Windows 7 + Traktor PRO problém

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
lukasbv
Příspěvky: 32
Registrován: 13 kvě 2008 15:06

Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od lukasbv »

Potřebuji poradit, proč mi Win 7 s traktor Pro dělá problém.

Seká se hudba občas. cca každé 2min na 5sec se začne sekat zvuk.

Mám vše origo.

Prosím o radu

Díky

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od atlon »

preinstaluj na WIN XP , aj mne to robi problemy, ale ja mam Traktor scratch duo :(

Dj Squirry
Příspěvky: 7
Registrován: 09 led 2011 17:14

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od Dj Squirry »

mam taky Win 7...taky mi to delalo..tak jsem preinstaloval ovladace na konzoli a traktor...a uz to jede bez problemu..pak samozrejme spoustej kompatibilitu na Xp

jasin755
Příspěvky: 43
Registrován: 30 lis 2010 15:09

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od jasin755 »

Fakt mam rad odpovedi typu "Preintaluj system na XP" ... to je jak kdyby nekdo rekl mam problem se svetlem na felici a rada by znela kup si octavii....

Ale ted k jadru veci...

Doufam ze PC/Notebook vyhradne na hrani. Pokud ano tak ti nasledujici upravy vadit nebudou.

1) Aktualizuj vesktery drivery (hlavne ASIO drivery)... Neinstaluj control panely ovladacu grafiku jako je ATi Catalyst Control Center a nVidia Control panel... stahni proste drivery na grafiku rozbal je nekam a pak ve Spravci zarizeni vyber ovladac grafiku dej aktualizovat a vyber slozku kde ho mas rozbaleny a dej vyhledat... Aktualizuje si ciste ovladac bez nainstalovani Control panelu...
2) Prepni chod Windowsu na Performace Mode (Control panel > Advacend system setting > Advanced) U casti Performance klikni na Settings a tam vyber Adjust for Best Performance (vypne se ti Aero apod. nesmysly ktery pri hrani urcite nevyuzijes...

3) Windows 7 obsahuje bug ktery pri pouziti USB zvukovek zatezuje CPU cca kazdych 5sec na 100% tohle zpusobuje sekani aj. spatnosti. Fix muzes stahnou zde na srankach Microsoftu http://support.microsoft.com/kb/981214

4) Zmen planovani procesu z aktualne bezicich programu na vsechny pusteny aplikace
Control panel > Advacend system setting > Advanced ... u casti Performance vyber Setting pak se prepni do casti Advacend a u Adjust for best performance of: ... Prepni na Background services

5) Zmen Rizeni spotreby na vysoky vykon .. (Control panel> System and Security> Power options) prepni na High performance pak klikni na change plan setting... tam advanced power setting.. u Procesor power management nastav Minimum a Maximum processor state na 100%
Vypni vypinani monitoru a hardisku po urcite dobe, rezim spanku atd...

6) Vypni vypinani USB zarizeni po urcitem case.. (Control panel > System and Security > System> Devices manager > Universal Serial Bus controllers > USB Root Hub .. Klikni pravym, dej properties > Power management a ODskrtni Allow the computers to turn off this device to save power... Tohle udelej pro veschny USB Root HUB...

7) Poustej traktor vzdy jako Administrator (Klikni pravym na zastupce, vlastnosti a zaskrtni Run as administrator...)

8) Vypni vsechny potrebny zarizeni ve Spravci zarizeni (Control panel > System and security > System > Device manager..) tam zakaz vsechny WIFI karty, LAN, TV karty apod...
9) Nastav Traktora na to "aby pocital ze bude prehravat MP3".. tohle jde udelat pouze pres registry nikde v nastaveni to nenajdes... Dej nabidku start > spustit... Napis regedit a povrd. Pak zmen klic HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > NATIVE INSTRUMENTS > TRAKTOR SCRATCH PRO (stejny nazev je i pro Scrach Pro) a ted si z hlavy nevzpomenu :D ale je tam nejaky klic s nazevem MP3 a hodnotou 0 nebo prazdnou hodnotou... tak na neho dvakrat kliknou a nastavit hodnotu 1
Po tehle uprave mas stroj pripraveny na hrani... Je velmi stabilni nepada, je svizny a neseka se atd... pokud nemas nejakou hardwarovou poruchu (vadny ram, chybne sektory na disku aj...)
Jeste pro jistotu vse muzes odzkouset DPC Latency Checkerem... pokud je vse ok mas tam "male zelene sloupecky" tzn. ze odezva je nizka.... Pokud mas sem tam "velke cervene sloupce" tak je nekde problem a neco ti zpusobuje velky odezvy... Co ti to zpusobuje muzes zjistit pomoci
LatencyMon ... po nainstalovani a zapnuti klikni na Start (zelena sipka do prava) pak preni za zalozku drivers a nech chvilu bezet.. pak sleduj sloupecek Highes execution (ms) .. pokud drivery maji odezvu pod 1,000 tak je vse ok... u driveru ktery maji pres 1ms tak je problem a ten ti pravdepodobne zpusobuje tyhle problemy.--
DPC Latemcy Checker muze stahnou zde: http://www.thesycon.de/eng/latency_check.shtml
Latency Mon najdes zde: http://resplendence.com/latencymon

Doufam ze jsem ti trosku pomohl a pobezi ti to jak ma... :)
http://www.sound-agency.cz - Ozvučování, osvětlování aj.

