BCD 2000 vs. Vista | once again

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
AcID
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:12

BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od AcID » 09 dub 2009 18:16

Prosím o nekamenování za zakládání tohoto topicu znova :)
Ale poté, co mi BCD 2k přestal fungovat prvně na notebooku a pak i na stolním PC, chci sehnat nějaké info zda někdo má/měl podobné problémy nebo jak to komu běží.
Co se mi stalo:Na obou počítačích se po připojení BCD inicializují BCD ASIO drivery (ty pro XP samozrejme :twisted: ) a spustí se bcd backpanel (nebo jak se to menuje). Ovšem pokud pustím VDJ, program nereaguje na konzoli. Když spustím B-DJ, program mě hned upozorní, že BCD 2000 není nalezeno, ať jej zapnu, připojím a zkusím znovu. Notebook i stolní PC, stejný problém.
Někde na forech jsem narazil na to, že to někomu (stejně jako mě) na Vistách běželo i s XP drivery, ale po nějakou dobu, pak přestalo, tak ten dotyčný zkoušel umazat aktualizace windows, a pak to zase šlo. Zkusil sem zhruba do data co mi to eště šlo (prosinec 2008), ale nezabralo. Taky sem psal na Behringer (neodepsali).
Jen sem trochu naštvanej, že mi tu leží konzole, kerou pořád prodávaj za skoro 5k, která je mi uplně k ničemu. Když mi to nejde na dvou PC, je mi to už divné, btw konzole je fyzicky v pořádku, na XP to valilo.
Work hard, party hard.

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od DjMatisS » 09 dub 2009 18:19

mas na vistach SP1?
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

AcID
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:12

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od AcID » 09 dub 2009 18:42

Jj, to samozřejmě mám.
Work hard, party hard.

AcID
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:12

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od AcID » 09 dub 2009 18:53

Na jednom mám Vista Home Premium (NB) a na stolnim Vista Bussiness, oboji legalni.
Work hard, party hard.

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od DjMatisS » 09 dub 2009 20:26

U systemu o legalnost nejde, jde hlavně o service pack. V podstatě je to ucelený balík aktualizací, řekněme s většími změnami než obvykle. Tudéž mohlo dojít k nějaké změně po instalaci SP. Máš SP1 už v instalaci, nebo formou aktualizování (hodinový instalační proces, asi 2 restarty, nedá se to přehlédnout :-) )
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

AcID
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:12

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od AcID » 09 dub 2009 23:40

No SP1 mam na obou strojich. Nepamatuju si presne datum vydani, mel byt nekdy listopad 08? Nevim, jestli to muze byt tim... zase na druhou stranu se mi nechce delat zadny ze zasahu zde tolikrat popisovanych, jako vypinat wifi a vsecky bezpecnostni software a vubec skoro vsecko :D To pak neni ten pocitac k jiny normalni cinnosti, ale k nicemu... nicmene ani to muj problem neresi...
Maximalne zkusim teda uninst. SP1, ale i tak podpora ze strany vyrobce je proste neskutecna, hrozna a miziva. :confused2:
Work hard, party hard.

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od DjMatisS » 10 dub 2009 07:50

ze strany behringera nebude přílišná podpora nikdy.
Bohužel, kromě toho SP ti nedokáži poradit nic jiného, protože používáš v podstatě nepodporovaný kontroler na vistě. Pak už akorat muzes prodat "dvoulitr" a koupit si BCD 3000. Tam běží ovladače bez zásahů uživatele. Ale vypinani wifi, antiviraku a toho všeho se ve většině případů nevyhneš.

