NI S4 + Ableton (Apple IPAD)

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
brezyk12
Příspěvky: 3
Registrován: 27 črc 2009 16:53

NI S4 + Ableton (Apple IPAD)

Příspěvek od brezyk12 »

Dobrý deň ,
Chcel by som sa spýtať či by bola dobrá kombinácia Native instruments S4 + traktor zosynchronizovany s abletonom live a ako "kontroler" na ableton by som pouzil apple ipad ktorý sa da namapovat podla potrieb popripadne u applu som videl ze sa daju zakupit nejake aplikacie ako napr ipiano alebo Korg Electribe len to neviem akoby sa dalo presne vyuzit. Zaujimali by ma vase nazore na tuto kombinaciu alebo by bolo rozumnejsie kupit neaky "realny" midi kontroler (akai apc 4)
Ipad ma laka v tom ze sa tam da nastavit nespocet veci takze sa da povedat ze to je taka univerzalna vec.

brezyk12
Příspěvky: 3
Registrován: 27 črc 2009 16:53

Re: NI S4 + Ableton (Apple IPAD)

Příspěvek od brezyk12 »

tým NI s4 som myslel traktor kontrol s4 :lol:

JAN.KOlive
Příspěvky: 28
Registrován: 30 črc 2010 12:31

Re: NI S4 + Ableton (Apple IPAD)

Příspěvek od JAN.KOlive »

Super kombinace sam se k ni snazim dostat na ipadu by mel bezet griid nebo abletouch kde si nakonfigurujes vlastni controler a budes tim ovladat vsechny parametry co potrebujes ale predem nez se pro to rozhodnes kup si macbook bez nej se to skoro neda sprovoznit , sam ho mam a uz nikdy nechci na djing nebo live nic jineho.

Xakroo
Příspěvky: 183
Registrován: 05 čer 2008 14:03

Re: NI S4 + Ableton (Apple IPAD)

Příspěvek od Xakroo »

Nejdřív si přečti systémové požadavky programů a pak se podívej na procák a ramku ipadu. :D
A kam do toho ipadu zapíchneš ty midikontrolery, když nemá usbčka? :D

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: NI S4 + Ableton (Apple IPAD)

Příspěvek od honcka »

xakroo: ty se nauc poradne cist prispevky :)
pise, ze by ipad pouzil jako kontroler, hraje tak napr crystal distortion

brezyk12: jestli to s4 nemas a chces jet spis z abletonu, tak bych si spis pockal, v roce 2011 ma ableton a rane spusti bridge pro itch
http://www.youtube.com/watch?v=ZZ9ZbL1ENhs

jinak jestli hw kontroler nebo ten ipad, nejlepsi je mit oboje :)
kdyz mas ipad, tak ti imho bude bohate stacit APC20, ktery je o 5000 levnejsi nez 40

brezyk12
Příspěvky: 3
Registrován: 27 črc 2009 16:53

Re: NI S4 + Ableton (Apple IPAD)

Příspěvek od brezyk12 »

[quote="honcka"]xakroo: ty se nauc poradne cist prispevky :)
pise, ze by ipad pouzil jako kontroler, hraje tak napr crystal distortion

brezyk12: jestli to s4 nemas a chces jet spis z abletonu, tak bych si spis pockal, v roce 2011 ma ableton a rane spusti bridge pro itch
http://www.youtube.com/watch?v=ZZ9ZbL1ENhs

jinak jestli hw kontroler nebo ten ipad, nejlepsi je mit oboje :)
kdyz mas ipad, tak ti imho bude bohate stacit APC20, ktery je o 5000 levnejsi nez 40[/quote]

este som prave nic nekupil... rozmyslam co by bolo najlepsie a hlavne najpouzitelnejsie

inak ten bridge vyzera dost dobre ;) skusim este podumat .... asi bude najlepsie ked si zajdem do obchodu z dj technikou a vyskusam tie "hracky" osobne.

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: NI S4 + Ableton (Apple IPAD)

Příspěvek od honcka »

jiank s tim ipadem a ableton poreferuju, bude mi ho kupovat firma v lednu na remote access

jinak jak jsem psal, ten bridge je zatim pro verzi serato scratch (tj pres gramce) pro verzi itch (pres kontroler) bude az 2011, zatim samozrejme muzes hrat pouze s abletonu

konszpic
Příspěvky: 447
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: NI S4 + Ableton (Apple IPAD)

Příspěvek od konszpic »

má někdo zkušenost s ovládáním abletonu přes s4ku?? s takovýma věcma v abletonu začínám a nevím jak tam nastavit abych mohl faderama ovládat cutoff frekvenci atd.

Dík kdyžtak

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1080
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: NI S4 + Ableton (Apple IPAD)

Příspěvek od stereoman »

Kdyz jsem kdysy testoval nejaky demo abletonu, tak jsem klikl na prvek pravym tlacitkem mysi (nebo jsem ho nejak jinak donutil) a pak jsi ten dany prvek mohl namapovat - stacilo zmacknout nebo zakroutit pozadovanym ovladacim prvkem + pridat info co je to za ovladaci prvek ... Zkus to nejak pobouchat a urcite na to prijdes.

S4 by se mela samozrejme nachazet v MIDI modu.

konszpic
Příspěvky: 447
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: NI S4 + Ableton (Apple IPAD)

Příspěvek od konszpic »

jojo chvilku po postnutí mého dotazu jsem na to došel proč mi to nereaguje na midi signály, já byl v nativním módu kontroléru a né v midi módu, tak pak už to šlo vše velmi lehce :-)

Odpovědět