci aj vam ale mne napriklad ked hraju oba tracky naraz a nesu obe vyanalyzovane az do konca tak mi to ide dóoost pomaly / ta analyza ) a ked dojde jeden ci druhy track ku bodu kde neni natiahnuty tak sa proste zastavi :-/ ( a to i po rozsireni doterajsej ramky v booku o dalsiu 512tku = nieco cez 700 mb ram + 2 ghz procak :-/ tak nechapem )
Vestax VCI-100, AKAI LPK 25, Sennheiser HD215, Lenovo x61

Martttin
Příspěvky: 85
Registrován: 20 led 2008 19:39

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od Martttin » 03 dub 2008 22:26

poharik píše:to je sice pekne ale traktor bohuzial nevyuzijem s mojou zvukovkou a doskami ( zatial imaginarnymi ).. lebo neviem ci aj vam ale mne napriklad ked hraju oba tracky naraz a nesu obe vyanalyzovane az do konca tak mi to ide dóoost pomaly / ta analyza ) a ked dojde jeden ci druhy track ku bodu kde neni natiahnuty tak sa proste zastavi :-/ ( a to i po rozsireni doterajsej ramky v booku o dalsiu 512tku = nieco cez 700 mb ram + 2 ghz procak :-/ tak nechapem )
Analyza ako taka je zaberak na procak a anie nie tak na ramku, no ale ked nejdes na baterky tak je mi cudne ze ti to ide tak pomaly... skus sa pohrat s nastaveniami, kuknut procesy ci tam nemas niektore co ti moc beru z vykonu kompu... len nerus ziadne SYSTEM procesy :)

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od Azu » 03 dub 2008 23:10

V tomto ohledu bych poslal programátory těchto programů víte kam ... nechápu proč nepoužívají trochu víc mozek. Většina programů si ukládá do nějakého souboru informaci o souboru formou absolutní cesty k souboru a jeho názvu a k tomu pak následně přikládají další získané informace, ovšem když změníte cestu k souboru, nebo jej přejmenujete, tak končíte a jedete zase na novo. Přitom by stačilo ukládat si jako identifikátor kontrolní součet získaný z obsahu souboru a k němu přiřazovat tyto informace a díky tomu by se soubor mohl přejmenovávat a umisťovat třeba do desti adresářů současně a vše by bylo v pohodě.
Při dalším načtení když je song již analyzovaný se sice již nezjišťuje jeho BPM, ale stejěn se z toho souboru zjišťují špičky, tedy právě to grafické zborazení skladby a je to zbytečné, přitom to stačí někam ukládat jako to dělá MixVibes a není problém si to klidně nahrát na flashdisk již takto analyzované včetně tohoto grafického průběhu a při hraní z jiného počítače už se tam nemusí s tím nic dělat
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od Ludek » 05 dub 2008 16:32

Že se po vložení skladby do přehrávače 2 až 3 sec. postupně vykresluje průběh skladby mi nijak zvlášť nevadí. Kdykoliv během této doby můžu skladbu spustit a také přeskočit do libovolného místa, klidně ještě nevykresleného. VDJ to zvládne a vykreslí zbytek až potom. Skladba se analyzuje pouze při prvním natažení do přehrávače a všechny informace se uloží do databáze. Při opakovaném vložení skladby VDJ už nic neanalyzuje, pouze "rozbaluje" :!: mp3 soubor do paměti jako soubor wav, se kterým pak dále pracuje. A při tom rozbalování do wav souboru ho současně vykreslí, to jsou ty 3 sekundy.

poharik
Příspěvky: 71
Registrován: 03 lis 2007 18:01

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od poharik » 06 dub 2008 01:57

tak u mna to rozhodne 3 sekudny niesu tipoval by som takych 10 - 20 sekund kym sa vykresli priebeh tracku ... keby to boli ozaj len 3 sekundy tak by som sa na to vysral a ostal pri numark cue
Vestax VCI-100, AKAI LPK 25, Sennheiser HD215, Lenovo x61

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od Ludek » 06 dub 2008 02:22

20 sekund? :shock: Co to máš za počítač a hlavně kolik tam máš paměti RAM? Já používám na živé hraní dnes už obstarožní P4 na 3 GHz s 1 GB RAM a běžná, dříve analyzovaná skladba o délce 3 až 4 minut se mi rozbalí (vykreslí) vždy do několika sekund! Dvacet sekund je snad možných, pokud nemáš dost RAM, skladba se rozbaluje na HDD a ještě u něho nemáš zapnuté UDMA. Jinak to snad ani není možné.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od Azu » 06 dub 2008 09:40

Na Centrinu 900MHz, 512MB RAM se mně to vykresluje také zhruba 20 - 30 vteřin, na AMD X2 2.4GHz a 2GB RAM se to vykresuje do 10 vteřin.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Martttin
Příspěvky: 85
Registrován: 20 led 2008 19:39

Re: Numark Cue - analyzovanie trackov predom

Příspěvek od Martttin » 06 dub 2008 09:53

Mate vsetci pravdu, ale ono to nezalezi len od toho aky mas procak a ramku...chcem len povedat ze u kazdeho kompu to je ine a kludne sa moze stat, ze dva kompy s rovnakou konfiguraciou ti to mozu robit jeden 10 sekund a druhy pol minuty. Mam skusenost, robil som s kompom, ktory bol 3 mesiace po instalaci a isiel ako 286stka a druhy zasa priblizne rovnaka konfiguracia a ked mi ten chalan povedal ze naposledy ho preinstalovaval pred 2 rokmi, proste zalezi to od viecej veci...
A date mi hadam ale za pravdu, ze v traktore ked to uz mam raz analyzovane, nahodi mi tam ten priebeh urcite omnoho rycheljsie ako vdj, asi tak 2-3 sekundy, a to mam ramku napriklad len 512...tym chcem len povedat ze ked to ide u traktora, mohli by sa vyvojari VDJ posmazit, musi to ist a u VDJ...

Odpovědět