AKAI LPD8 nebo Korg nanoPad/Series
AKAI LPD8 nebo Korg nanoPad/Series
Pánové potřebuju od vás poradit! Hledám nějakej MIDI kontroler, kterej bych chtěl použít na ovládání CUE bodů a na kontrolu efektů v traktoru. Našel sem dva vhodný kandidáty zatim, Akai LPD 8 a Korg nanoPad nebo kombinace nano series.
Spíš se přiklánim k LPD 8, protože má všechno co potřebuju, ale jak je na to kvalitativně?
PS.: nehci NI X1, nehodlám za to dávat 5000 Kč!!!
Spíš se přiklánim k LPD 8, protože má všechno co potřebuju, ale jak je na to kvalitativně?
PS.: nehci NI X1, nehodlám za to dávat 5000 Kč!!!
Re: AKAI LPD8 nebo Korg nanoPad/Series
Paul Diamond vlastní lpd8. Měl nanopad, ale nechal si za něj vrátit peníze a AKAI LPD8 je prý mnohem kvalitnější.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200
ja osobne bych sel take do AKAI
Aha, já myslel, že má právě celý Korg Nanoseries. Hm tak to asi pudu do toho Akaie
OT:Koukal sem se na ceny X1 v USA a hádejte 199$ a doporučená cena pro náš trh je 199e a samozřejmě, že je cena ještě vyšší v obchodech... Kdy konečně pochopěj, že 199$ není 199e!!
OT:Koukal sem se na ceny X1 v USA a hádejte 199$ a doporučená cena pro náš trh je 199e a samozřejmě, že je cena ještě vyšší v obchodech... Kdy konečně pochopěj, že 199$ není 199e!!
xD tenhle problem resim u pocitacu od Applu a zvukovek od apogee xD 1000usd je 1000eur, coz je uz sakra rozdíl...
-
mal som korg nanopad ked mi prisiel domov 6 z 12 padov nefungovalo poslal som ho hned dalsi den na reklamaciu do notape kamos mi odtial potom volal ze uz ich nebudu ani objednavat od dodavatela lebo kazdy druhy nefunguje ze cela nano seria stoji za hovno... mam doma este nano kontrol ktory funguje uplne v pohode s nim nemam absolutne ziaden probelm poznam dalsich 4 ludi co maju nano kontrol a kazdy je spokojny...
ku mojmu LPD 8 nemozem povedat nic zle spolahliva masivna hracka
pady su ovela citlivejsie ako na MPC series, maju sekundarne funkcie a su podsvietene. proste luxus 
no ked ti ide hlavne o kontrolu efektov v traktore, nejaky vyber trackov atd odporucal by som ti skor nano kontrol je tam proste viac ovladacich prvkov do ktorych sa ti zmesti vsetko co potrebujes...
osobne mam namapovane na nano kontrole efekty pre vsetky 4 decky, ovladanie vsetkych 4 deckov, mixovaciu sekciu pre vsetky 4 decky a este aj vyber trackov, browse mode, a par vychytaviek takze by som teoreticky mohol ovladat 4 decky iba z nano kontrol
je tam toho fakt vela 
LPD 8 pouzivam na loopy a hot cues kde su tie pady lepsie pouzitelne
a mam tam este 1 scenu uplne nevyuzitu...
thats all
ku mojmu LPD 8 nemozem povedat nic zle spolahliva masivna hracka

no ked ti ide hlavne o kontrolu efektov v traktore, nejaky vyber trackov atd odporucal by som ti skor nano kontrol je tam proste viac ovladacich prvkov do ktorych sa ti zmesti vsetko co potrebujes...
osobne mam namapovane na nano kontrole efekty pre vsetky 4 decky, ovladanie vsetkych 4 deckov, mixovaciu sekciu pre vsetky 4 decky a este aj vyber trackov, browse mode, a par vychytaviek takze by som teoreticky mohol ovladat 4 decky iba z nano kontrol

