Digitální revoluci v září
Re: Digitální revoluci v září
Ono je počítač a počítač, pokud to má někdo poskládáno z kde čeho a nebo to má zaplavené softwarovým hnojem všeho druhu, tak je jasné že to nikdy fungovat nebude. Pokud by se prodávalo jen PC s jednou pevně danou konfigurací HW jako je tomu u Aple, tak to vyjde úplně a stejno. Win XP mam v PC od roku 2002 a nemusel sem je přeinstalovat ani jednou, za celou dobu mně zhavarovali snad jen 5x a to ještě mojí blbostí při připojování nebo odpojování špatného externího HW za chodu počítače. Někomu tak může fungovat DVS systém i na mény výkonném PC a jinému nepomůže ani 3x takovej výkon, je to vše o správně použitém HW. Na serverech máme také windows různých verzí, denně plně využíváno ve kolách a nestalo se ani jednou že by zkolabovali. Můj názor je že není lepší to ani to druhé, stabilní je obojí, ale to že je OS na Macu nejděravější ze všech systémů je bohužel prostý fakt, o kterém se dočtete naprosto všude, stačí si vyjet seznam kritických bezpečnostních průserů, které dosud nejsou opraveny.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
já se o tom tedy všude nedočítám a také nemám problém s Win. XP a mám je nainstalované od té doby co jsem si pořídil poprvé book a to už je zatím 3,5 roku, kromě samotného booku s xp problém nemam, ale přesto se někdy starám více o operační systém než aby se staral on o mě a to se mi nelíbí
U kámoše jsem se vždy snažil aby tam neměl plno pitomostí a časem to nějak pochopil aby tam neinstaloval každou kravinu a přesto s tím měl problémy ted má Vistu a nadává na to denně, bráchovi jsem pořídil nový book s Vistou a nadávám zase já když něco potřebuje na tom něco udělat, třeba dneska odinstalovat pitomej norton v trial verzi, než se načetla ve Vistě stránka - ovládací panely, než se odistaloval norton a než jsem odklikal asi 20 potvrzení tak jsem si mohl zkouknout dva celovečerní filmy
a to má nový book s lepšími parametry než já a nic tam zatím nemá
U kámoše jsem se vždy snažil aby tam neměl plno pitomostí a časem to nějak pochopil aby tam neinstaloval každou kravinu a přesto s tím měl problémy ted má Vistu a nadává na to denně, bráchovi jsem pořídil nový book s Vistou a nadávám zase já když něco potřebuje na tom něco udělat, třeba dneska odinstalovat pitomej norton v trial verzi, než se načetla ve Vistě stránka - ovládací panely, než se odistaloval norton a než jsem odklikal asi 20 potvrzení tak jsem si mohl zkouknout dva celovečerní filmy
a to má nový book s lepšími parametry než já a nic tam zatím nemá
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG
Mam WIn Vista asi 2roky a ještě ani jednou mi nespadly a neměl jsem ani žádné problémy s kompatibilitou. Jak řiká AZU pokud se o PC správně staráte jak o SW tak i po HW stránce je stabilní většina systémů..
jenže jde o to že se o osx tolik starat nemusíš oproti win. a to je "sakra žrádlo"
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG
-
aj tak im google vsetkym zo svojim OS vytrie zadok hahaha nehovorim ze OSX je najlepsie co uzrelo svetlo sveta ale ked 90% DJs pouziva macbooky tak natom asi nieco bude ze je to lepsie ako win...
edit/ osobne mam tiez vistu na booku asus neje to az take zle ale ako povedal kenny treba sa o nu kua starat... tesim na w7 uvidime co to bude potom... v lete si chcem kupit macbook ktory budem mat cisto na hudbu a ten vzivote nezapojim do netu
edit/ osobne mam tiez vistu na booku asus neje to az take zle ale ako povedal kenny treba sa o nu kua starat... tesim na w7 uvidime co to bude potom... v lete si chcem kupit macbook ktory budem mat cisto na hudbu a ten vzivote nezapojim do netu
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
sdjs.podomatic.com
To sis ty procenta nějak asi poplet, spíš tak 80% lidí má doma běžně notesa s woknama protože jej používají do školy a na jinou práci a pro djing ho používají jako jednu z mnoha běžných činností. Nebo snad chceš tvrdit, že zde na foru je minimálně 500 lidí co pro hraní používají Mac, to asi ne. Jablečný stroje používají ti co jej mají v podstatě výhradně pro djing a to ještě na profi úrovni.
