dvs system??

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

dvs system??

Příspěvek od DJ Whitelight »

zdravim lidi,
kdyz mam cd playere a mixpult a kdyz chci hrat pres dvs system a timecode cdcka tak potrebuju prehravace s podporou midi? a jak to funguje vlastne? na principu konzoly ze v podstate ovladam pomoci mixu a playeru jen program nebo proste je to uplne to samy jak klasika z cdckama jen misto hudby z cdcek taham hudbu z kompu? a co mixpult? normlane vsechno zapojuju dozadu na mixu nebo vse de pres zvuknu a vstupy/vystupy na mixpultu nehrajou roli? nerad bych byl kdyby nastala druha moznost, to bych prisel o mnoho funkci..

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: dvs system??

Příspěvek od Azu »

Pokud chceš používat timecode CD, tak jediné co potřebuješ je mít ty timecode CD, DVS program a k němu odpovídající zvukovou kartu se kterou DVS funguje.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: dvs system??

Příspěvek od DJ Whitelight »

nj to chapu ale budu pres mixpult a plyere ovladat jen program jak pri kontrolerech nebo budu vyuzivat kompletne vsechny moznosti playeru i mixu jako bych jen tahal hudbu z pocitace misto z cd? a co tlacitko sync? to bude v tom traktoru a budu ho moci pouzivat? nejsem zvykli rovnat tracky to uz je hudba minulosti a zdrzuje to...

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: dvs system??

Příspěvek od Avender »

Cd player napojis do vstupu zvukovky. Signal z timecode cd poskituje informacie dvs programu. Ten vlastne vytvara dojem, ze mp3-ka, ktoru ovladas cd playerom - ako keby bola na CD. Signal prechadza cez zvukovku a cez vystup uz prudi len hudba. Nepotrebujes nato mixpult alebo cd playere z midi podporov. Iba zvukovku a na odskusanie sa da z netu stiahnut program aj timecode cd. Zalezi natom aky chces program,. Pre traktor potrebujes ich zvukovku alebo mixpult z certifikaciou pre Traktor. Serato, tiez potrebuje "svoju zvukovku". Mixvibes, VDJ, Decadance - pobezi na "akejkolvek zvukovke", ktora ma 2x vstup a 2x vystup a podporuje asio ovladace...teda neviem ci je nutna podpora asio ale skor hej ako nie
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: dvs system??

Příspěvek od Avender »

DJ Whitelight píše:nj to chapu ale budu pres mixpult a plyere ovladat jen program jak pri kontrolerech nebo budu vyuzivat kompletne vsechny moznosti playeru i mixu jako bych jen tahal hudbu z pocitace misto z cd? a co tlacitko sync? to bude v tom traktoru a budu ho moci pouzivat? nejsem zvykli rovnat tracky to uz je hudba minulosti a zdrzuje to...
No a teraz ked vies ako to funguje, mal by si si vediet odpovedat sam. Pre istotu: Budes konpletne vyuzivat moznosti svojho mixpultu aj cd playerov. Sync funguje. ... Cez cd playere budes vlastne ovladat iba pohyb/ rychlost skladby v programe + druha timecode stopa na cd by mala byt pre "listovanie" v zozname pripravenych skladieb. Na ovladanie inch funkcii programu budes potrebovat nejaky jednoduchsi midi kontroler ako je napr AKAI LPD8. Niektore mixpulty a playere tiez podporuju midi. :idea:
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: dvs system??

Příspěvek od honcka »

Rozhodne nebudes moct vyuzivat napr efektovou jednotku na playerech

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: dvs system??

Příspěvek od Azu »

Jediné co na budeš moct přes DVS ovládat na přehrávačích je play/stop, pitch fader a jog kolo, jinak nic. Mix u DVS nemá s programem nic společného do něj už jde jen normální zvuk skladby, takže si s ní na mixu můžeš dělat to na co sež zvyklej
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: dvs system??

Příspěvek od DJ Whitelight »

takze v podstate mixpult s tim nema nic a funguje uplne normalne a playere funguji jako kontroler programu, pochopil jsem to spravne? takze si nemusim kupovat nejake super playere protoze stejne tam budu moct pouzivat jen play/pause,stop,pitch,cue a jogy? t.j. pres playere budu ovladat zakladni funkce programu? a co takove tlacikta jako napriklad sync, cue point, loop? ty si budu moct na tom playeri nejak "namapovat" nebo tyto funkce budu muset ovladat mysi?

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: dvs system??

Příspěvek od Avender »

iba cez mys, alebo si dokup jednoduchy midi kontroler - napr AKAI LPD8 -cca 50 e. Aj na cd player by sa to dalo namapovat, ale msel by podporovat midi...
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: dvs system??

Příspěvek od crewy »

DJ Whitelight píše:takze v podstate mixpult s tim nema nic a funguje uplne normalne a playere funguji jako kontroler programu, pochopil jsem to spravne? takze si nemusim kupovat nejake super playere protoze stejne tam budu moct pouzivat jen play/pause,stop,pitch,cue a jogy? t.j. pres playere budu ovladat zakladni funkce programu? a co takove tlacikta jako napriklad sync, cue point, loop? ty si budu moct na tom playeri nejak "namapovat" nebo tyto funkce budu muset ovladat mysi?
toto prave resi X1 Kontrol od NA.

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: dvs system??

Příspěvek od DJ Whitelight »

a co takhle kdybych si koupil ty nove playere-kontrolery od numarku? to V7 nebo jak se to jmenuje, proste jen ty playery bez toho jejich mixu co je k tomu? myslim ze se to da koupit i samostatne....

Odpovědět