2x Pio 400 + Midi konzole - Traktor DUO / PRO

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
kohler.artelhk

2x Pio 400 + Midi konzole - Traktor DUO / PRO

Příspěvek od kohler.artelhk »

Zdravím vespolek,

hrávám na obyč diskotékách na 2x CDJ 400 + 4 kanál mixu. Občas pincky používám jako midi kontrolery s VDJ 6. Spíš sem to používal když sem potřeboval na HDD najít rychle muziku. Nicméně teď sem si pořídil kaossilator pro ( z kterého si domíchávám perkuse, atd), a zjistil sem že se to líp používá když hraju přes soft, protože si na kaossilatoru potřebuju nastavit co nejpřesnější BPM aby to sedělo. No a i když je VDJ přes MIDI s CDJ 400 fajn, "půjčil" sem si na zkoušku TRaktor PRO. Ten se mi líbí o hodně víc, připadně mi že líp umí synchronizovat smyčky s již hrajícíma věcma, atd atd.

Problém je že se mi to během testů doma pokaždé cca po hodině (nevím jestli přesně na minutu), celý sekne. (a to takovým stylem že musím restartovat komp). Zkoušel sem vypínat wifi, vypínat jakou si tu blbost s hlídáním stavu baterie jak tady někteří radili, a i jsem to měl profil win přepnutý na optimalizace pro výkon (hnus, ale vyřešilo to lupnutí při načtení tracku). Nicméně pořád to padá.

Nemám noťas až takový dělo (Athlon 64 X2 TK 55 - 1.6 Ghz), ale na druhou stranu Vám některejm to beží i na netboocích s atomama, tak si myslím že v tom snad problém až tak není.

Zajímalo by mě jestli jste s tím někdo měl podobnej problém. Jestli to padá pro to že to mám "pučený" a je to nějak špatně cracklý nebo tak něco tak sem v klidu. Plánuju si traktora koupit. Ale nasralo by mě kdybych si koupil Traktora a zjistil že mi to dělá stejně.

S tím přichází další dilema, a to nová verze Traktoru :)

Absolutně zatím nejsem rozhodlej kterou verzi koupit. Určitě nepotřebuju Scratch. DVS do budoucna neplánuju. Ale měl sem takovou představu že bych třebas jednou chtěl hrát ze 4 decků. Buď dva ovládaný pinckama (a dva myšítkem) nebo dva ovládaný pinckama a dva nějakou konzolí, nebo mě taky napadlo že bych si mohl dokoupit další dva pincky, že bych používal na každej deck jeden CDJ (jestli to teda vůbec jde. I když je to dost drahý řešení, ale zas to má displej atd). Prostě nevím kterou cestou se vydat. Na jednu stranu si určo svoje CDJ 400 chci nechat, už je kvůli kompatibilitě s kolegama DJema na Akcích, na druhou stranu mě láká i nějaká malá konzolka na garden party, a na větší akci to spojit dohromady a hrát třebas z těch 4 decků.

Další věc je že v novým traktoru sou teď ty sample decky. Což si myslím že bude hodně super. A třebas bych ani nepotřeboval 4 decky ale stačily by mě 2 + sampler jak je to v Traktor DUO 2. Akorát sem nějak nepobral ten layout. Co sem četl na NI srovnání verzí tak tam psali že právě verze DUO 2 má 2 decky + ten sampler, a verze PRO má 4 decky z toho každej se dá přepnout na sampler. Tak z toho sem celkem jelen jak to pak teda funguje ve verzi DUO :) Jestli bych kvůli tomu sampleru musel obětovat jeden deck tak je to dost shit. Jestli to jde hrát ze dvou decků a přimíchávat ze sampleru, tak je to bod pro Traktor DUO. Jenže další věc kterou vzápětí člověk vyčte ze srovnání verzí je že verze DUO nemám "Loop recorder". K čemu to slouží ? Jestli je to k nahrávání do sampleru, a verze DUO to nemá (takže je potřeba si samply připravit dopředu doma), tak je to taky pěkně naprd. Další věc co mě na Duo mrzí, je že nemá Midi Clock, což by se mi s kaossilatorem mohlo hodit bo ten by měl umět midi clock přijímat (až se mi to zatím nepovedlo zprovoznit).

Takže přemejšlím přemejlším, a furt sem z toho jalovej, že vlastně ani asi nevím co chci. Chci nějak šikovně doplnit stávající gear aby to k něčemu bylo dohromady a případně i samostatně každý zvlášť. Líbí se mi Kontrol S4, ale ten zas nefunguje jako mix, a ty CDJ 400 si fakt chci nechat. Možná bych byl ochotnej do budoucna oželit externí mix a používat ten v konzoli např u Denona 6000 (ale ten denon se mi vůbec nelibí), a celkově asi ty mixy u konzolí budou stát za h...