LPD 8 pouzivam na loopy a hot cues kde su tie pady lepsie pouzitelne

thats all

sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
Ja mam nanoPad a nanoKontrol. Ten nanoKontrol je v pohohe, neni s ni zadny problem. Na nanoPad mi ukapnula kapka coly ze spoda sklenicky a najednou to tretina tlacitek nerozdejchla. Kdyz by tehda na trhu byl Novation Lanchpad ci prave tyhle vyrobky Akaie, tak nevaham a jdu do nich. Ze svych zkusenosti : sice v zacatku nanoSeries dobry, vse ok, ale postupem casu nic moc. Ale jak rikam, Kontrol je v pohode a prodavam ho, pokud by nekdo mel zajem, staci napsat.
Toliko muj nazor, pekny den vsem.
Toliko muj nazor, pekny den vsem.
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro
přemýšlím o druhé sestavě na hraní na diskotékách - spíše rockotékách, kde není moc potřeba mýchat a abych nemusel tahat XP5ky, tak mě napadl buď nanokontrol nebo akai LPD8.
zvukovku bych řešil audio 2 dj, od kontroleru potřebuju hlavně ovládání mixovací části vdjje (internal mixeru) a klasických tlačítek jako cue play a pauze.. možná i pitch by nebyl k zahození..
jelikož se to dá v podstatě namapovat jakkoliv tak by mě zajímalo který byste volili vy? požíval bych to s VDJjem (můžu stáhnout mapovací soubory na oba) chci minimalistické řešení do jednoho klubu, kde moc místa není a je tam jen jedna volná šavle na připojení..
sice není problém odpojit jeden cdplayer ale je to všechno hůř přístupné a občas potřebuju i 2 cdplayery tak proto se ptám..
akai bych asi nastavil ty velké buttony na cue, play, pause, synch a poťáky na gain, high, mid a low frekvence..
u toho nanokontrolu by to bylo možná trošku složitější a dost možná bych si ani nevěděl představit jak to namapovat..
díky předem za každou radu..
zvukovku bych řešil audio 2 dj, od kontroleru potřebuju hlavně ovládání mixovací části vdjje (internal mixeru) a klasických tlačítek jako cue play a pauze.. možná i pitch by nebyl k zahození..
jelikož se to dá v podstatě namapovat jakkoliv tak by mě zajímalo který byste volili vy? požíval bych to s VDJjem (můžu stáhnout mapovací soubory na oba) chci minimalistické řešení do jednoho klubu, kde moc místa není a je tam jen jedna volná šavle na připojení..
sice není problém odpojit jeden cdplayer ale je to všechno hůř přístupné a občas potřebuju i 2 cdplayery tak proto se ptám..
akai bych asi nastavil ty velké buttony na cue, play, pause, synch a poťáky na gain, high, mid a low frekvence..
u toho nanokontrolu by to bylo možná trošku složitější a dost možná bych si ani nevěděl představit jak to namapovat..
díky předem za každou radu..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Já mam nano KONTROL a ovládam s nim celího traktora (včetně 4 pásm.korekcí) , ale je tam nevýhoda, že jak je to mrňavý, tak na to hraju jenom za střízliva, jinak se dost přehmatávam, jak je to kousíček od sebe
Teď sem ale pořídil DVS a už s KONTROLEM ovládám "jen" výběr tracků a efektíky... a přátelé, to teda nemá chybu!

Teď sem ale pořídil DVS a už s KONTROLEM ovládám "jen" výběr tracků a efektíky... a přátelé, to teda nemá chybu!

NANOkontrol, Icon IDJ, Axiom49, Phase 26, DD5250, Maya 44, Traktor, S4
-
cavte, prosim o radu, kupil som si akai LPD8 a mam traktor scratch pro, ..neviete mi poradit ako presne to mam mapovat..zatial mi to nefunguje vobec...potreboval by som co najpresnejsi postup odtial ako kliknem na lpd8 editor..vsetko
mapoval som NI machine, a s tym nebol ziadny problem, hned to fungovalo,..este raz prosim o radu..dakujem
mapoval som NI machine, a s tym nebol ziadny problem, hned to fungovalo,..este raz prosim o radu..dakujem
-
bluedragons píše:cavte, prosim o radu, kupil som si akai LPD8 a mam traktor scratch pro, ..neviete mi poradit ako presne to mam mapovat..zatial mi to nefunguje vobec...potreboval by som co najpresnejsi postup odtial ako kliknem na lpd8 editor..vsetko
myslim ze som nasiel hl problem...ked som ho nainstaloval tak nefungoval..
ked som ho nenainstaloval,. tak ho naslo ako ine zariadenie a hned fical..zatial dik...vyzera, ze to pojde ((:
Cau, prosím tě, mohl bys mi poradit? Mám ten nanopad a když jsem ho chtěla poprvé zkusit tak nejde...dostala jsem k tomu program ezdrummer a nic se nedělo, musím to nějak nastavit?