APPLE MACINTOSH_vse o něm

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

APPLE MACINTOSH_vse o něm

Příspěvek od Velkyfunky » 18 úno 2008 21:05

Můžete sem psát dotazy a příspevky týkající se Jablíček a musiky. Me osobně by treba zajimalo kdo ma Macy z uzivatelu rád a adoptoval si jiz alespon jednoho domu :-) a jestli je s ním taky tak 100% spokojenej jako ja :-)....
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Sharny
Příspěvky: 32
Registrován: 12 led 2008 17:35

Příspěvek od Sharny » 18 úno 2008 21:33

Zdravim, chtěl jsem se na něco zeptat :) Je to spíš celkově k notebookum... Jednou si koupim Tc vinyly, tak mě zajímá to, když budu mít notebook, jak je to s tim softwarem na míchání.... Můžu mít třeba final scratch a pak normálně windowsy? Láká mě představa, že bych si před hraním zahrál crysis a pak jen třeba restart, najel do jinýho OS a šel míchat... Rád bych ten noťás na širší využití :) A taky bych se chtěl zeptat jak výkonej by noťas měl bejt na final scratch :) Jo a krom fakt hezkýho jablíčka... Jsou tam nějaké další super výhody?:) Pokud je nějakej dotaz blbej, tak se moc nedivte, zajímám se spíš o samotnou hudbu než o techniku :)

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

Odpoved

Příspěvek od Velkyfunky » 18 úno 2008 22:42

Co se tyka toho neboj se ze by sis nezahral svoji oblibenou hru az prejdes na platformu Mac. Existuje v OSX leopardu funkce Bootcamp pomoci niz si budes moci volit pri zapnuti ci restartu v jakem systemu chces nasledne spustit pocitac...presne jake mas o tom predstavy tak to presne i funguje. To se hodi prave hodi hlavne na ty hry. Pak jeste existuje na praci Parrallels desktop kde muzes mit dokonce i spustené dva ci vice systemu naraz a prechazis si z desktopu do desktopu nebo si je dokonce muzes spojit. Muzete mit tak v MACu treba ulozene hned nekolik windows od 98 az po Wistu ....
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

RE

Příspěvek od Velkyfunky » 18 úno 2008 22:44

Co se tyka vykonu a final scratche....tak i nejslabsi macbook ti vse s prehledem utahne..:-)
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

EVO
Příspěvky: 556
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Příspěvek od EVO » 19 úno 2008 11:38

Mám dotaz, dá se spustit nějakým způsobem operační systém Jablek (Leopard, Tiger..) na normálním PCčku? Neexistuje na to třeba nějaká "emulace" nebo něco?

Thund3R
Příspěvky: 48
Registrován: 06 čer 2007 23:44

Příspěvek od Thund3R » 19 úno 2008 17:13

EVO píše:Mám dotaz, dá se spustit nějakým způsobem operační systém Jablek (Leopard, Tiger..) na normálním PCčku? Neexistuje na to třeba nějaká "emulace" nebo něco?
Nejsem si jistý jestli to nemá jiný hardware (myslím že asi jo,ale nevím), kdyby ne tak zkus aplikaci Microsoft Windows Virtual PC :wink:
Energy Uplifting Trance = Thund3R Style
In Trance we Trust :)

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

RE

Příspěvek od Velkyfunky » 19 úno 2008 17:56

O emulaci osx legalni cestou jsem neslysel, tudiz se domnivam ze asi ani nebude a co vim tak apple ani nema zajem aby jejich osx mohlo jit i pod jine stroje, jak pod jejich znackou. ...co se týče nelegalni cesty, daji se shlednout videa na youtobee jak to sem tam nekdo rozchodi...ale nedoporucuju to, osx je psane pouze na hardweare ktery obsahujou macintoshe...na jinych strojich to budes velmi tezko rozchazet protoze ti budou proste chybet ovladace ktere macintoshe neobsahuji.... Takze to mozna spustis ale treba spousty veci ti nebude muset na tom fungovat a nemusi to byt vubec stavbilni . Nehlede take na to ze jsou fyzycky i male rozdily v zakladni desce oproti pécecku...
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

RE

Příspěvek od Velkyfunky » 19 úno 2008 18:00

jedine co vím, tak existuji pro windows emulace prostredí osx jako takoveho...coz se hodí pro lidi kterí budou prechazet na novou platformu mac aby si zvykli ci naopak pokud jiz maci pouzivate a jste na ne zvyklí a z nejakeho duvodu musite pouzivat pc napr, v praci. lze prostredi na pc prizpusobit napodobne jako na macu aby clovicek si kazdou chvilku nemusel zvykat na neco jineho ...takovychto progamu je spousty...
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

EVO
Příspěvky: 556
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Příspěvek od EVO » 19 úno 2008 18:09

jj, dík, myslel jsem si to.. :?

