Nastavení Maya 44 USB

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
cristopher

Nastavení Maya 44 USB

Příspěvek od cristopher »

Ahoj. Objednal sem si tuto zvukovku. Mám gramofony Numark tt200, mixák numark dm1050 a chtěl sem se zeptat, jak mám nastavit nebo vůbec nainstalovat tu zvukovku do pc a vše zapojit? Pač když sem do kompu vložil instalační cd tak sem si myslel že začne automaticky instalace a nic.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

Záleží na tom jaký program k tomu chceš používat jestli klasický VDJ tak by to mělo jet i bez instalace a pokud ne tak musíš proklikat složky.. ESI/DRIVER/USB/MAYA44USB/PC pokud máš apple tak na konci jen vlezeš do složky MAC
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

cristopher

Mám nainstalovaný VDJ5. A windowsy mám XP. No čekal sem že se to bude samo instalovat po vložení instalačního cd od té zvukárny Maya, ale jen se mi otevřelo to cedo kde bylo hodně složek. Tak nevím. Ve virtualu když sem chtěl nastavit kalibraci vinylů tak mi to pořád psalo: Eror in the ASIO sound driver.

Buchy

Příspěvek od Buchy »

No hele ... když zapojíš MAYA tak by se ti u hodin měl objevit nějaký ten panel nástroje ne ? Jako vedle ICQ a sítovych spojeni atd ... protože jesik ti to nevyjede tak ten počál se zvuknou nekomunikuje ... tudiz ti to haze ten error ... reseni ? asi mas spatne isntly drivery

cristopher

Jj tak to jo, zobrazuje se mi ta zvukárna jako externí v hlavním panelu, ale je potřeba nainstalovat i ty věci, co jsou na tom instalačním cédu že. Myslím že sou tam nějaký codeky nebo co na to, aby to šlo i na windowsech XP.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

ja si tuším nainstaloval z toho cd driver pro mayu

tady je cesta jak se k ní proklikat

ESI/DRIVER/USB/MAYA44USB/PC

ty lomítka jsou obráceně a mělo by to být všechno na tom instalačním cédu.. je tuším bílé a na něm napsáno ESI

cristopher

Jo díky moc. To sem potřeboval vědět! Já sem přávě nevěděl, jak se proklikat k tomu, co tam mám nainstalovat.

cristopher

Tak už mi to jede, jen sem se chtěl zeptat, proč je výsledný signál tak slabý. Je to hrozně potichu.

Azu

Příspěvek od Azu »

Nastav si víc hlasitost v ovládacím panelu zvukovky, standarndě je na 50% , ale i po zesílaní na maximum nečekej zázrak, opravdu hraje potichu a také s tím bojuju při hraní kdy blbě slyšim sluchátka :-(
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

cristopher

No právě ono je to takové blbé když mi hrají nahlas třeba repráky a ted neslyším pořádně hudbu ve sluchátkách.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

pak už je jen jediná možnost - koupit si pecky s odhlučněním okolního zvuku.. osobně sebou tahám Koss Spark Plug jen tak pro jistotu kdyby byl ten šramot až moc silný..

cristopher

jo tak hlasitost už sem si nastavil a naštěstí to jede tak jak má, ale zjistil sem další problém. Prvně fungovaly oba vinyly ale ted funguje jen pravá strana a ta levá nejede s použitím timecode vinylu. hraju přes ten virtual 5 a nějak mi ta jedna strana nechce jet.

cristopher

prostě signál z jednoho vinylu je uplně rozjetý. zkoušel sem přehodit desky a i přehodit kanály v počítači ale pořád jeden kanál měl špatný signál...ale nevím proč mi to předtím šlo

Azu

Příspěvek od Azu »

a) zkontroluj pořádně zapojení kabelů, se občas stane že si kablík povytáhneš a pak to nemá signál
b) v nastavení VDJ dej kalibraci TC vinylů a uvidíš jestli ti vůbec jde signál ven z toho gramce
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

cristopher

Jj toto všechno sem zkontroloval. Spíš mě mate jedna věc, že prostě jednou to jde a jednou zase ne, jako kdyby se měnilo nastavení pokaždý když přeměním track. Jinak signál už mám z obou gramců super, jen prostě někdy jedou oba a někdy jen jeden. Sem z toho trochu zmatený, asi se to chce s tím trochu pohrát

Odpovědět