"Empétrojky" a DJové
Re: "Empétrojky" a DJové
"Poslední dobou se v době digitálního věku často setkávám s DJi, kteří hrají z cédéček nebo počítače a kdy jejich MP3 soubory mají podpůrnou kvalitu." 

2x Denon DN-S3500
Denon X-1500
AKG K518 Limited Edition + AKG K71
Denon X-1500
AKG K518 Limited Edition + AKG K71
nesouhlasim s clankem felixuse...mel jsem dve stejne mptrojky.jednu 128kbps a jednu 320kbps...ta s 320kbbs hrala hur jak ta 128kbps...proc???duvod je jasny a zrejmy....kvalita mp3ky zavisi na ZDROJI z ktereho je to delane...a to z 89 procent...
já se dost často setkávám i s názory, že i když má mp3 320kbs tak to není dostačující a spousta djs by žádnou mp3 nezahrála....
jinak já sám, hraju běžně mp3 ve 320kbs:)
ale ono je něco jinýho hrát pro pár desítek, vyjímečně stovek lidí...
a něco jinýho hrát na halovce pro 10tisíc lidí....
jinak já sám, hraju běžně mp3 ve 320kbs:)
ale ono je něco jinýho hrát pro pár desítek, vyjímečně stovek lidí...

otava5 píše:nesouhlasim s clankem felixuse...mel jsem dve stejne mptrojky.jednu 128kbps a jednu 320kbps...ta s 320kbbs hrala hur jak ta 128kbps...proc???duvod je jasny a zrejmy....kvalita mp3ky zavisi na ZDROJI z ktereho je to delane...a to z 89 procent...

Felix určo myslel, mp3 udělané z cd (bez předchozí konverce)

aha tak to myslel taky jinak nez ty...dj-johny4 píše:otava5 píše:nesouhlasim s clankem felixuse...mel jsem dve stejne mptrojky.jednu 128kbps a jednu 320kbps...ta s 320kbbs hrala hur jak ta 128kbps...proc???duvod je jasny a zrejmy....kvalita mp3ky zavisi na ZDROJI z ktereho je to delane...a to z 89 procent...tak je jasný, že dyž máš mp3 ve 128kbs a pak to vypálíš jako běžný cd a pak to znova zkonvertuješ do mp3 třeba i ve 320kbs tak ten zvuk bude příšernej !
Felix určo myslel, mp3 udělané z cd (bez předchozí konverce)

Tak to, že záleží na zdroji ze kterého MP3 dělám, je celkem jasný. To je potom jedno, jestli mam 128 nebo 320kbps, když originál zvuk bude kýč.otava5 píše:nesouhlasim s clankem felixuse...mel jsem dve stejne mptrojky.jednu 128kbps a jednu 320kbps...ta s 320kbbs hrala hur jak ta 128kbps...proc???duvod je jasny a zrejmy....kvalita mp3ky zavisi na ZDROJI z ktereho je to delane...a to z 89 procent...
Navíc se to týká spíš o legálním převodu CD=>MP3, kdy předpokládám, že CD Audio je originálně zakoupené a tudíž je kvalita perfektní. To, že někdo stáhne z internetu 320kbps a přesto je to ve špatné kvalitě je zase jiná věc.otava5 píše:nesouhlasim s clankem felixuse...mel jsem dve stejne mptrojky.jednu 128kbps a jednu 320kbps...ta s 320kbbs hrala hur jak ta 128kbps...proc???duvod je jasny a zrejmy....kvalita mp3ky zavisi na ZDROJI z ktereho je to delane...a to z 89 procent...

Je pravda, že spousta i profi DJů hraje výhradně z WAV nebo jiných nekompresovaných formátů a MP3ek by se nikdy nedotkla.dj-johny4 píše:já se dost často setkávám i s názory, že i když má mp3 320kbs tak to není dostačující a spousta djs by žádnou mp3 nezahrála....
Já si dovolím tady trochu nesouhlasit nebo spíš možná upozornit na takovou maličkost. Tohle co píšeš je totiž takovej dost rozšířenej názor, že prostě "něco" stačí do malýho klubu ale na velkou akci na velkym aparátu (např. LA) to už je málo.dj-johny4 píše: ale ono je něco jinýho hrát pro pár desítek, vyjímečně stovek lidí...
Ono skutečnost je totiž možná někde jinde. Je potřeba si uvědomit že když máte slabší aparát a malej prostor, všecko je to slyšet docela dopodrobna, ale nějaká velká halovka s ohodně naddimenzovanym aparátem hraje tak silně, že ten rozdíl neni zas až tak znát, tj. i nekvalitní mp3 bude znít díky silnýmu aparátu docela obstojně, alespoň ku kvalitnějším trackům. Vím že to zní divně a těžko se to dá dokázat, pokud nemáte možnost hrát někde na nějaký velký akci, ale jestli ano, zkuste si to, jestli třeba máte známýho kámoše dje, zkuste se s nim nějak domluvit ať prostě zahraje někej Vámi dodanej track, kterej znáte a víte že je v o něco horší kvalitě, např MP´3 - bitrate na 128 nebo max. 160 a uslyšíte jak to bude znít. Možná budete překvapení!