Co Koupit ?? Traktor kontrol S4 vs. DDJ-SR vs. Kontrol S2

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
DavidKralik

Co Koupit ?? Traktor kontrol S4 vs. DDJ-SR vs. Kontrol S2

Příspěvek od DavidKralik »

Zdravím , najde se tu někdo kdo by mi poradil s výběrem nového kontroleru ? Pul roku mám doma Pioneer DDJ-SB a přestává mi to stačit a musím říct že mě to Serato na Pioneeru moc nenadchlo , čekal sem od toho víc. Teď bych si chtěl koupit něco lepšího tak do 20K.Hraju House a DNB . Pomuže mi někdo s výběrem prosím ? Předem děkuju za ochotu.

EVO

Re: Co Koupit ?? Traktor kontrol S4 vs. DDJ-SR vs. Kontrol S

Příspěvek od EVO »

Ahoj, tak hlavně jde o to, co od toho očekáváš ;-) Píšeš, že Serato Ti nevyhovuje, je otázka proč? Co konkrétně? Další věc je ta, zda-li jseš ochoten přejít na jinej soft a zda-li to bude mít smysl, jestli Ti dokáže nabídnout něco lepšího...

Tzn. co konkrétně Ti nevyhovuje a co bys uvítal jiného?

DavidKralik

Přechod na jinej soft bych neměl mít problém zvládnout , na Seratu mi neseděly efekty a když sem pozoroval kamaráda dje co míchal vedle mě na traktoru tak sem se chvílemi divil co se dá v traktoru narozdíl od serata dělat , od nového mixu bych očekával kvalitní zpracování a software s velkým množstvím efektu . Zatím jsem nakloněn k S4 .

EVO

Příspěvek od EVO »

Jasně, pokud jde primárně o efekty, tak Traktor je na tom samozřejmě velmi dobře, troufám si odhadnout asi nejlíp... Co se týče Serata, tak i tam jsou efekty podle mě dobré, ale omezením je pro Tebe ten DDJ-SB, kterej pokud vím umí ovládat jen jeden parametr a ne víc, jako mají vyšší řady, např. ten DDJ-SR apod..

Kvalita zpracování je otázkou, ale nemyslím si, že třeba DDJ-SR bude kvalitnější než S4. Takže pokud Ti nevadí přechod na jinej soft, tak s Traktorem a přímo pro něj dělanou S4 určitě neprohloupíš, samozřejmě je to vykoupený vyšší cenou a třeba osobně bych uvítal mít v ceně možnost takovouhle ne zrovna levnou konzoli použít jako standartní mixák, ale ne každý to samozřejmě využije....

DavidKralik

Zajímalo by mě co by jste si osobně vy vybral ? Jinak děkuji za pomoc s výběrem.

EVO

Příspěvek od EVO »

Pro zajímavost já hrál doteď přes VirtualDJ 7 + externí mixák... Teď to budu taky měnit, efekty chci mít taky dobrý, ale budu upřímný, nesrovnávám podle sluchu ale přes sync a kontroluju pozici tracku visuálně nikoliv přes sluchátka, a z toho důvodu nemohu využívat traktor, který neumožňuje zobrazit 2 tracky v sobě nebo vedle sebe. V tom jsem byl spokojený s Virtualem, ale co jsem viděl, tak Serato DJ toto umožňuje taky velmi dobře a chystám se tedy osobně do Serata. Co se týče HW, budu kupovat pravděpodobně Denona DN-MC2000, je to levná záležitost, neměl bych problém investovat i víc, ale upřímně - nechce se mi. Z prostého důvodu, protože tyhle dj softy se pořád mění, pořád mají nějaké nové inovované funkce a přestože bych teď koupil to nejlepší co se dá, klidně se může stát že za rok mi to nebude dostačovat, pokud bych chtěl využívat nějaké nové funkce které budou. Příkladem, pokud vyjde the Bridge příští rok v Serato, těžko půjde ovládat současným, byť špičkovým kontrolerem, např. DDJ-SX apod ;-) A podobný příklady jistě jsou i u jiných softů. Co se týče efektů, nevěřím že budu nespokojen se Seratem, jelikož ten Denon zvládá plnohodnoutnou ovladatelnost Serato efektů, narozdíl třeba od Tvého současného DDJ-SB, které je v tomto prostě omezením.. Pokud by Traktor uměl zobrazovat track wave podobně jako Serato nebo VirtualDJ, šel bych ovšem do něj :-)

