NI S4 + Ableton (Apple IPAD)
NI S4 + Ableton (Apple IPAD)
Dobrý deň ,
Chcel by som sa spýtať či by bola dobrá kombinácia Native instruments S4 + traktor zosynchronizovany s abletonom live a ako "kontroler" na ableton by som pouzil apple ipad ktorý sa da namapovat podla potrieb popripadne u applu som videl ze sa daju zakupit nejake aplikacie ako napr ipiano alebo Korg Electribe len to neviem akoby sa dalo presne vyuzit. Zaujimali by ma vase nazore na tuto kombinaciu alebo by bolo rozumnejsie kupit neaky "realny" midi kontroler (akai apc 4)
Ipad ma laka v tom ze sa tam da nastavit nespocet veci takze sa da povedat ze to je taka univerzalna vec.
Chcel by som sa spýtať či by bola dobrá kombinácia Native instruments S4 + traktor zosynchronizovany s abletonom live a ako "kontroler" na ableton by som pouzil apple ipad ktorý sa da namapovat podla potrieb popripadne u applu som videl ze sa daju zakupit nejake aplikacie ako napr ipiano alebo Korg Electribe len to neviem akoby sa dalo presne vyuzit. Zaujimali by ma vase nazore na tuto kombinaciu alebo by bolo rozumnejsie kupit neaky "realny" midi kontroler (akai apc 4)
Ipad ma laka v tom ze sa tam da nastavit nespocet veci takze sa da povedat ze to je taka univerzalna vec.
Re: NI S4 + Ableton (Apple IPAD)
tým NI s4 som myslel traktor kontrol s4
-
Super kombinace sam se k ni snazim dostat na ipadu by mel bezet griid nebo abletouch kde si nakonfigurujes vlastni controler a budes tim ovladat vsechny parametry co potrebujes ale predem nez se pro to rozhodnes kup si macbook bez nej se to skoro neda sprovoznit , sam ho mam a uz nikdy nechci na djing nebo live nic jineho.
Nejdřív si přečti systémové požadavky programů a pak se podívej na procák a ramku ipadu.
A kam do toho ipadu zapíchneš ty midikontrolery, když nemá usbčka?
A kam do toho ipadu zapíchneš ty midikontrolery, když nemá usbčka?
xakroo: ty se nauc poradne cist prispevky
pise, ze by ipad pouzil jako kontroler, hraje tak napr crystal distortion
brezyk12: jestli to s4 nemas a chces jet spis z abletonu, tak bych si spis pockal, v roce 2011 ma ableton a rane spusti bridge pro itch
http://www.youtube.com/watch?v=ZZ9ZbL1ENhs
jinak jestli hw kontroler nebo ten ipad, nejlepsi je mit oboje
kdyz mas ipad, tak ti imho bude bohate stacit APC20, ktery je o 5000 levnejsi nez 40
brezyk12: jestli to s4 nemas a chces jet spis z abletonu, tak bych si spis pockal, v roce 2011 ma ableton a rane spusti bridge pro itch
kdyz mas ipad, tak ti imho bude bohate stacit APC20, ktery je o 5000 levnejsi nez 40
[quote="honcka"]xakroo: ty se nauc poradne cist prispevky
kdyz mas ipad, tak ti imho bude bohate stacit APC20, ktery je o 5000 levnejsi nez 40[/quote]
este som prave nic nekupil... rozmyslam co by bolo najlepsie a hlavne najpouzitelnejsie
inak ten bridge vyzera dost dobre skusim este podumat .... asi bude najlepsie ked si zajdem do obchodu z dj technikou a vyskusam tie "hracky" osobne.
kdyz mas ipad, tak ti imho bude bohate stacit APC20, ktery je o 5000 levnejsi nez 40[/quote]
este som prave nic nekupil... rozmyslam co by bolo najlepsie a hlavne najpouzitelnejsie
inak ten bridge vyzera dost dobre skusim este podumat .... asi bude najlepsie ked si zajdem do obchodu z dj technikou a vyskusam tie "hracky" osobne.
jiank s tim ipadem a ableton poreferuju, bude mi ho kupovat firma v lednu na remote access
jinak jak jsem psal, ten bridge je zatim pro verzi serato scratch (tj pres gramce) pro verzi itch (pres kontroler) bude az 2011, zatim samozrejme muzes hrat pouze s abletonu
jinak jak jsem psal, ten bridge je zatim pro verzi serato scratch (tj pres gramce) pro verzi itch (pres kontroler) bude az 2011, zatim samozrejme muzes hrat pouze s abletonu
má někdo zkušenost s ovládáním abletonu přes s4ku?? s takovýma věcma v abletonu začínám a nevím jak tam nastavit abych mohl faderama ovládat cutoff frekvenci atd.
Dík kdyžtak
Dík kdyžtak
Kdyz jsem kdysy testoval nejaky demo abletonu, tak jsem klikl na prvek pravym tlacitkem mysi (nebo jsem ho nejak jinak donutil) a pak jsi ten dany prvek mohl namapovat - stacilo zmacknout nebo zakroutit pozadovanym ovladacim prvkem + pridat info co je to za ovladaci prvek ... Zkus to nejak pobouchat a urcite na to prijdes.
S4 by se mela samozrejme nachazet v MIDI modu.
S4 by se mela samozrejme nachazet v MIDI modu.
jojo chvilku po postnutí mého dotazu jsem na to došel proč mi to nereaguje na midi signály, já byl v nativním módu kontroléru a né v midi módu, tak pak už to šlo vše velmi lehce