Akai LPD8 problém

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
catchys

Akai LPD8 problém

Příspěvek od catchys »

Už nějakou dobu pracuju s mid ovladači, ale stále se mi nepodařilo nastavit AKAI LPD8 jak už to v Abletonu, Vitrual Dj (nevidí při nastavení vbc AKAI) a ani při Turnadu. Viděl jsem už spoustu topiců ohledně tohoto problému, ale chtěl bych se zeptat jestli někdo neví aspoň problém čím to může být nebo nějaký návod. Ohledně mého AKAI mám ho teď nový takže poškozením to určitě není. Možné je, že mi pro něj chybí v softwarech doplňky, ale s tím si nejsem tak jistý. Děkuji za radu.

catchys

Re: Akai LPD8 problém

Příspěvek od catchys »

Zkoušel jsem i toto, ale nějak bez úspěchu.

V abletone otvor zalozku options, potom dole na preferences. V tabulke daj midi, tam nastav takeover mode na pickup, v Midi porte najdi nazov svojho zariadenia (ja to mam doslova ako: Zvukove za?izeni USB) - je to tam 2-krat (input i output). V stlpci track a remote u svojho zariadenia pri output aj input nastav na ON. Horne tri stlpce v tabulke mam vsetky na none. Potom zavri tabulku a vpravo hore najdi a klikni na kolonku midi. Ovladacie prvky sa zafarbia na modro. Klikni na ovladaci prvok sfotwaru a potom stlac/zakrut padom/knobom na svojom akai. Znovu odklikni midi (vpravo hore) a pad/knob bude fungovat. Na akai mas 4 programy, po stlaceni program - si medzi nimi mozes vyberat. Pod kazdy si mozes namapovat nieco ine. Mas aj rozdielne mody - pad, cc atd.

Pokial ti nieco nebude vyhovovat, skus sa pohrat v nastaveni.
Pozor, po vypnuti programu sa cele midi mapovanie zmaze, takze pri vypinani si danu pracu v abletone uloz ako projekt. Nabuduce ak otvoris svoj projekt, vsetko ostane namapovane. Zrejme je tam moznost ulozit samotne midi mapovanie, no neviem - ableton moc nepouzivam taze tak nejak...

obrázek mého nastavení abletonu.

Možná jsem něco přehlédl.
Přílohy
ableton.png

cruz

Příspěvek od cruz »

"editing software" z webu AKAIe vyzkoušen? http://www.akaipro.com/lpd8

catchys

Příspěvek od catchys »

Pokud myslíš toto tak ano, ale nevím zda -li funguje správně http://uloz.to/xrYGd4Pv/bez-nazvu-png

catchys

Příspěvek od catchys »

Pokud bys mi chtěl pomoct více klidně se můžeme domluvit a můžu ti dát sdílení obrazovek pomocí skype. Tedy říkám jen kdyby se ti chtělo.

catchys

Příspěvek od catchys »

Podle mě je problém v tom, že nedokážu nastavit určitě AKAI LPD8 editor. (mimochodem používám to na PC, ne na notebooku, ale taková věc tam myslím nehraje roli)

catchys

Příspěvek od catchys »

Už je to dobré pohrál jsem si s tím a asi po 9 hodinách to je ok :D

Odpovědět