Maximalne stabilni system pro DJing - HW & SW
Maximalne stabilni system pro DJing - HW & SW
Zdravim vsechny!
Rad bych v tomto vlaknu shromazdil informace pro od hardware i software, jeho nastaveni, ... pro vytvoreni maximalne stabilniho systemu pro djing.
Vim, ze kousky tohoto problemu jsou ruzne po vlaknech fora, ale rad bych vytvoril vlaknu s informace, ktere se urcite budou hodit zacatecnikum a dost mozna i pokrocilym, aby si vyladili system jeste lepe ...
Prosim Vas tedy o Vase prispevky k tomuto dilu, jehoz vysledkem by mela byt takova "baze" poznatku, zkusenosti a doporuceni pro stavbu a provoz maximalne stabilniho DJ systemu ...
Dikas ...
BTW: Nemusi jit nutne o DVS :wink2:
EDIT: Nemel sem na mysli systemy typu klasika CD, vinyly, ale systemy zalozene na pocitacich (PC/MAC; desktop/notebook), avsak ne nutne DVS obsahujici timecode vinyly, ... :wink2:
Rad bych v tomto vlaknu shromazdil informace pro od hardware i software, jeho nastaveni, ... pro vytvoreni maximalne stabilniho systemu pro djing.
Vim, ze kousky tohoto problemu jsou ruzne po vlaknech fora, ale rad bych vytvoril vlaknu s informace, ktere se urcite budou hodit zacatecnikum a dost mozna i pokrocilym, aby si vyladili system jeste lepe ...
Prosim Vas tedy o Vase prispevky k tomuto dilu, jehoz vysledkem by mela byt takova "baze" poznatku, zkusenosti a doporuceni pro stavbu a provoz maximalne stabilniho DJ systemu ...
Dikas ...
BTW: Nemusi jit nutne o DVS :wink2:
EDIT: Nemel sem na mysli systemy typu klasika CD, vinyly, ale systemy zalozene na pocitacich (PC/MAC; desktop/notebook), avsak ne nutne DVS obsahujici timecode vinyly, ... :wink2:
Naposledy upravil(a) lwq dne 21 led 2009 14:17, celkem upraveno 1 x.
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro
Re: Maximalne stabilni system pro DJing - HW & SW
Hm zajimavy...Sice na gramce nehraju, ale myslim, ze to je nejstabilnejsi system. Proste klasika cerny desky a zadna zbytecna elektronika, v jednoduchosti je sila:). Teoreticky neni na tom nic co by se mohlo vysrat. Jinak si myslim ze celkem stabilni je serato, ale musis mit kompa co to sobre utahne.
nevím jestli to někomu nebo něčemu pomůže ale teď má moje EEE za sebou 3 testovací akce na kterých se mi ani jednou neseklo jen asi tak 2x za večer se mi zpomalilo vykreslování VDJje.
Minibooka mám s XP home a ty sem urychlil pomocí návodu popsaného na www.extranotebook.cz
k tomuto malému drobku používám Numark Total Control a zvukovku Numark DJ/IO (tu ještě musím v pátek otestovat na výslednou hlasitost zvuku ale po domácích testech se tváří hlasitějc než moje bývalá karta maya44usb - ještě doplním info o testování)
Minibooka mám s XP home a ty sem urychlil pomocí návodu popsaného na www.extranotebook.cz
k tomuto malému drobku používám Numark Total Control a zvukovku Numark DJ/IO (tu ještě musím v pátek otestovat na výslednou hlasitost zvuku ale po domácích testech se tváří hlasitějc než moje bývalá karta maya44usb - ještě doplním info o testování)
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
kvuli nestabilite jsem prodal TS...to je tak na doma a ne aby se ti to cysralo na akci proste cim vice elektroniky,tim vic se to muze pokurvit
zlaty cdj-1000 mk3....
az ted zjistuju proc vrcholny djs na to hrajou ....
zlaty cdj-1000 mk3....
otava5 píše:kvuli nestabilite jsem prodal TS...to je tak na doma a ne aby se ti to cysralo na akci proste cim vice elektroniky,tim vic se to muze pokurvit
zlaty cdj-1000 mk3....
vrcholný djs hrajou na Ableton
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG
plus vrcholny DJs maji bud MAC a nebo si Widle umi nastavit tak, aby fungovali ci na to maj i lidi (asi )Kenny Dixx píše:otava5 píše:kvuli nestabilite jsem prodal TS...to je tak na doma a ne aby se ti to cysralo na akci proste cim vice elektroniky,tim vic se to muze pokurvit
zlaty cdj-1000 mk3....
