Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Azzie
Příspěvky: 8
Registrován: 20 říj 2009 12:02

Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od Azzie » 17 led 2010 16:58

Zdravím,

rád bych se tímto fórem s Vámi podělil o zkušenosti, tipy a tricky s tímto kontrolerem.
Mám ho doma už 4 dny a mám docela zásadní problém s nastavením.

1) Rád bych se dozvěděl, jak nastavit v USER modéch feedback LED dido (nastavit funkce jednotlivých tlačítek není problém, ale nemohu vůbec přijít na to, jak nastavit zpětné rozsvěcení a zhasínání stisknutých kláves. )

Prosím o radu.

2) Také bych se rád dozvěděl, jak mám správně nastavit Automap - standard. Zjistil jsem že "nějak" funguje i na DJstudio - Traktor. Ale tam zase nevim, co mám či nemám "zaktivovat" v MIDI-out a v MIDI-in rozhraní.

Prosím o radu


Děkuji

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od honcka » 17 led 2010 19:50

S tou prvni veci ti pomuze tenhle tutorial
http://www.youtube.com/watch?v=Jkvq_6Jg6UU
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Azzie
Příspěvky: 8
Registrován: 20 říj 2009 12:02

Re: Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od Azzie » 17 led 2010 21:51

1) Tohle video už jsem viděl. Ale stejně mi to není jasné. Když si nahraju v Abletonu nějaké "Rack" pole s nástrojema do prvního tracku, zapnu nahrávání, tak se mi sice normálně v USER módu daří hrát a nahrávat, ale jednotlivé tlačítka tak jak je mačkám se nerozsvěcej.
To si mám jako vytvořit ještě jeden track vedle a nějak nastavit na něm výstup přímo do Launchpadu ?
Nemůže to být tím, že mám OS WIn 7 ??

2) je pak vůbec zapotřebí mít zapnutý AutoMap, pokud pracuji zatím jenom s Launchpadem a Abletonem ?

3) btw.. pokud někdo máte Launchpad a Ableton , můžete se senou podělit o to, jak mají být správně nastavené preference ? Sice si myslím že to mám dobře, ale když vypnu posílání signálu přez porty Automap MIDI a Automap HUI, tak mi stejně Launchpad funguje beze změny.

Pls.. help

Azzie
Příspěvky: 8
Registrován: 20 říj 2009 12:02

Re: Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od Azzie » 17 led 2010 22:03

Tak to ještě zkusim podle toho videa. Myslim, že už jsem to pochopil. ,-) K mašince se ale dostanu až ráno, tak pak dám ECHo jestli se zadařilo.

Nicméně stále trvá můj dotaz na AutoMap. Je vůbec zapotřebí, když nemám AutomapPRO, ale Standard, kde se medaj namapovat klávesnicové zkratky ?

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od honcka » 17 led 2010 22:29

K tomu automapu jsem se zatim nedostal, podle toho vide to funguje, jedinej problem je, ze ti to pak blika i v session a mixer viewu
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Azzie
Příspěvky: 8
Registrován: 20 říj 2009 12:02

Re: Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od Azzie » 17 led 2010 23:00

To je ale skoro dost zásadní problém, řekl bych. 8)

Nicméně příští týden si jdu pro poslední hardware, a sice REMOTE Zero MK2. A teď jsem se i dočetl, že k tomuhle kontroléru se dodává Automap PRO zdarma. Takže si s tim AutoMapem ještě budu muset hodně pohrát a prostudovat jej..

moje sestavička na LIVE Sety bude teda koncem příštího týdne vypadat takto..
Obrázek

(To bude jízda) ,-)

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od honcka » 17 led 2010 23:21

taky jsem o remote uvazoval, ale o tomhle
http://www.musiccenter.cz/Novation-Remo ... y/:3:34667
je to uplne to samy + navic klavesy a stoji to uplne stejne
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Azzie
Příspěvky: 8
Registrován: 20 říj 2009 12:02

Re: Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od Azzie » 18 led 2010 08:30

Neni to úplně to samý.
Nemáš tam X-Fader :-) A klávesy mi v téhle sestavě nahradí právě ten Launchpad. :wink:

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od honcka » 18 led 2010 10:47

ja si nedovedu predstavit, ze bych mel nahravat melodickou linku pres ty pady v launchpadu, hlavne nemaj dynamiku uhozu
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Azzie
Příspěvky: 8
Registrován: 20 říj 2009 12:02

Re: Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od Azzie » 18 led 2010 12:16

Tak všechno podle toho videa se mi již podařilo nastavit. I ten vizualní metronom, co je v druhé pulce videa jsem si vyrobil.
Děkuji za radu.

Jen akorát stále nechápu ten AutoMap. :-(

Azzie
Příspěvky: 8
Registrován: 20 říj 2009 12:02

Re: Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od Azzie » 25 led 2010 22:21

Objevil jsem perfektní náhražku za AutoMap. licence sice stojí v přepočtu cca 350 kč, ale je to dobrej nástroj. Jmenuje se midi katapult. Pěkně jsem si namapoval zkusmo DJ studio Traktor a věřim, že to pujde i na všechny další programy. ( funguje sqele při použití utility midi-yoke)

http://www.midikatapult.com/

:geek2:

lukick
Příspěvky: 2
Registrován: 10 pro 2014 15:10

Re: Novation LaunchPad - problémy s nastavením

Příspěvek od lukick » 10 pro 2014 16:31

Ahoj..tiez by som potreboval pomoct so zariadenim launch pad :-! :)

Odpovědět