levny digitalni vinyl system

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
michaal

levny digitalni vinyl system

Příspěvek od michaal »

Zdravim. Jsem skoro uplny amater tk predem sory za blby otazky. chci si poridit nejaky levnejsi vinyl system. hledal jsem na netu a nakonec sem dal dohroamdy toto:

Soft: Virtual DJ 5.0 (crack) + 2x VirtualDJ TimeCode Vinyl - 920Kč
mix. pult: Stanton SMX 201 - 1 490,00 Kč
gramofony 2x: Gemini TT-02 MKII 8 980 Kč
zvukarna: ESI Maya 44 USB 2 790,00 Kč

celkem: 14 180 Kč

Vybiral jsem spis podle ceny. tk ze nevim jestli to k sobe vubec pujde :D... chci se vejit tk do 15 000 Kč. prosim poradte do ceho mam investovat... nepotrebuju super vykon chci hrat spis doma nebo na mensich akcich a podobne...

predem diky:)

lwq

Re: levny digitalni vinyl system

Příspěvek od lwq »

michaal píše:Zdravim. Jsem skoro uplny amater tk predem sory za blby otazky. chci si poridit nejaky levnejsi vinyl system. hledal jsem na netu a nakonec sem dal dohroamdy toto:

Soft: Virtual DJ 5.0 (crack) + 2x VirtualDJ TimeCode Vinyl - 920Kč
mix. pult: Stanton SMX 201 - 1 490,00 Kč
gramofony 2x: Gemini TT-02 MKII 8 980 Kč
zvukarna: ESI Maya 44 USB 2 790,00 Kč

celkem: 14 180 Kč

Vybiral jsem spis podle ceny. tk ze nevim jestli to k sobe vubec pujde :D... chci se vejit tk do 15 000 Kč. prosim poradte do ceho mam investovat... nepotrebuju super vykon chci hrat spis doma nebo na mensich akcich a podobne...

predem diky:)
Tak ja kdyz bych se ted rozhodoval co dal delat ... :lol: :lol: :lol:
Teda z ceho postavit zakladni DVS, kterymu bych byl ch verit, tak bych investoval pravdepodobne do tohoto:
Gramce: 2x Reloop RP-4000 M3D černý (včetně ORTOFON OM Cartrige ) 2x5990,- = 11980,-
Mix: Stanton M.201 2400,- (i M.202 je dobra, ale ma navic jen moznost nastaveni prubehu cross-faderu, coz zacatecnik, pocitam, nevyuzije)
Sluchatka (na ty si u sebe zapomnel): Reloop RH-2450 MK2-New 750,-
Software + vinyly - jak si psal - 920,-
Zvukovka (jak si psal): ESI Maya 44 USB - 2790,-

Celkem tedy 11980 + 2400 + 750 + 920 + 2790 = 18840,-
Cenu sem kapku presvihnul, ale myslim, ze pokud ma jit o neco aspon kapku seriozniho, tak se o moc nize nedostanes. :?: :!:

Jinak - ten mix co si psal ty ma jen dvou pasmove korekce EQ - tedy prakticky skoro nepouzitelne - nevyplati se tady setrit. Ty gramce Gemini - no mozna, dle papiru ujdou, ale ja nic od Gemini v ruce zatim nemel a zadne chvaly nikdo ne to nepel, takze fakt nevim - kdyztak me opravte - btw. nejde jen o vlastni gramec, ale i o raminko, shell, cartridge - toho modelu co sem psal ja tam je zlatej orfonek :wink2: :wink2: Soft (VDJ) je pro zacatecnika v pohode, ale bacha, abys nemel nejakou spatne crackovanou verzi co se kouse - radsi zadavat serial :-) A nebo koupit plnou verzi :idea: A zvukna v pohudce ...

Toliko ma "troska do mlyna" ... a pokud nekdo se mnou nesouhlasi, hura do me, at je po me :lol: :lol: :lol:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

michaal

Příspěvek od michaal »

JJ tk diky uz mi doslo ze setrit na takovych vecech je zbytecny... ale napadlo mne ze bych investoval do nejaky midi konzoly a tim by odpadli aspon na nejakou dobu gramce... a mam ted trochu vic prachu tk se rozhoduju mezi

Reloop Digital Jockey - Interface Edition (včetně zvukové karty) 9 990,00 Kč
a

Vestax VCI-300 - 15 990,00 Kč

docela mne to laka je to docela kompaktni ale nevim jk to je se zvukarnou u vestax... i kdyz je drazsi... tk ze vetsi zmenla planu.. ale snad nekdo poradi.. :)

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

nemám s těma konzolema osobní zkušenosti, ale podle toho co sem se tady na foru dočet, tak je lepší si koupit ten reloop bez zvukovky a pak k tomu dokoupit externí zvuknu:) a co se týká vestax-vci300 tak prej není o moc lepší než ten starší typ vci-100 tím neci říct že je špatněj, ale každopádně já bych bral toho reloopa a koupil bych si externí zvuknu.
Jen můj osobní názor :wink2:

