Midi kontroller ku Seratu

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
piatro
Příspěvky: 490
Registrován: 27 dub 2011 14:34

Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od piatro » 01 kvě 2011 17:34

Zdravím,rozmýšľam nad kúpou nejakého lacného midi kontrolleru čisto len na efekty v serate, prípadne by sa tam zišiel jeden otočný poťák na hľadanie trackov v playliste a naloadovanie.najideálnejší by bol xone 1d ale je ten dosť drahy. na moje účely by asi postačil aj ten akai lpd8. prípadne nejaká iná lacná alternatíva,skúsenosti,všetko čo mi môže byť užitočné? Dík za odpovede :)
A&H Xone:92, Technics sl 1200 mkII, Rane SL1, Sennheiser hd 25 mkI, MBP Late 2012 i7

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od Avender » 02 kvě 2011 12:12

Ten akai je celkom v pohode (za tu cenu). Nemam s nim zidne problemy. Otocny potak, ktory mozes tocit bez obmedzenia tam nieje,ale na hladanie trackov mozes pouzit pady. Potaky posobia dost lacno, pokial ich planujes vyuzivat casto tak by mohol nastat problem.
Vynikajuca je moznost zmeny programov. Mozes si vybrat medzi styrmi, takze jeden ovladaci prvok si mozes vo svojom dvs systeme namapovat na styri rozne funkcie.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

CrissC
Příspěvky: 262
Registrován: 29 črc 2009 20:27

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od CrissC » 02 kvě 2011 13:00

až na to, že na serato můžeš namapovat jenom věci co maj udělanou podporu pro Serato. Pokud nemám pravdu, tak mě opravte ;-)

piatro
Příspěvky: 490
Registrován: 27 dub 2011 14:34

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od piatro » 03 kvě 2011 07:07

CrissC píše:až na to, že na serato můžeš namapovat jenom věci co maj udělanou podporu pro Serato. Pokud nemám pravdu, tak mě opravte ;-)
opravujem ťa,na serato si namapuješ hocičo čo ti odosiela midi signál :) kamarát mi poradil,nech si radšej troška priplatím a kúpim si akai mpk mini,v podstate som si aj tak chcel kúpiť aj nejaké klávesy a myslím že 25 by mi aj malo stačiť takto by som ušetril na klávesoch :) nevýhodou je len veľkosť mpk mini v porovnaní s lpd8. poťáky budú asi rovnakej kvality,s tým si ma vystrašil.
A&H Xone:92, Technics sl 1200 mkII, Rane SL1, Sennheiser hd 25 mkI, MBP Late 2012 i7

mAtSoNicS
Příspěvky: 16
Registrován: 05 led 2010 21:49

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od mAtSoNicS » 05 kvě 2011 15:26

ja mam lpd 8 namapovany na traktor scratch a funguje bez problemov, za tu cenu sa to oplati :) ale mapovanie na 4 programy mi pride problematicke pretoze akonahle prehodim program tak sa zmenia aj noty k jednotlivym potakom a tlacidlam a uz nefunguju v povodnom programe...

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od Avender » 05 kvě 2011 16:41

Myslis, ked si vsetko namapujes pod programom 1 a potom sa prehodis na iny a ked sa vratis naspat tak uz to nemas namapovane? Ja takyto problem nemam. Ked som mal gramo v servise, tak som hraval cez Traktor iba pomocou lpd8. Zmestilo sa mi tam vsetko od vyberu skladby az po efekty. A vsetko ostalo tak jak ma.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

mAtSoNicS
Příspěvky: 16
Registrován: 05 led 2010 21:49

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od mAtSoNicS » 07 kvě 2011 18:02

Presne tak, ked bude cas tak to skusim ponastavovat.

mAtSoNicS
Příspěvky: 16
Registrován: 05 led 2010 21:49

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od mAtSoNicS » 25 čer 2011 13:40

Este by som sa chcel spytat, vyriesil niekto problem s tym ze ked mal namapovane efekty v traktore na pad a zapol ho tak mu zostal svietit?