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od atlon »

diky za radu :wink:
na margo xp-cka, vela ludi co poznam a maju notas (samoska klasika nie apple ) odporuca mat prave XP nainstalovane , tak len zato

stopo
Příspěvky: 315
Registrován: 27 lis 2010 11:53

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od stopo »

este sa zide dat pravym vlastnosti a kompatibilita a nastavit ju na windows xp

ak to bolo spomenute tak sa som to prehliadol

M@to
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2009 10:29

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od M@to »

jasin755 píše:...
neviem aky ma lukasbv komp, ale za seba mozem napisat:
mam tri a pol roka stary notes, bol priemerny uz pri kupe...core 2 duo 1.66MHZ, 1GB ram rozsireny na 2GB
tento notebook mam uplne na vsetko a nosim ho vsade so sebou, browsim, pozeram serialy a filmy...
1.bezi mi nvidia control panel, creative audio control panel, realtek hd audio manager
2.vizualnu stranku mam nastavenu podla seba, vacsina animacii a prechodov vypnute ale aero mam zapnute
4.Adjust performance for: Programs
5.standardny power setting zmeneny len o nerelevantne polozky
6.nic take
7.tiez nie
8.lan/wlan mi ide stale, k tomu bluetooth pre mys, ziadne zariadenie nie je nasilne zakazane
okrem toho tu mam posintalovanych kopu nutnych veci ako netbeans a eclipse (vyvojove prostredia) s pluginmi, cubase s pluginmi, paint shop atd atd...avsak v maximalnej moznej miere sa snazim udrzovat v kompe poriadok, poriadok s registrami, defragmentacia, mazanie kadejakeho bordelu co sa nanesie...
pustil som ten DPC Latemcy Checker a mal som zelene stlpceky, max raz za tych 30 sekund vyskoci tesne nad 1ms...nikdy som pri hrani z vdj ani traktora nepozoroval ziadne vypadky a podobne ukazy...


M@to
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2009 10:29

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od M@to »

atlon píše:a aky tam mas win?
no seven

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od atlon »

aha.
vcera sa mi stala taka vec, ze sa mi jeden prehravac vypinal , v podstate ako by dohrala skladba a pritom bola len v polke, a mal som to nastavene tak ako odporucaju aj na NI stranke :evil:

lukasbv
Příspěvky: 32
Registrován: 13 kvě 2008 15:06

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od lukasbv »

atlon píše:a aky tam mas win?
je tam win 7

lukasbv
Příspěvky: 32
Registrován: 13 kvě 2008 15:06

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od lukasbv »

M@to píše:
jasin755 píše:...
neviem aky ma lukasbv komp, ale za seba mozem napisat:
mam tri a pol roka stary notes, bol priemerny uz pri kupe...core 2 duo 1.66MHZ, 1GB ram rozsireny na 2GB
tento notebook mam uplne na vsetko a nosim ho vsade so sebou, browsim, pozeram serialy a filmy...
1.bezi mi nvidia control panel, creative audio control panel, realtek hd audio manager
2.vizualnu stranku mam nastavenu podla seba, vacsina animacii a prechodov vypnute ale aero mam zapnute
4.Adjust performance for: Programs
5.standardny power setting zmeneny len o nerelevantne polozky
6.nic take
7.tiez nie
8.lan/wlan mi ide stale, k tomu bluetooth pre mys, ziadne zariadenie nie je nasilne zakazane
okrem toho tu mam posintalovanych kopu nutnych veci ako netbeans a eclipse (vyvojove prostredia) s pluginmi, cubase s pluginmi, paint shop atd atd...avsak v maximalnej moznej miere sa snazim udrzovat v kompe poriadok, poriadok s registrami, defragmentacia, mazanie kadejakeho bordelu co sa nanesie...
pustil som ten DPC Latemcy Checker a mal som zelene stlpceky, max raz za tych 30 sekund vyskoci tesne nad 1ms...nikdy som pri hrani z vdj ani traktora nepozoroval ziadne vypadky a podobne ukazy...

mám celeron dual-core 1.9/1,9

4gb ram
úplně novej notas
mám ho od středy. čerstvej win.¨
nic jiného v něm neni než hudba
mám to na zvukovku audio 4dj a traktor pro

vše legal

lukasbv
Příspěvky: 32
Registrován: 13 kvě 2008 15:06

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od lukasbv »

[quote="jasin755"]Fakt mam rad odpovedi typu "Preintaluj system na XP" ... to je jak kdyby nekdo rekl mam problem se svetlem na felici a rada by znela kup si octavii....