vrcholný djs hrajou na Ableton
Tak sem včera testoval Numark DJ/IO a sem z té karty nadšený pro hraní kompl+mix nebo kompl a konzole je tato karta neskutečná výstupní hlasitost je srovnatelná s běžnýmí playery (přímo sem to srovnával s hlasitostí pio 200) a kvalita výstupního zvuku je podobná jako má maya takže ideál.hoolifan píše: Numark DJ/IO (tu ještě musím v pátek otestovat na výslednou hlasitost zvuku ale po domácích testech se tváří hlasitějc než moje bývalá karta maya44usb - ještě doplním info o testování)
Tuto zvukovku doporučuju všem co hledí na korunu a potřebují zvuknu a ví že nebudou hrát přes DVS systémy..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Musim souhlasit s chlapama, že čim víc techniky, tim víc se toho může po... kazit. Já jsem byl kdysi zarytej DVS DJ, ale po několika akcích, kdy musíte šašit s kabelama ke zvukovce a k mixu, nastavovat a kalibrovat úroveň TC. Prostě jsem od toho utekl a dneska vím, že jsem udělal dobře. Klasický vinyly a CD jsou prostě pro mě to nejlepší, ale zároveň musím říct, že v DVS je budoucnost.
Přesně můj případ nechci DVS už nikdy víc vidět!!! jedině až pioneer uděla přehravače na flashkydjfelixus píše:Musim souhlasit s chlapama, že čim víc techniky, tim víc se toho může po... kazit. Já jsem byl kdysi zarytej DVS DJ, ale po několika akcích, kdy musíte šašit s kabelama ke zvukovce a k mixu, nastavovat a kalibrovat úroveň TC. Prostě jsem od toho utekl a dneska vím, že jsem udělal dobře. Klasický vinyly a CD jsou prostě pro mě to nejlepší, ale zároveň musím říct, že v DVS je budoucnost.
s dvs přímé zkušenosti nemám. Používám midi controllery a nemohu si stěžovat... Ale klasika je klasika
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200
DVS je vhodné jen pro zaryté zastánce gramofonů kde zatím není jiná alterntiva, ale jinak je to mrtvá záležitost a není důvod proč nepoužívat. Budoucnost je v MIDI a především v HID připojení různých digitálních přehrávačů připomínající gramce s počítačem kdy vidim na displeji přehrávače všechny dostupné informace o právě hrané skladbě jako by byla skutečně třeba na CD.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Azu píše:DVS je vhodné jen pro zaryté zastánce gramofonů kde zatím není jiná alterntiva, ale jinak je to mrtvá záležitost a není důvod proč nepoužívat. Budoucnost je v MIDI a především v HID připojení různých digitálních přehrávačů připomínající gramce s počítačem kdy vidim na displeji přehrávače všechny dostupné informace o právě hrané skladbě jako by byla skutečně třeba na CD.
Kdyz uz ses zminil o displeji - taky ti vrta hlavou, proc v dnesni dobe (kdy LCD stoji par desitek centu) vyrobci DJs techniky na nove (")prevratne(") zarizeni (prehravace) davaji segmentove, ci graficke displeje, ktere byly k videni uz pres tak deseti lety ? Proc to neosadi LCDckem - staci treba 6".
Mym snem je prehravac (kdyz pominu ostatni parametry), ktery pres USB(FW) a MIDI komunikuje s tenkym (dostatecne vykonny), malinkym PC zabudovanym v case pod mixem (napriklad) a vsechny informace hazi prehledne na displeje prehravacu ... To by byla teprve revoluce a ne polovicaty pokus typu Stanton SCS.
Asi si neco takoveho vyrobim a budu draze (i se slevou ) prodavat ...
Problem je pokud widle nekomu spadnou nebo se pc sekne, tak mu na party nepomuze ani midi konzole. Me zas lidi rikaj ze to hrani s pc neni idealni. Vse ma ale svoje, treba cd zas nekomu preskakovaly mno. Jen hold ne kazdy jsi to muze dovolit, tak je rad ze ma notas, zvukarnu, mixak treba v levnejsi cene.Azu píše:DVS je vhodné jen pro zaryté zastánce gramofonů kde zatím není jiná alterntiva, ale jinak je to mrtvá záležitost a není důvod proč nepoužívat. Budoucnost je v MIDI a především v HID připojení různých digitálních přehrávačů připomínající gramce s počítačem kdy vidim na displeji přehrávače všechny dostupné informace o právě hrané skladbě jako by byla skutečně třeba na CD.