EVO

Příspěvek od EVO »

ještě připomenu, co se týče efektů v Serato DJ, samozřejmě celou dobu se tu bavím o plné softwarové verzi, nikoliv o osekaném Serato DJ INTRO, které je samozřejmě zoufale tragické, takže pokud toto doposavaď využíváš, i to jistě bylo velkým omezením ;-)

DavidKralik

Jojo taky se bavím o serato dj plné verzi ale když třeba sleduju ty kontrolery od native pro traktor tak se ta první verze od té druhe moc neliší a proto bych se osobně nebál do toho investovat více peněz , myslím že traktor je na takové urovni že nové funkce každou chvíli vydávat nebude jak tomu je u serata .

EVO

Příspěvek od EVO »

to je pravda, ono se taky jedná jen o upgrade té první verze, není to jiný kontroler ale prostě MK2 verze... Ber to tak, že i jejich nejvyšší současný kontroler - S4 MK2 ovšem nestačí na všechny funkce toho programu, např. na plnohodnotné ovládání remixdecku tak, jako bys měl k tomu ještě kontroler F1 ;-) Takže na jednu stranu, tou S4 a Traktorem nic nezkazíš, naopak, je to plně profesionální a výborně propojený 1:1, ale jak vidíš, už v současné době to nezvládá 100% funkcí toho programu.. Vím jak to myslíš s těmi inovacemi, ono upřímně ty softové firmy se s inovacemi moc nepředhánějí, proč taky když se dobře prodávají současné verze a potřebují něco do budoucna žeo... Ale ber to tak, že kdyby chtěli, tak tam můžou přidat ranec dalších funkcí, u Traktoru třeba přímé propojení s Maschine v jeden soft apod. Ale tak, to jsou jen spekulace a ani neříkám že se něco takového v blízké budoucnosti stane, chci jen říct, že možnosti dalších funkcí jsou zeširoka otevřené a o tu všech softů ;-)

LIsZ

Příspěvek od LIsZ »

A co třeba si DDJ SB namapovat na Traktor a dokoupit třeba NI X1 nebo i F1 kontrolér.? Napování v Traktoru není zas tak složité a dá se s tím dělat velké kouzla :). A hrál jsem kdysi MIDI + Serato a teď mám NI A6 DVS a Každý program má něco pro a proti. Traktor se mi víc líbí v tom že si ho můžu poladit přesně tak jak chci a má remix decks, efekty zase tak neřeším, serato bylo jednodušší ale nebylo tam tolik možností.
EVO: S tím že traktor nepromítá waveform obou tracků přez sebe to je vyřešené Phase metrem.. ale musí být dobře nastavený 1. beat.

DavidKralik

DDJ-SB od Pia sem uz poslal do světa , teď mám 20K na stole a nevím co koupit , jde mi o to abych si s trackama mohl pořádně vyhrát a zároveň abych neměl pocit že hraju na nějaké hračce , ten pincek mě docela dost zklamal zpracováním , plast takovýho typu že sem se bál aby to přežilo hodinu hraní denně doma , šavle taky nic moc ... Otázkou doposud je , co koupit ? Jestli má cenu jít do traktoru když pomalu pozoruju že Serato se víc a víc zdokonaluje a každou chvíli má nějakou novou funkci ...

EVO

Příspěvek od EVO »

Tak co se týče nových funkcí, je fakt že u Serata je to hodně vidět, protože jen dotahují náskok traktoru :-) Je ale pravda, že oba softy si jsou hodně podobné.. Já doporučuju nejdřív si ty softy osahat a až podle toho jaký se rozhodneš používat software, potom řeš hardware, kor když neřešíš tolik peníze.. Jak říkám, třeba moje osobní zkušenost je taková, že funkčně u mě vede traktor, ale chybí mi vizualizace na kterou jsem zvyklej tak ho nemůžu využívat - moje chyba samozřejmě :-D

DavidKralik

Toho se možná aj trošku bojím abych to nějak dával když to neni pod sebou tak jak to má serato , pořád váhám ... jeden den v týdnu se asi otočím na profi-dj.cz do shopu a porovnám si to tam .

Odpovědět