Azu

Příspěvek od Azu »

po zkušenostechs vestaxem bych se mu snažil spíš vyhnout. vestax bohužel neumí vyrábět ty jog kola, jinak je to dobrý kontrolér
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

michaal

Příspěvek od michaal »

No tk ze s vestaxy teda nemate nejlepsi zkusenosti... ale 300 ma soft. Serato ITCH a ten je pry hodne dobry.. ty jog kola jsou ale na dotek na rozdil od herkulesa.. a co treba teda ten reloop?? kdybych k nemu koupil treba tu mayu 44 dal by se pripojit gramce nebo prehravace? a dal by se namapovat na VDJ 5? uz mi jde z toho hlava kolem.. :D :roll: . Taky porad uvazuju o tom vestaxu 300..

jeste sem nedavno uvazoval o mixu Reloop RMX-30 BlackFire Edition 5 990Kč ale ty konzole se mi libi porad vic jen nevim kterou... ty jog kola zezacatku stejne moc nepouziju spis se chci naucit zaklady mixovani a podobne..

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

jak to myslíš, že jog kola nevyužiješ? dyt podle toho srovnáváš beaty... nebo aspon já jo.. pak akorát když už to mám srovnaný tak to dolaďuju pitchbendem :)

Azu

Příspěvek od Azu »

"Serato ITCH a ten je pry hodne dobry"
Zatím ten software nikdo neměl možnost otestovat, takže se nedá říct že by byl hodně dobrý. K vidění byl jen 3 dny na veletrhu v Německu ve spojení právě s VCI300, na které si člověk nemoh šáhnout, takže nelze soudit. Je to úplně jiný software od základu než je klasický Serato Scrach Live.

Pokud nespěcháš, tak si počkej ještě 5-7 týdnů až bude k dostání Reloop Digital Jockey a kup si ji ve verzi s integrovanou zvukovkou.

michaal

Příspěvek od michaal »

dj-johny4 píše:jak to myslíš, že jog kola nevyužiješ? dyt podle toho srovnáváš beaty... nebo aspon já jo.. pak akorát když už to mám srovnaný tak to dolaďuju pitchbendem :)
myslel jsem jen to scratchovani.. :)

michaal

Příspěvek od michaal »

Azu píše:"Serato ITCH a ten je pry hodne dobry"
Zatím ten software nikdo neměl možnost otestovat, takže se nedá říct že by byl hodně dobrý. K vidění byl jen 3 dny na veletrhu v Německu ve spojení právě s VCI300, na které si člověk nemoh šáhnout, takže nelze soudit. Je to úplně jiný software od základu než je klasický Serato Scrach Live.

Pokud nespěcháš, tak si počkej ještě 5-7 týdnů až bude k dostání Reloop Digital Jockey a kup si ji ve verzi s integrovanou zvukovkou.

aha.. no nespecham na to, chci si vybrat neco rozumnyho. A cim bude "lepsi" ten novy reloop od vestaxu nebo toho reloopu co se teď prodava?? a co priblizna cena??, jaky bude mit soft.? nemam v tom vubec prehled.. :)

Azu

Příspěvek od Azu »

Reloop má pro mně jog kola, které považuju za jog kola a ne tu stupidní imitaci čehosi co předvádí Vestaxu i midi kontrolérů a cd přehrávačů, hladké kolečko z průhledného platu obohacené o kovový plíšek opravdu nepovažuju za jog kolo, zejména protože se tím naproste blbě ovládá rychlost tou krajní prhlednou částí, není problém vždy zavadit o ten plech, který reaguje na dotek jako na gramci a hned mam o průser vystaráno a zavadit o to opravdu není žádný problém. To je asi zásadní rozdíl oproti Vestaxu, jinak ty kontroléry jsou dost podobné. K reloopu je dodáván Traktor LE a MixVibes (Reloop Attack). Žádný Reloop se zatím neprodává, takže rozdíl není.

michaal

Příspěvek od michaal »

Azu píše:Reloop má pro mně jog kola, které považuju za jog kola a ne tu stupidní imitaci čehosi co předvádí Vestaxu i midi kontrolérů a cd přehrávačů, hladké kolečko z průhledného platu obohacené o kovový plíšek opravdu nepovažuju za jog kolo, zejména protože se tím naproste blbě ovládá rychlost tou krajní prhlednou částí, není problém vždy zavadit o ten plech, který reaguje na dotek jako na gramci a hned mam o průser vystaráno a zavadit o to opravdu není žádný problém. To je asi zásadní rozdíl oproti Vestaxu, jinak ty kontroléry jsou dost podobné. K reloopu je dodáván Traktor LE a MixVibes (Reloop Attack). Žádný Reloop se zatím neprodává, takže rozdíl není.

ok. s tim reloopem sory to byla moje nepozornost :oops: . Tk ze necham si to projit hlavou ... a jeste neco. ty zvukovky jsou u obou stejny? ( da se pripojit jen jeden gramec nebo cd) nebo ma nektery vci moznosti?

Azu

Příspěvek od Azu »

V obou umožňují zvukovky připojit jen jedno zažízení, ale není vyloučeno, že druhé by mohlo jít připojit přes jacka určeného původně pro mikrofon.

Odpovědět