Ale ted k jadru veci...

Doufam ze PC/Notebook vyhradne na hrani. Pokud ano tak ti nasledujici upravy vadit nebudou.

1) Aktualizuj vesktery drivery (hlavne ASIO drivery)... Neinstaluj control panely ovladacu grafiku jako je ATi Catalyst Control Center a nVidia Control panel... stahni proste drivery na grafiku rozbal je nekam a pak ve Spravci zarizeni vyber ovladac grafiku dej aktualizovat a vyber slozku kde ho mas rozbaleny a dej vyhledat... Aktualizuje si ciste ovladac bez nainstalovani Control panelu...
2) Prepni chod Windowsu na Performace Mode (Control panel > Advacend system setting > Advanced) U casti Performance klikni na Settings a tam vyber Adjust for Best Performance (vypne se ti Aero apod. nesmysly ktery pri hrani urcite nevyuzijes...

3) Windows 7 obsahuje bug ktery pri pouziti USB zvukovek zatezuje CPU cca kazdych 5sec na 100% tohle zpusobuje sekani aj. spatnosti. Fix muzes stahnou zde na srankach Microsoftu http://support.microsoft.com/kb/981214

4) Zmen planovani procesu z aktualne bezicich programu na vsechny pusteny aplikace
Control panel > Advacend system setting > Advanced ... u casti Performance vyber Setting pak se prepni do casti Advacend a u Adjust for best performance of: ... Prepni na Background services

5) Zmen Rizeni spotreby na vysoky vykon .. (Control panel> System and Security> Power options) prepni na High performance pak klikni na change plan setting... tam advanced power setting.. u Procesor power management nastav Minimum a Maximum processor state na 100%
Vypni vypinani monitoru a hardisku po urcite dobe, rezim spanku atd...

6) Vypni vypinani USB zarizeni po urcitem case.. (Control panel > System and Security > System> Devices manager > Universal Serial Bus controllers > USB Root Hub .. Klikni pravym, dej properties > Power management a ODskrtni Allow the computers to turn off this device to save power... Tohle udelej pro veschny USB Root HUB...

7) Poustej traktor vzdy jako Administrator (Klikni pravym na zastupce, vlastnosti a zaskrtni Run as administrator...)

8) Vypni vsechny potrebny zarizeni ve Spravci zarizeni (Control panel > System and security > System > Device manager..) tam zakaz vsechny WIFI karty, LAN, TV karty apod...
9) Nastav Traktora na to "aby pocital ze bude prehravat MP3".. tohle jde udelat pouze pres registry nikde v nastaveni to nenajdes... Dej nabidku start > spustit... Napis regedit a povrd. Pak zmen klic HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > NATIVE INSTRUMENTS > TRAKTOR SCRATCH PRO (stejny nazev je i pro Scrach Pro) a ted si z hlavy nevzpomenu :D ale je tam nejaky klic s nazevem MP3 a hodnotou 0 nebo prazdnou hodnotou... tak na neho dvakrat kliknou a nastavit hodnotu 1
Po tehle uprave mas stroj pripraveny na hrani... Je velmi stabilni nepada, je svizny a neseka se atd... pokud nemas nejakou hardwarovou poruchu (vadny ram, chybne sektory na disku aj...)
Jeste pro jistotu vse muzes odzkouset DPC Latency Checkerem... pokud je vse ok mas tam "male zelene sloupecky" tzn. ze odezva je nizka.... Pokud mas sem tam "velke cervene sloupce" tak je nekde problem a neco ti zpusobuje velky odezvy... Co ti to zpusobuje muzes zjistit pomoci
LatencyMon ... po nainstalovani a zapnuti klikni na Start (zelena sipka do prava) pak preni za zalozku drivers a nech chvilu bezet.. pak sleduj sloupecek Highes execution (ms) .. pokud drivery maji odezvu pod 1,000 tak je vse ok... u driveru ktery maji pres 1ms tak je problem a ten ti pravdepodobne zpusobuje tyhle problemy.--
DPC Latemcy Checker muze stahnou zde: http://www.thesycon.de/eng/latency_check.shtml
Latency Mon najdes zde: http://resplendence.com/latencymon

Doufam ze jsem ti trosku pomohl a pobezi ti to jak ma... :)[/quote]

zatim jsem uděla vše ,ale v registru nemám to MP3
je tam:
(výchozí)
installdir
key
sno
systemid

pořád to dělá

do nedávna jsem to měl na pentium M
1gb ram
win xp home
vše paráda

Dj Squirry
Příspěvky: 7
Registrován: 09 led 2011 17:14

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od Dj Squirry »

vsak to je pro Traktor Scratch pro :D

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Windows 7 + Traktor PRO problém

Příspěvek od Azu »

Vše odinstaluj, restartovat PC a nainstalovat ovladače pro zvukovku verze 2.0.15 a Traktor 1.2.6
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Odpovědět