Midi kontroler - Step sequencer

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
sae

Midi kontroler - Step sequencer

Příspěvek od sae »

Zdravím, nějakou dobu se učím v Abletonu dělat vlastní hudbu, poslední dobou se pokouším hrát elektro pasáže v kapele, po několika přehmatech či dobrých hmatech, které jsem nakonec jen upgradoval, jako Korg nanoKontrol2, padKontrol, Kaossilator Pro... jsem se ustálil na APC20 (v budoucnu APC40), které mi naprosto vyhovuje, řeším jen jedinou otázku a to sice, jak hrát živěji bicí. K tomu účelu sháním nějaký midi sequencer k abletonu, jelikož mi to přijde asi jako nejlepší volba.

Otázka je taková, jaký takový sequencer zvolit? Pátral jsem hodně dlouho a více méně mi vypadlo toto: skoro vše jde použít jako step sequencer, ale chce to Max for Live, který stojí 5k, a protože jsem se rozhodl Ableton věci a celkově věci na dělání hudby nekrást, tak mi to nepřijde jako tak skvělé řešení. Druhá možnost mi přijde přijatelnější a to sice si tři tisíce připlatit a koupit Maschine Mikro, se kterým dostanu docela luxusní SW, 6GB matroše a hlavně něco pevného - kontroler, takže nebude potřeba všechno šmelit z jednoho APCčka, které navíc nemá dotykovou citlivost.

Chci se jen zeptat, neuniká mi nějaký pěkný step sequencer, který by nebyl třeba tak drahý? Pořád se mi nechce věřit, že nikdo nic takového v nějaké nižší relaci nevyrábí, že jediný je Maschine. Stačilo by mi klidně 4x4 padů, 3 banky - kick, snare, hi-hat... Ale nikde nic.

Dík moc za odpověď!

CrissC

Re: Midi kontroler - Step sequencer

Příspěvek od CrissC »

http://www.ableton.com/pages/max_for_li ... _sequencer tohle asi bude to nejlepší ;-)

Edit: ups sorry, max for live req.

K tomu kradení... Někdo z Adobe (možná i ředitel řekl), že je rád, že se jejich věci kradou, protože doufá, že pokud se ti to bude líbit a budeš s tim vydělávat peníze, tak si to pak koupíš!

sae

Příspěvek od sae »

Jo, přesně to jsem myslel. Taky si myslím, že piráti se sw společnostem vyplatí, už jenom z vlastní zkušenosti, kdy mi bylo trapné za tak skvělý soft prostě nic nezaplatit. Problém je ale, že se mi nechce "krást" do kombinace s legálním softem, chápeš, člověk buď jezdí ve svým autě, nebo v kradeným, ale koupit si půlku a druhou půlku ukrást, to je blbost podle mě... tak zkouším najít nějaký jiný řešení.

Druhá věc je ta, že by se mi asi i hodil druhej kontroler, aby tam fyzicky byl a nemuselo se pořád přepínat. S tím maschinem tu někdo nemá zkušenost?

CrissC

Příspěvek od CrissC »

na zkušenosti s maschinem se ani ptát nemusíš, luxusní zálěžitost ;-) Nepřirovnávej SW k autům, jo to možná to samé, ale nezavřou tě za to jen tak jako za kradené auto...

sae

Příspěvek od sae »

Takhle jsem to nemyslel, jen to beru z pocitového hlediska, že když to teď mám čistý, tak bych radši tu čistotu udržel.

Další člověk, co potvrzuje slova všech, takže je Maschine asi jasná volba :) Kontroler se stejně hodí.

Odpovědět