Zkus ty SP, podle mě to vyvolalo nějakou změnu, která ti toto způsobuje, protože na první pohled se jedná o problém s ovladači.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

AcID
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:12

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od AcID » 10 dub 2009 11:27

Ano, zkusim to a je pravda, že se jedná o nepodporovaný kontroler pod Vista, coz je ostatne krasne dementni krok od behringeru jak donutit si lidi koupit o nejaky tisice drazsi BCD 3k, kera je sice stejna, ale nikdo by si ji nekoupil kdyby pro BCD 2k vydali normalni ovladace pro Visty :? Asi se nastvu, prodam to, na BCD 3k se z vysoka vykaslu, bo s tou firmou uz nebudu nikdy chtit mit nic spolecnyho. A usetrim si na neco poradnyho kdyz uz.
Nicmene diky moc za pomoc :D
Work hard, party hard.

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od DjMatisS » 10 dub 2009 12:41

Brzy skoncim podobně. Minimálně po zvukové stránce. Kontroler jako takový mi sedí, ale zvukovka je i přes mnohá "vylepšení" oproti 2k stále low-end. Az se naskytne vic penez najednou, koupim Audio 4 DJ, legalni traktor pro. A až douslouží BCD k ovládání MIDI, koupím kontroler bez zvukny.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

pedro13
Příspěvky: 18
Registrován: 08 lis 2008 13:36

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od pedro13 » 10 dub 2009 21:13

Podle mě brečíš zbytečně.Jestli Visty podporované nejsou,tak hold nejsou.Patrně BCD3k a 2k vnitřně úplně stejná nebude.
Než se trápit a zkoumal s jehoVistama (které IMHO jsou stejně na*ovno a už to zjistili i v Microsoftu,jinak by tak nespěchali s uvedením Win7),tak bych tam prásknul XPčka a je to.
A jestli tam potřebuješ mít Visty,tak bych rozdělil disk a na vytvořenou jednotku nainstalil čisté XP pouze pro DJjing a DJ programy a nic víc.A Visty nechal na práci.

pedro13
Příspěvky: 18
Registrován: 08 lis 2008 13:36

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od pedro13 » 10 dub 2009 21:16

I když Visty na práci?To k sobě taky moc nejde... :lol:

AcID
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:12

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od AcID » 10 dub 2009 21:48

No tak Visty na práci nemám, Visty sem měl na NB už po zakoupení a nebudu se tu hádat o jejich výhodách/nevýhodách oproti XP. O tom to tu neni. Zkusim si cvičně rozchodit XP přes Virtualbox.
Jinak beztak používám Ubuntu.
Work hard, party hard.

pedro13
Příspěvky: 18
Registrován: 08 lis 2008 13:36

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od pedro13 » 10 dub 2009 22:44

Jasně.
Já mám noťas,který používám i pro práci,mám na něm sice XP,ale taky programy pro programování a diagnozu průmyslové elektroniky a dalších x věcí,které bohužel jedou na pozadí.Tudiž pro DJing nepoužitelný systém.
Tak jsem Partition Magic-em oddělil další disk,stačí 5-10GB a na ten jsem si hodil čisté XP,ani jsem tam nedával nepotřebné ovladače od WIFI,BT,atd...Jen systém a to co potřebuji pro hraní.A takto mám noťas pro práci a taky max stabilní systém pro DJing.

AcID
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:12

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od AcID » 11 dub 2009 11:47

Oki Pedro, máš recht, až si jednoho krásného dne udělám pořádek na HDD :-) Tak to asi udělám jako ty, je fakt, že když člověk hraje doma, tak je mu jedno, když se něco sekne, ale pro nějakou produkci, je lepší mít ten NB maximálně ořezanej jen pro to, co je třeba k DJingu. Takže asi půjdu tvou cestou :)
Work hard, party hard.

lwq
Příspěvky: 198
Registrován: 04 črc 2007 23:57

Re: BCD 2000 vs. Vista | once again

Příspěvek od lwq » 12 dub 2009 17:20

... a co zkusit udelat "downgrade" na WinXP ? Ta licence na Visty co mas by to mela podporovat :-)


A pokud te nedodelanost BCD stve, mam na prodej 2xEKS XP-5 i s mixem ... :biggrin2: - viz. bazar na idj.cz
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

Odpovědět