DVS + analog

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Dub Religion
Příspěvky: 4
Registrován: 17 kvě 2010 20:17

DVS + analog

Příspěvek od Dub Religion » 17 kvě 2010 20:37

Zdravím všechny. Po čtyřech letech hraní z klasickejch placek jsem si pořídil DVSko (reloop spin) s tim, že při hraní budu tyhle dvě věci kombinovat. Takže jsem koupil ještě 4x cinchovej "Y adapter" (1x dírka, 2x kolík) abych to mohl všechno propojit. Všechno jsem zapojil a šlape to jak má, ale narazil jsem na problém se kterým si nedokážu poradit. Při hraní z analogový desky je signál z gráma strašně slabej. Ne že by to hralo potichu, ale postrádá to vysoký frekvence, takže se to nedá použít :( . Je mi jasný že je to tim jak je signál rozdvojenej. Vim že spousta lidí takhle hraje, tak to nějak musí jít. Věděl by tady někdo co s tím? Díky na stotisíckrát :wink:

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: DVS + analog

Příspěvek od ToLa » 17 kvě 2010 21:08

Protože gramofon potřebuje phono vstup a DVS Line.. Gramofon musí být zesílen a k tomu slouží to phono... Nejde to navzájem kombinovat, teda za předodkladu, že zesilovač nemají v sobě už gramofony... K přepínání vstupů se používá přepínač na mixu a ne nějaký Y nesmysly.

Dub Religion
Příspěvky: 4
Registrován: 17 kvě 2010 20:17

Re: DVS + analog

Příspěvek od Dub Religion » 17 kvě 2010 21:19

ToLa píše:Protože gramofon potřebuje phono vstup a DVS Line.. Gramofon musí být zesílen a k tomu slouží to phono... Nejde to navzájem kombinovat, teda za předodkladu, že zesilovač nemají v sobě už gramofony... K přepínání vstupů se používá přepínač na mixu a ne nějaký Y nesmysly.

Já vim. ten Y nesmysl je normální rozdvojka. signál z gramofonu mam rozdelenej do phono vstupu na mixu a do vstupu na DVS a DVS mam v line vstupu na mixu. takze kdyz hraju z klasický desky tak mam prepinac na mixu na phono (vsechno hraje jenom bez tech vejsek). a kdyz treba na druhym grámu chci zrovna track z kompu tak jen nandám timecode vinyl, prepnu mixak na line a vali to v pohode pres dvs..

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: DVS + analog

Příspěvek od ToLa » 17 kvě 2010 21:29

Tak mě napadá, že prostě to rozdvojení (zvuk ti jde na půl do mixu a napůl do DVS) prostě sníží napětí a gramofon to neutáhne... DVS má silnější výstup, takže nějaký drobný úbytek tomu nevadí...

PS: Já měl vždycky dojem, že DVS je průchozí, tj když tam je time code hraje se ze softu, když normal deska, signál prochází zkrze PC a běží do mixu stejně jako když hraje počítač a tudíž žádný rozdvojení není potřeba...

honcka
Příspěvky: 1914
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: DVS + analog

Příspěvek od honcka » 17 kvě 2010 21:49

spis je to imho podle sily phono predzesilovacu v mixu (testovano na A&H Xone 42, Pio 707 a Rodecu MX180) rozdvojky pouzivam bez problemu od ty doby, co jsem si poridil dvs a zadnej problem, je to celkem prakticky na akcich, kde se stridaj dj's, co hrajou z ruznych DVS systemu a lidi, co hrajou klasicky z analogu, ze se nemusi porad vsechno prepojovat, nebo pripadne tam nechavat bez dozoru valet notase s pustenym bypasem
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Dub Religion
Příspěvky: 4
Registrován: 17 kvě 2010 20:17

Re: DVS + analog

Příspěvek od Dub Religion » 17 kvě 2010 21:52

To máš pravdu. je průchozí a taky jsem to tak zkoušel ale ten zvuk co z toho nakonec vyjde je tak příšernej že by se za to styděl i srarej magič. A navíc to má zpoždění tak půl sekundy.

honcka
Příspěvky: 1914
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: DVS + analog

Příspěvek od honcka » 17 kvě 2010 22:00

muzes napsat, co mas za DVS, gramce a mix?
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Dub Religion
Příspěvky: 4
Registrován: 17 kvě 2010 20:17

Re: DVS + analog

Příspěvek od Dub Religion » 17 kvě 2010 22:10

DVS - reloop spin 1
Gráma - numark tt200
Mix - reloop rmx-30
Nebo ten signál co jde z gramce do phono jedine prohnat pres nejakej predzesilovac ale to už se mi zdá celkem předimenzovaný :biggrin2:

honcka
Příspěvky: 1914
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: DVS + analog

Příspěvek od honcka » 17 kvě 2010 22:16

muzes si tam dat normalni phono predzesilovac a pak to zapojit do line in, ale jakej to ti neporadim, o tom toho moc nevim
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Odpovědět