-
no ako som myslel 90% DJs tak tych vyvolenych co o nich aj pocujeme. mam namysli take znamejsie mena no nehovorim ze tu na fore je 90% mackov to urcite neje a samozrejme ze tie macbooky pouzivaju cisto pre hudbu tak isto to mam v plane urobit aj ja nevem ako stojim si za svojim ze programy na hudbu a grafiku lepsie slapu na macoch
staci pozriet na user forum native instruments kazdy kto ma mac nema problem... zato o viste mas topicov az az...
staci pozriet na user forum native instruments kazdy kto ma mac nema problem... zato o viste mas topicov az az...
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
sdjs.podomatic.com
Vista to kapitola sama prosebe mam okolo sebe tucet lidi co ji maj na novejch kompech a kazdej jen porad dokola breci jak mu tam něco nefacha jak by mělo(pokud to teda vubec rozchoděj. Já mam XP prof a za nic je nevyměním leda ze by ty w7 byly tak skvělý že by chodily ok hned od počátku
tot muj názor
tot muj názor
Je to jednoduchý... co nová verze Windows, tim musíte mít o stupeň lepší PC sestavu. Co se týče Vist, tak sem je už dostkrát upravoval do stavu, aby najeli co nejrychlejš. Blbosti jako sidebar a další kraviny jenom při načítání zabíraj paměť + výkon CPU.
Neberte mě zle. Pracuju jako správce sítě a dělám jak s OS Windows, tak Linux. Na Windows (server) se mi třeba líbí funkčnost doménovýho kontroléru. Nicméně, co se serverových věcí a stability týče, tak Win nesahá Linuxu ani po paty. Kdyby byla tak obrovská podpora DJ software na Linux jako je na Win, tak těch 90% DJů používá na mixování onen Linux, kterej je notabene zadarmo.
MACky maj holt smůlu, že je jejich prodejnost v ČR malá a tak je cena na trhu pochopitelně nadsazená. V USA a jiných zemích je tomu ale jinak.
Neberte mě zle. Pracuju jako správce sítě a dělám jak s OS Windows, tak Linux. Na Windows (server) se mi třeba líbí funkčnost doménovýho kontroléru. Nicméně, co se serverových věcí a stability týče, tak Win nesahá Linuxu ani po paty. Kdyby byla tak obrovská podpora DJ software na Linux jako je na Win, tak těch 90% DJů používá na mixování onen Linux, kterej je notabene zadarmo.
MACky maj holt smůlu, že je jejich prodejnost v ČR malá a tak je cena na trhu pochopitelně nadsazená. V USA a jiných zemích je tomu ale jinak.
S tim Linuxem souhlasim, ale s tema Windows by to tentokrat mohlo byt jinak. Microsoft chce, aby se jeho novy OS pouzival i na novych mini-notebocich, ktere nemaji velky vykon.
Průzkum používaného OS z prosince 2008 na vzorku 2805 djů převážně z USA:
Windows XP - 38%
Windows Vista - 13%
OS X - 42%
Linux - 2%
Ostatní - 5%
Porovnávat Windows a holej Linux nelze díky absenci GUI, leda porovnávat Windows a Linux s nějakým GUI a tam je jasné kdo je král.
Windows XP - 38%
Windows Vista - 13%
OS X - 42%
Linux - 2%
Ostatní - 5%
Porovnávat Windows a holej Linux nelze díky absenci GUI, leda porovnávat Windows a Linux s nějakým GUI a tam je jasné kdo je král.
Mě by spíš zajímalo co to má na tom videu Carl Cox za kontroler po prave ruce mezi pioneer dvj 1000 a mac jak na něj pořád sahá ??? Dik za odp.
[quote="Danken"]Mě by spíš zajímalo co to má na tom videu Carl Cox za kontroler po prave ruce mezi pioneer dvj 1000 a mac jak na něj pořád sahá ??? Dik za odp. [/quote]
Faderfox DX2
http://www.dolphinmusic.co.uk/shop/flyp ... ct_id/8781
Faderfox DX2
http://www.dolphinmusic.co.uk/shop/flyp ... ct_id/8781
A co to všechno umí Azu???
Je to klasickej MIDI kontrolér, takže to dělá to co tomu řekneš podle toho jak se to namapuje