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

re

Příspěvek od Velkyfunky » 19 úno 2008 18:43

nemash zac...mne osobne to taky mrzi ze osx nelze spustit i na jinych strojich, je to uz proste takova politika applu, nadruhou stranu je to zas prave vyhoda a pochopitelne v tom ze je o to prave osx stabilnejsi, u Applu nemusi tak vůbec trapit vsemi moznymi ovladacemi a jejich kompatibilitou jako tomu je napr. u Windows a skutecne tak mohou diky ttomu napr. venovat vice casu ve vyvoji jednoho ovladace a nedelat kompromisy.
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Příspěvek od Azu » 19 úno 2008 21:36

S těma ovladačema je to právě úplně naopak, sice udělají jedny ovladače pro systémové prostředky počítače, jenže pokud jdu dokoupit jakoukoliv další periferii ať je to modem, tiskárna, zvuková karta nebo jiné prapodivné zařízení, tak sem často v .... protože proto výrobce zkrátka ovladače nemá. Pokud si přečteš bug reporty, tak zjistíš, že co se týče bezpečnosti a rychlosti oprav jsou na tom jakbka stejně jako wokna, dokonce s rychlostí oprav jsou na tom ještě hůř, wokna jsou sama o sobě také stabilní, co vede k pádu wokne je z 90% způsobeno ovladači k nějakému hardware třetích stran, což je u jablek snazší protože k základu mají svoje ovladače a k externím zařízením bývají ovladače jen od certifikovaných výrobců a ty čudlové co neumí napsat pořádně ovladače pro wokna je pro jistoto pro mac nemají vůbec. Pokud by jabka používala stejně početná skupina jako wokna, tak se také stanou terčem více útoků virů a spyware, jenže pro tyto škůdce je to nezajímavý počet uživatelů, rozhodně to tedy nevypovídá nic o kvalitě a stabilitě, která je zde zajištěna právě uzavřením základního hardware a zanedbatelným masovým rozšířením mezi BFU užovatele, kteří by se v tom vrtali a dokázali zlikvidovat všechno, takže opravdu se to takto srovnávat nedá. Ty dnešní systémy jsou v základu na stejně kvalitní úrovni. Neznám nikoho v okolí který by pracoval seriozně s XP a samovolně mu padalli, to sem viděl jen u bratra, který se k otmu chová jak prase a instaluje tam bezhlavě všechen sjrajt z kdejakého časopisu a samovolně havarovali díky ovladačům od výrobce k nějakému bluetooth. Osobně sem měl do minulého týdne XP v počítači 6 let bez přeinstalování a nějakých pádů a to na tom dělám 18h denně, donutila mně až změna železa a podobně jsou na tom i jiní lidé v okolí. Nechci aby to vyznělo že sem nějaký odpůrce jablek, to rozhodně ne, jen chci poukázat na to, že není opraávněné z nich dělat nějakou spásnou modlu která jako jediná na světě funguje a vše ostatní je špatný
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

RE

Příspěvek od Velkyfunky » 20 úno 2008 00:58

na macintoshovi rozjedete vsechno, windows si muzete spustit stejne jako na jakymkoliv notebooku vyhodou je to ze si muzete spustit toho naopak vice nez na jinych noteboocich........tudiz nevidim problem ze bych nepripojil jakoukoliv periferii i pro pc ...mam tudiz vetsi moznosti
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

viz treba tohle pro neverici tomase :-) :

Příspěvek od Velkyfunky » 20 úno 2008 01:00

MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

prusajr
Příspěvky: 37
Registrován: 29 srp 2007 15:11

Příspěvek od prusajr » 21 úno 2008 01:43

VELKYFUNKY, než začneš linkovat nějaké testy, tak si je přečti. V originálním testu je sice napsán takovýhle dementní závěr (placená reklama) ale pokud si projdeš výsledky, zjistíš, že MacBookPro je rychleší jen v jednom jediném syntetickem testu a to o tolik, že by se to dalo považovat za chybu měření. Neni jediný důvod, proč by dva notebooky se stejnou kofigurací, měli mít nějaký zásadní výkonový rozdíl, je to jen a pouze přání Mackařů ;)
Pio. DJM800, 2x Rp. RP-6000 MK6B, Senn. HD25, Traktor 3.3 + Scratch

Odpovědět