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od Avender » 26 čer 2011 01:33

Teraz, nejak nechapem co presne myslis. Pad ostava svietit, ked stlacis "program" - vyberies si program 1-4, potom stlacis "pad" (alebo nieco ine) a prestane svietit. No a potom zalezi aj od nastavenia softu, neviem ci sa da v traktore nastavit aby pad svietil ked ma funkciu "hold". Mne funguje ako hold, lenze nesvieti celu dobu, iba ked ho stlacim. Napr. v abletone, pad svieti az pokial ho nestlacis znovu/ aby prestal prehravat loop (zalezi od nastavenia). Tak nejak si to myslel?....
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od Avender » 26 čer 2011 01:42

:lol: ... aha aha - ty myslis on / off pod dry / wet priamo v traktore. Chod pod nastavenia - Midi mapping - tam si najdi ten pad pod, ktorym si si nastavil zapinanie/ vyp. efektu a v Control configuration si nastav Interacton mode na Hold. Skontroluj i dalsie nastavenia / chovanie padu. Podla moznosti vyberu by ti malo byt jasne co a jak.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

sqadra
Příspěvky: 90
Registrován: 11 led 2011 21:21

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od sqadra » 26 čer 2011 04:13

žádné zkušenosti s ním nemám, ale nedávno mě zaujal na stránkách Denonu tenhle kontroler přímo udělanej na Serato a na ty funkce, o kterých píšeš: http://www.denondj.com/DN-HC1000S-P121.aspx
[quote="piatro"]Zdravím,rozmýšľam nad kúpou nejakého lacného midi kontrolleru čisto len na efekty v serate, prípadne by sa tam zišiel jeden otočný poťák na hľadanie trackov v playliste a naloadovanie.najideálnejší by bol xone 1d ale je ten dosť drahy. na moje účely by asi postačil aj ten akai lpd8. prípadne nejaká iná lacná alternatíva,skúsenosti,všetko čo mi môže byť užitočné? Dík za odpovede :)[/quote]
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

mAtSoNicS
Příspěvky: 16
Registrován: 05 led 2010 21:49

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od mAtSoNicS » 26 čer 2011 13:16

Avender píše:Teraz, nejak nechapem co presne myslis. Pad ostava svietit, ked stlacis "program" - vyberies si program 1-4, potom stlacis "pad" (alebo nieco ine) a prestane svietit. No a potom zalezi aj od nastavenia softu, neviem ci sa da v traktore nastavit aby pad svietil ked ma funkciu "hold". Mne funguje ako hold, lenze nesvieti celu dobu, iba ked ho stlacim. Napr. v abletone, pad svieti az pokial ho nestlacis znovu/ aby prestal prehravat loop (zalezi od nastavenia). Tak nejak si to myslel?....
no myslel som to tak ze v traktore budu pady nastavene na toggle cize raz stlacis efekt sa pusti a stlacis druhykrat tak sa vypne. No a aby som videl na pade co je pustene a mal v tom prehlad tak som myslel ze by nebolo na skodu keby tp co by bolo pustene v traktore (efekty) tak by svietilo aj na padoch a naopak co by nesvietilo v traktore tak by nesvietilo ani na padoch :) inak vdaka za odpoved :D

konszpic
Příspěvky: 447
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od konszpic » 26 čer 2011 17:53

mAtSoNicS píše: tak som myslel ze by nebolo na skodu keby tp co by bolo pustene v traktore (efekty) tak by svietilo aj na padoch a naopak co by nesvietilo v traktore tak by nesvietilo ani na padoch :) inak vdaka za odpoved :D
Namapovat to jde - akorát musíš vědět, která ledka na kontroléru má jakou adresu a poté už je to vše v tom mapování. Sám jsem se tam hrabal s blikáním apod. ledek na Reloopu a hned to mám pehlednější - jen stačilo najít ty adresy ledek. Pak to bylo tuším Add Out - FX xy ON - a přiřadit adresu ledky, popř. přidat modifiery

mAtSoNicS
Příspěvky: 16
Registrován: 05 led 2010 21:49

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od mAtSoNicS » 26 čer 2011 22:48

diky , nevies prosim ta este ci sa tam da nastavit aj citlivost ? pretoze obcas ked to stlacim tak sa to nezapne

konszpic
Příspěvky: 447
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: Midi kontroller ku Seratu

Příspěvek od konszpic » 27 čer 2011 11:47

Jakože se nezapne efekt, tím pádem by nezačala svítit ledka jo? To už je problém ovšem HW a né mappingu, hold asi ten pad má něco za ssebou a už není tak přesný jak byl na začátku, ale to se dá čekat u všeho to opotřebování. Pokud bys měl problém pak s tím mappováním v traktoru tak napiš, vcelku jsem se s tím dost dlouho mrdal a zjistil že z čehokoliv jde udělat solidní stroj :-)

Odpovědět