KORG - Prosím o pomoc !

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
aDabrak

KORG - Prosím o pomoc !

Příspěvek od aDabrak »

Vôbec netuším či mi vôbec niekto bude vedieť pomôcť, ale som už tak zúfalý že potrebujem radu. Od známeho som dostal zadarmo "elektronické bicie". Jedná sa o skrinku KORG ddm110 (starého pána z roku '84) a sadu podomácky robených padov s nejakým podivne vyzerajúcim prevodníkom .. V dobe dávno zabudnutej si dotyčný chlapík prerobil svoj korg - dá sa povedať že potiahol z neho kabeláž do prevodníka..vĎaka čomu spravil ako keby vzdialené tlačítka na tento kontrolér.. neviem či ma niekto chápe, preto pripájam aj fotografie kontroléra .

Korg
Obrázek

Po otvorení
Obrázek

vlavo hore je možné vidieť podomácky robený plošák na ktorom je samotný konektor k "prevodníku" a je možné vidieť ako sa z tejto dosky ťahajú káble na 5 tlačítok.
Obrázek

podomácky robené pady ( povrch je guma, vo vnútri sa nachádza nemám šajn čo ..ale je to dosť citlivé.. do "prevodníka" sa pripájajú pomocou stereo 6,3 jackov)
Obrázek

samotný prevodník ...
Obrázek

Všetko hrá skvele, podomácky robené "pady" sú až prekvapivo citlivé. Problém je len v tom že tie zvuky čo sú v ňom sú príšerné. Preto som chcel danú skrinku - Korg ddm110 - pripojiť k PC pomocou midi kábla.. Používam obyčajný midi - gameport kabel a zvukovú kartu Soundblaster . Karta je v poriadku nainštalovaná, momentálne slúži ako sekundárna zvuková karta. Jediný problém je v tom že PC - teda ani žiaden program ako FLstudio alebo Reason - nevedia tento podivínsky kontrolér rozoznať. Preto som tu, poradte mi v čom môže bť problém že neprichádza signál z kontroléra do pc? .. midi kábel je funkčný, aj zvuková..tak v čom može byť problém ? skúšal som v oboch programoch všemožné nastavenia, no akosi to nejde.. som už zúfalý.. nemám peniaze na normálne bicie a už vobec nie na elektronické, preto ma tento dar potešil .. naozaj by som si chcel na tom hrať, ale s nejakými normálnymi zvukmi ... dúfam že ma niekto pochopí a bude mi vedieť poradiť ..

takže v skratke.. potrebujem poradiť ako môžem cez midi kábel pripojiť tento kontrolér k pc aby ho hudobný software (Fl studio , reason a pod.) brali ako skutočný kontrolér .. čiže dal sa takýto softwér ním ovládať..

S pozdravom Maťo

Dj Broulik

Re: KORG - Prosím o pomoc !

Příspěvek od Dj Broulik »

to je jednoduchý. Mašinku z 84týho těžko připojíš k dnešnímu PC. V tý době bylo PC hodně vzácnou věcí a nikdo ani neuvažoval o nějaké konektivitě těchto výrobků s nějakým počítačem, natož aby pro to někdo vymyslel ovladače: Navíc nevím jak by to pod DOSem v té době šlapalo na příkazovým řádku....... Dle mě je to to samé jako bys chtěl auto z 84 roku(třeba ladu) připojit na diagnostiku pro novýho superba. Prostě nemožné :wink:

Dle mě pěkná raritka, ale ztráta času a úsilí s tím cokoliv dělat a vymějšlet to jak to propojit... :ugeek2:
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

jestli z toho leze standardni midi, tak by to melo jit. Na stari vubec nezalezi, old school analogovy synthy, ktery jsou vybaveny midi se bezne ridi sekvencerem z kompa, midi 1.0 se objevilo 5.8.1983

DJ Patrix

Příspěvek od DJ Patrix »

Tento problém ma veľmi zaujal, a skúsil som len tak zagoogliť, ale sklamem ťa: "There is no MIDI, only DIN sync for external control." alebo "Although there is a familiar-looking five-pin socket on the side of the machine, it's not in fact a MIDI port."

http://www.synthmania.com/ddm-110.htm

Odpovědět