Help s Akai mpk mini

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
beatIT
Příspěvky: 103
Registrován: 12 pro 2010 16:12

Help s Akai mpk mini

Příspěvek od beatIT » 11 lis 2011 16:25

Zdravim, vie mi niekto prosim poradit ako si mam nastavit a podla coho MPC pady a knoby na tychto klavesach? Mam k tomu ten editor ale stejne sa do toho nevyznam neviem ani ako zacat. Dik

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Help s Akai mpk mini

Příspěvek od Avender » 12 lis 2011 00:45

Editor je iba na ukladanie profilov a nastavenie drobnosti. Namapovat si to musis v samotnom programe s ktorym ho chces pouzivat. V kazdom sa to mapuje trochu inac. Aky pouzivas?
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

beatIT
Příspěvky: 103
Registrován: 12 pro 2010 16:12

Re: Help s Akai mpk mini

Příspěvek od beatIT » 12 lis 2011 11:57

Avender píše:Editor je iba na ukladanie profilov a nastavenie drobnosti. Namapovat si to musis v samotnom programe s ktorym ho chces pouzivat. V kazdom sa to mapuje trochu inac. Aky pouzivas?
Ableton, poradis mi s tym prosim?

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Help s Akai mpk mini

Příspěvek od Avender » 13 lis 2011 02:19

V abletone otvor zalozku options, potom dole na preferences. V tabulke daj midi, tam nastav takeover mode na pickup, v Midi porte najdi nazov svojho zariadenia (ja to mam doslova ako: Zvukove za?izeni USB) - je to tam 2-krat (input i output). V stlpci track a remote u svojho zariadenia pri output aj input nastav na ON. Horne tri stlpce v tabulke mam vsetky na none. Potom zavri tabulku a vpravo hore najdi a klikni na kolonku midi. Ovladacie prvky sa zafarbia na modro. Klikni na ovladaci prvok sfotwaru a potom stlac/zakrut padom/knobom na svojom akai. Znovu odklikni midi (vpravo hore) a pad/knob bude fungovat. Na akai mas 4 programy, po stlaceni program - si medzi nimi mozes vyberat. Pod kazdy si mozes namapovat nieco ine. Mas aj rozdielne mody - pad, cc atd.

Pokial ti nieco nebude vyhovovat, skus sa pohrat v nastaveni.
Pozor, po vypnuti programu sa cele midi mapovanie zmaze, takze pri vypinani si danu pracu v abletone uloz ako projekt. Nabuduce ak otvoris svoj projekt, vsetko ostane namapovane. Zrejme je tam moznost ulozit samotne midi mapovanie, no neviem - ableton moc nepouzivam taze tak nejak...
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

MICHALO.K
Příspěvky: 22
Registrován: 26 pro 2010 17:07

Re: Help s Akai mpk mini

Příspěvek od MICHALO.K » 31 led 2012 20:08

Ahoj mám trochu podobný problém mám ty sáme akai ale potřebuju to spárovat s fl studiem poradíte mi někdo? děkuju

gish
Příspěvky: 2
Registrován: 30 kvě 2013 09:40

Re: Help s Akai mpk mini

Příspěvek od gish » 03 čer 2013 11:01

to Avender:
Diky za navod. Pomohlo mi to pochopit zakladni princip mappingu v Abletonu, nicmene mam porad problem s jednou veci - jak nastavit pad tak, aby mi po jeho stlaceni zaznel vybrany zvuk. Kdyz si napriklad vyberu nejake bici a pretahnu si je do prostredni casti obrazovky, kde se mi vytvori novy sloupec (vedle 1-Audio, 2-Midi, treba 3-Wood-Kit), jake tlacitko z nej mam zadat pod dany pad? Kdyz si soupravu rozkliknu, je tam nekolik druhu uderu (Kick, Snare apod.), jak mam tyto jednotlive zvuky zadat pod dane pady? Tlacitko "Play", kterymi jdou zvuky prehrat se naprogramovat neda, tak nevim. U ostatnich parametru mi to je jasne, tam jsem to pochopil podle tveho navodu. Jen presne nevim, co oznacit, aby se mi prehral dany zvuk.
Asi to popisuju dost zmatene, za coz se omlouvam, ale moc nevim, jak to lepe popsat. Snad to bude aspon trochu srozumitelne. Predem diky za radu...

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Help s Akai mpk mini

Příspěvek od Avender » 03 čer 2013 16:59

Ableton som nevidel uz dost dlho...ale ked som to dobre pochopil tak mas na mysli "menu"(vlavo a tiahne sa az takmer dolu), kde si mozes vyberat efekty, sample, hrabat sa v HDD atd. Pokial chces priradit k padu nejaky sample (zvuk) - musis najprv ten dany zvuk sposobom drag and drop vlozit do jedneho zo stlpcov (1-audio, 2-audio,atd...)/proste ho zakliknes mysou a pustis do daneho stlpca. Do ktoreho uz zalezi na tebe a na tom jak to mas nastavene. (napr. ked mas 2x out na zvukovke tak si daj 4 sample na audio1 cez kanal 1/2 a na audio2 dalsie 4 sample cez kanal 3/4, alebo vsetky 8 sample na jeden kanal- to si musis poriesit aj v nastaveni programu) Na akai su 4 programy takze mozes si tam nahadzat viacej samplov a namapovat ich pod iny program, ale je to neprakticke.
Ked uz mas vybrate sample tak stlac midi mapping vpravo hore (vzasade ten isty postup co som pisal vyssie) a kazdemu samplu prirad "pad" ajeto.
Mozno si myslel daco ine, no ja som to riesil takto.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Odpovědět