Korg

Po otvorení

vlavo hore je možné vidieť podomácky robený plošák na ktorom je samotný konektor k "prevodníku" a je možné vidieť ako sa z tejto dosky ťahajú káble na 5 tlačítok.

podomácky robené pady ( povrch je guma, vo vnútri sa nachádza nemám šajn čo ..ale je to dosť citlivé.. do "prevodníka" sa pripájajú pomocou stereo 6,3 jackov)

samotný prevodník ...

Všetko hrá skvele, podomácky robené "pady" sú až prekvapivo citlivé. Problém je len v tom že tie zvuky čo sú v ňom sú príšerné. Preto som chcel danú skrinku - Korg ddm110 - pripojiť k PC pomocou midi kábla.. Používam obyčajný midi - gameport kabel a zvukovú kartu Soundblaster . Karta je v poriadku nainštalovaná, momentálne slúži ako sekundárna zvuková karta. Jediný problém je v tom že PC - teda ani žiaden program ako FLstudio alebo Reason - nevedia tento podivínsky kontrolér rozoznať. Preto som tu, poradte mi v čom môže bť problém že neprichádza signál z kontroléra do pc? .. midi kábel je funkčný, aj zvuková..tak v čom može byť problém ? skúšal som v oboch programoch všemožné nastavenia, no akosi to nejde.. som už zúfalý.. nemám peniaze na normálne bicie a už vobec nie na elektronické, preto ma tento dar potešil .. naozaj by som si chcel na tom hrať, ale s nejakými normálnymi zvukmi ... dúfam že ma niekto pochopí a bude mi vedieť poradiť ..
takže v skratke.. potrebujem poradiť ako môžem cez midi kábel pripojiť tento kontrolér k pc aby ho hudobný software (Fl studio , reason a pod.) brali ako skutočný kontrolér .. čiže dal sa takýto softwér ním ovládať..
S pozdravom Maťo