Sakryš, furt koumám, nedá mi to spát, a přitom vůbec netuším jakým směrem se vydat aby to k něčemu bylo a zároveň to nebylo zbytečně moc peněz. Počítám že z tohodle topicu budete asi taky dosti v pasti, takže budu rád za jakékoliv myšlenky co vás napadnou k dané problematice, případně pokud někdo třebas nepřemejšlel podobně a nějak to vyřešil nebo taky má v hlavě guláš :D

DJ Patrix

Re: 2x Pio 400 + Midi konzole - Traktor DUO / PRO

Příspěvek od DJ Patrix »

[quote="kohler.artelhk"]Další věc co mě na Duo mrzí, je že nemá Midi Clock, což by se mi s kaossilatorem mohlo hodit bo ten by měl umět midi clock přijímat (až se mi to zatím nepovedlo zprovoznit).[/quote]

http://www.djtechtools.com/2009/11/27/s ... o-traktor/

crewy

Příspěvek od crewy »

s notesem by pomohl mozna čistý soft tzn reinstalace. S4 ma dva vstupy takze by nemel byt problem napojit na to ty dve CDJ 400. Stim novym softem urco je lepsi priplatit si za verzi PRO. Duo nema internet broadcasting,ten loop recorder(u verze 2 cili si ty smycky musim predpripravit) ten layout je ze mas dva decky a ty samplery, takze nic obetujes.

kohler.artelhk

Dj Patrix

Dík za návod :)

jinak co sem koukal na tabulku verzí (těch novejch), tak tam je u verze DUO křížek u "Sync w/ MASCHINE & other performance tools" - což je dle mého názoru že to neumí midi clock ne ?

Crewy

tybrďo právě že sem to zkoušel na uplně čistejch Win7 a furt to samý. Já si fakt začínám myslet že je to nějak blbě cracknutý (bo origo demo funguje nějak 30 min), a že to je nějak pošpelený přes to. Takže tak nějak doufám že když to koupím legálně tak bude po problémech..

Ty brďo S4 má dva vstupy ? Jak je možný že sem žil v tom že neumí fungovat normálně jako mixák, a že to umí jenom ten denon. Není v tom nějakej háček ? (že třebas musí bejt zaplej komp aby to fungovalo ?) Mě o ty 400ky jde i proto, že prostě nevěřím kompům, takže hrát jen z toho pro mě neexistuje. Chci mít vedle normál player aby když se sekne / chcípne komp abych mohl šupnout CD do playeru a hrát přes Pio 400.

Jinak já právě přemešlel nad tím že bych zkusil tu verzi DUO 2, a případně pak zaplatil upgrade na verzi PRO 2. A nebo dočasně PRO 1 a pak update na PRO 2 (když je teď PRO 1 za nějakejch 2700 Kč). Co se týče internet broadcastingu, to mě až tak nětlačí, nedovedu si přestavit jak bych to využil. (že bych streamoval live set z akce, to spíš asi ne). To ten loop recorder jestli to je opravdu tak že si člověk ve verzi DUO 2 ty smyčky musí předpřipravit tak je to pěkně nahovno. Ale seš si tím 100% jistej ? já sem teď koukal na nějaký videjko kde ten loop recorder předváděl, a nejsem si jistej jestli to není na něco trošku jinýho.

crewy

Příspěvek od crewy »

to uz ti nereknu jestli funguje bez pripojeni PC, bud musis hledat nebo tady S4 maji asi dva lidi tak se zeptat jich.(je to na savle C,D), jinak bych spis vzal tu PRO 1 pak uprade, ale kdyz budes kupovat S4 tak k tomu dostanes traktora pro 2(nevim jesti je to uplne plna verze ale asi joo), loop recorder jestli to bylo video od NI tak tam urco pouzivaji verzi PRO 2.

kohler.artelhk

Tak sem tak koumal, a přemejšlím že bych si koupil Mixtrack PRO a k tomu Traktor PRO (zatím jedničku, časem upgrade na PRO 2)

Nicméně mám k tomu pár dotazů :D

1. Dokáže Traktor PRO fungovat se třema zkukovkama ? (2x cdj 400 a ten mixtrack pro ?), kdybych chtěl jet na 4 decky současně a mít to píchnutý všechno do externího mixu ?

2. Koukal jsem že Mixtrack pro má vzadu dva RCA výstupy (output 1, output 2). Nevíte někdo jestli jsou paralelně spojený ? Respektive jestli to je použitelné jenom na připojení masteru, a druhej na připojení odposlechu, nebo se to dá nějak naroutovat že by na jednom výstupu byl dejme tomu Deck C a na druhém Deck D ? (ve stereu samozřejmě, mono by to mělo jít i jen na jednom výstupu)

3. Předpokládám že by se časem vrchní 4 tlačítka co sou na Hot Cue, by asi šly přemapovat na případné ovládání sampl decku v Traktor PRO 2

4. Půjde v traktoru nějak ne uplně složitě vypnout Master fader a Crossfader ? Crossfader nepoužívám, a akorát bych si musel dávat pozor abych do něj nedrbnul, a ten MASTER fader se mi nelíbí už vůbec, gor když se člověk motá se sluchátkama okolo, tak bych si nerad nechtěně stáhl master výstup a najednou ticho žejo :)

Moje aktuální představa je ta že bych na větších akcích používal ten Mixtrack a ty CDJ 400 všechno napojený do externího mixu, a hrál v traktoru na 4 decky plus případně když bude potřeba tak z CD přes CDJ 400 (kdyby třebas kiksnul noťas, nebo nějaký vystoupení kdy si donesou vlastní CD atd).

Na malé akce bych bral jen Mixtrack a noťas. (s tím že Master Fader a Crossfader bych měl stejně vypnutej)

Díky za Vaše rady & informace :wink:

crewy

Příspěvek od crewy »

1.)pomoci asio4all jde všechno :)
2.) to netusim(odpovi kdo ho ma)
3.) přemapovat jde všechno a to je i odpoved na 4 :) takže si z toho mouzes udelat pracovište jake pozadujes.

Odpovědět