NI Machine se seká když je v sync s Traktorem

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
SYNAPTIK
Příspěvky: 3
Registrován: 24 črc 2010 18:40

NI Machine se seká když je v sync s Traktorem

Příspěvek od SYNAPTIK » 24 črc 2010 18:51

Mám takový záhadný a nepříjemný problém. Synchronizoval jsem Machine s Traktorem, Traktor je Master Clock. Jakmile pak Machine hraje a točím na ní některými ovladači/parametry zvuků, seká se a někdy už se nerozjede a musím resetovat MIDI Play tlačítko v Traktoru. Nestává se to se všemi parametry, např. efekty nebo nastavení v Master nebo Group nechávají Machine většinou klidnou. Tím hůř... Když hraju na Machine samotnou, můžu točit čím chci a vše funguje jak má. Není to asi závislé na zvukovce, zkoušel jsem jet Machine a Traktor na jedné zvukovce i na dvou a problém nezmizel. Problém bude někde v MIDI asi, vypadá to jako když se pere MIDI signál z parametrů Machine s MIDI clock signálem z Traktoru a ten ho přestává vysílat, tudíž se Machine zastaví nebo sekne....:(

Zdá se to něco nestandardního. Nevíte co s tím?

Díky.

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: NI Machine se seká když je v sync s Traktorem

Příspěvek od DjMatisS » 24 črc 2010 23:14

jak mas zarizene midi propojeni? jedná se o dva počítače? MAC nebo PC?
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

SYNAPTIK
Příspěvky: 3
Registrován: 24 črc 2010 18:40

Re: NI Machine se seká když je v sync s Traktorem

Příspěvek od SYNAPTIK » 25 črc 2010 11:34

Mám jen jedno VAIO s Windows 7 a k tomu externí USB zvukovku Terratec s MIDI konektorama, takže z ní vede kabel do Machine.

----------------------------------------------------------------------------------------------
SONY VAIO F11Z1/E, Intel Core i7 720QM, RAM 8GB, 500GB 5400 rpm, Windows 7 Home Premium 64-bit, soundcard Terratec Phase 26USB, RELOOP RMX 40USB, Traktor Kontrol X1, NI Machine

SYNAPTIK
Příspěvky: 3
Registrován: 24 črc 2010 18:40

Re: NI Machine se seká když je v sync s Traktorem

Příspěvek od SYNAPTIK » 01 srp 2010 20:43

DjMatisS píše:jak mas zarizene midi propojeni? jedná se o dva počítače? MAC nebo PC?
Tak problem mi pretrvava i kdyz mam pustenou Machine na jinem notebooku. Taky Windows 7...

Paul Diamond
Příspěvky: 446
Registrován: 09 bře 2007 06:23

Re: NI Machine se seká když je v sync s Traktorem

Příspěvek od Paul Diamond » 12 srp 2010 20:05

skus MIDI Yoke :) ja pouzivam traktor aj maschine tak ako ty traktor mam nastaveny na master clock a maschine vyuzivam ako step sequencer....

ten tvoj problem nemam no mam iny :D

ked loadujem track v traktore a sucastne mam stale spustene tlacitko play na send midi clock zvuk ktory lezie zo zvukovky stale trosku sekne.. takze stale ked loadujem novy track na deck musim najprv vypnut midi sync :/ co je dost nemotorne...
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: NI Machine se seká když je v sync s Traktorem

Příspěvek od DjMatisS » 13 srp 2010 10:36

Tak ted jsem v koncich :D nevim reseni problemu ani jednoho z vas...

Paul: To seknutí zvuku mě dělá traktor kdykoli kdy se zaktivuje na druhem kompu midi. Jinak receno, kdyz zapnu druhy komp :D. A taky kdyz treba zvysuju jas na displeji. Nevim cim to je, ale dela to pri vic vecech...
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

Paul Diamond
Příspěvky: 446
Registrován: 09 bře 2007 06:23

Re: NI Machine se seká když je v sync s Traktorem

Příspěvek od Paul Diamond » 13 srp 2010 10:48

no to by som aj ja rad vedel cim to je stretol som sa s nazormi, ze napr treba vypnut wifi a je to ok alebo AV no bohuzial nepomaha to pre mna... pisal som aj na forum NI ale ako vzdy tie moje prispevky zostavaju doteraz nevyriesene :D asi im napisem na support ved mam od nich veci za viac nez 1000e tak nech mi skusia neodpisat :D
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

Odpovědět