Native Instruments - Maschine

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
deejay_peter

Native Instruments - Maschine

Příspěvek od deejay_peter »

čaute,

rozmýšľam, že by som svoje hranie obohatil aj o nejaké live acty, teda robiť niečo na živo. Rozmýšľam, ktorým smerom sa vybrať a napadlo ma Maschine od NI. Vzhľadom k tomu, že používam na hranie Traktor Scratch Pro 2, tak myslím, že maschine by s ním malo spolupracovať najlepšie.

Poraďte mi prosím Vás, čo s tým všetko dokážem robiť pri hraní? Aké je využite maschine? Resp. čo by ste mi odporúčili k live actu k hraniu spoločne cez Traktor Scratch? Aj keď najviac ma zatiaľ zaujalo to maschine.

CrissC

Re: Native Instruments - Maschine

Příspěvek od CrissC »

Teď bych spíš doporučil si koupit F1 a ject přes remix decky a v nějakém DAWu si připravit loopy a oneshotky ;-)

konszpic

Příspěvek od konszpic »

Jak píše CrissC... momentálně pokud chceš obohatit hraní v Traktoru o nějaký liveact tak ten remix deck + f1 je dobrá volba.
Mashine je velmi dobrý stroj, ale myslím si, že v praxi líp využiješ tu F1ku

deejay_peter

ďakujem chlapci za názory.

CrissC ešte sa Ťa chcem opýtať, aký DAW by si mi odporúčil na dobré a rýchle loopy a oneshoty?

konszpic

Příspěvek od konszpic »

k těm loop a one shotům - existuje strašně mnoho samplů, které by sis mohl koupit, a pokud nechceš kupovat tak já nedoporučuju stahovat, ale můžeš i stahnout.

Najdi si napříkal "Vengeance" samply ty jsou jedny z nejrozšířenějších.

Tady můžeš koupit ty samply a když nechceš tak googluj :-)
http://www.vengeance-sound.com/

deejay_peter

kúpil som si jeden balik Vengeance zvukov, konkrétne minimal. Mám ale problém a teraz neviem, či ho môžem adresovať aj sem, alebo ho hodiť do nejakej inej témy, ale skúsim to sem.

Pri spolupráci s F1 mi tieto zvuky vôbec neidú tak, ako tie priamo od traktora, čo sú voľne dostupné. Vôbec mi ich nezosynchronizuje tak pekne, ako tie originál. Neviete mi poradiť prečo je to tak? Nedá sa s nimi vôbec pracovať tak dobre, ako s tými originál a ja vôbec nemám potuchy, prečo je to tak. Ďakujem za každú radu

CrissC

Příspěvek od CrissC »

ty od NI jsou nagridovaný, musíš je hodit normálně do TRACK decku a nagridovat ;-)

konszpic

Příspěvek od konszpic »

přesně tak... ty co budeš používat tak si načti do normálního decku, kde obyčejně máš nějaký track a tam si najdi ten beat grid.... a uprav si počátečné grid a případně tempo toho samplu

DeeJayElwis

Příspěvek od DeeJayElwis »

Jsem asi tady jeden z málo kdo toho maschina má :-) a měl jsem doma i maschine micro :-) jde o to jestli to chceš jenom na hraní tak v tom jsou lepší F1 ikdyž ti maschine jako takový nabídne 8 skupin kde do každý skupiny dáš 16 zvuků :-) neboli do jednoho projektu dáš dvakrát víc zvuků bez toho aby jsi musel přepínat remix set. Celkově je Maschine i software k němu dělaný napůl na domácí skládání a napůl na live act. Za to F1 jsou jenom na hraní. Nehledě na to že Maschine má plně grafický dva displeje takže nemusíš překlikávat programu k přenutí skupin či kitů a dalších věci. Celkově je maschine více komplexnější a víc složitější než F1. A maschine jako takový dostane časem plné mapování do traktoru na remix decky :-) F1 je na loopy a určitě néé na jednotlivý samply což odpovídá velikost padů který jsou poloviční oproti Maschinu. Je to většinou na člověku co si vybere :-)

Dr.Blunt

potreboval by som poradit ....Maschine ....

Příspěvek od Dr.Blunt »

hladam niekoho kto to ma a kto stym wie trochu narabat

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Pokud chces hrat DJstylem, tak ber Traktor. Pokud chces hrat LiveAct stylem, tak ber Maschine nebo Ableton. Pokud chces oba styly kombinovat, tak mi prijde vhodnejsi Traktor+F1. Nevylucuji vsak, ze nekomu bude vice vyhovovat neco jineho.

Dr.Blunt

Příspěvek od Dr.Blunt »

chcem sa opytat ja stahujem programy co mi posiela native instruments....reaktor,massiv a tak ...a newiem co stym a ako to mam prepojit s maschine..vedeli by ste poradit??

konszpic

Příspěvek od konszpic »

reaktor, massive jsou vst instrumentu - potřebuješ na spuštění nějaký DAW = Fl Studio, Ableton, Logic (mac) a další co podporují vst/vsti

tam můžeš otěvřít pluginy (vsti) a teoreticky pomocí mashinu ovládat např. massive - youtube zadej mashine massive a zkus pohleat - youtube má většinou dobré věci

Odpovědět