VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
cimbo
Příspěvky: 25
Registrován: 07 led 2009 14:21

VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od cimbo » 03 úno 2009 18:28

Kupil som k notebooku externu zvukovku Edirol UA-1EX aby som mal druhy vystup. Ked som to vsetko pripojil Edirol + Hercules DJ Control + Nocturn, tak zo zvukovky v notebooku isel normalny zvuk a z tej externej isel sekany zvuk s neznesitelnym praskanim. Preinstaloval som nove oladace ale nepomohlo. Potom som sa pohral s nastavenim toho Edirolu a dal som Audio Buffer na maximum. Zacalo to ist normalne, tak som to zacal skusat. Hodinu to islo OK a potom to znovu z nicoho nic zacalo po restarte VDJ to zase islo no potom som to uz nejako dlho netestoval. Robi to len vo VDJ pribeznom pocuvani hudby napr cez win mplayer to ide dobre.

Nevieto co to moze byt?

cimbo
Příspěvky: 25
Registrován: 07 led 2009 14:21

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od cimbo » 04 úno 2009 20:38

Tak teda urcity pokrok som urobil, ta Edirol ext. zvukovka uz ide OK lebo som na nej nastavil max buffer. No interna zvukovka v NB ktoru pouzivam ako vystup na sluchatka stale nehra dobre. Pukot a praskot (chrapot) zvuku sa v jednej chvyli zacne a uz to ostane ze sa to neda pocuvat. Pritom Ext. zvukovka ide pekne cisto. Neviem kde moze byt chyba.
VDJ mam sice ilegalny ale ten so seriovym cislo teda ziadny cracknuty a taky ani nikdy na tom notase naistalovany nebol.

cimbo
Příspěvky: 25
Registrován: 07 led 2009 14:21

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od cimbo » 05 úno 2009 14:38

Tak zlepsenie zvuku som dosiahol jedine tak ze som latenciu zvukoviek vo VDJ nastavil na mx 48ms co sa mi zda velmi vela.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od Azu » 05 úno 2009 14:55

Já teda nevim, ale mně přijde že používáš ty zvukovky v nějakém directsound režimu a ne v ASIO režimu, nebo je máš ve VDJ navolené jako neASIO. Zkusil bych případně ovladače ASIO4ALL
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

cimbo
Příspěvky: 25
Registrován: 07 led 2009 14:21

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od cimbo » 05 úno 2009 16:26

Azu píše:Já teda nevim, ale mně přijde že používáš ty zvukovky v nějakém directsound režimu a ne v ASIO režimu, nebo je máš ve VDJ navolené jako neASIO. Zkusil bych případně ovladače ASIO4ALL
Ano ja ich nepouzivam v ASIO rezime lebo neviem ako to dosiahnut. Ked dam puzit dve zvukovky tak mi tam da moznost len vybrat si zvukovky a ziadne ASIO. Ked dam moznost ASIO namiesto 2 sound cards tak mam problem ze je tam len Master 1&2 Channel / Headphones 3&4 Channel. No a ked z toho nieco vyberiem tak mi VDJ vynada ze: Error i the ASIO sound driver. Asi to bude pre to ze ta externa zvukovka je len 2 kanal a nie 4 kanal. Co sa tika ASIO4ALL tak to vobec neviem ako pouzit a nastavit.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od Azu » 05 úno 2009 16:51

No to je jádro problému. Máš špatně nainstalovaný ASIO ovladače k té zvukovce, to za prvé, proto ti to hlásí tu chybu, takže bych zkusil nejdřív odinstalovat úplně ovladače k té zvukovce a nainstalovat je znovu a určitě použít ASIO4ALL tím dosáhneš toho co potřebuješ.

Tady stáhnout a nainstalovat
http://tippach.business.t-online.de/asi ... nglish.exe

Pak tam jem zaškrtneš zeleně všechny ty vstupy a výstupy obou zvukovek a to je celá věda. Není potřeba se toho bát, nemáš tím co podělat, takže klidně si s tím pohraj. Pak ve VDJ zvolíš jako zvukovku ASIO a dole ti to nabídne vstupy a výstupy už zkombinované z obou zvukovke, takže budeš moct použít jednu pro slušátka a druhou pro bedýnky.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

cimbo
Příspěvky: 25
Registrován: 07 led 2009 14:21

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od cimbo » 05 úno 2009 16:53

[quote="Azu"]No to je jádro problému. Máš špatně nainstalovaný ASIO ovladače k té zvukovce, to za prvé, proto ti to hlásí tu chybu, takže bych zkusil nejdřív odinstalovat úplně ovladače k té zvukovce a nainstalovat je znovu a určitě použít ASIO4ALL tím dosáhneš toho co potřebuješ.

Tady stáhnout a nainstalovat
http://tippach.business.t-online.de/asi ... nglish.exe

Pak tam jem zaškrtneš zeleně všechny ty vstupy a výstupy obou zvukovek a to je celá věda. Není potřeba se toho bát, nemáš tím co podělat, takže klidně si s tím pohraj. Pak ve VDJ zvolíš jako zvukovku ASIO a dole ti to nabídne vstupy a výstupy už zkombinované z obou zvukovke, takže budeš moct použít jednu pro slušátka a druhou pro bedýnky.[/quote]
No konecne mi to niekto po lopate vysvetlil idem to hned skusat.

cimbo
Příspěvky: 25
Registrován: 07 led 2009 14:21

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od cimbo » 05 úno 2009 17:00

[quote="cimbo"][quote="Azu"]No to je jádro problému. Máš špatně nainstalovaný ASIO ovladače k té zvukovce, to za prvé, proto ti to hlásí tu chybu, takže bych zkusil nejdřív odinstalovat úplně ovladače k té zvukovce a nainstalovat je znovu a určitě použít ASIO4ALL tím dosáhneš toho co potřebuješ.

Tady stáhnout a nainstalovat
http://tippach.business.t-online.de/asi ... nglish.exe

Pak tam jem zaškrtneš zeleně všechny ty vstupy a výstupy obou zvukovek a to je celá věda. Není potřeba se toho bát, nemáš tím co podělat, takže klidně si s tím pohraj. Pak ve VDJ zvolíš jako zvukovku ASIO a dole ti to nabídne vstupy a výstupy už zkombinované z obou zvukovke, takže budeš moct použít jednu pro slušátka a druhou pro bedýnky.[/quote]
No konecne mi to niekto po lopate vysvetlil idem to hned skusat.[/quote]

No ta interna zvukovka aj po pouzity ASIO4ALL stale puka akurat vobec neviem ako tie ASIO4ALL nstavovat mne sa zda ze sa tam nic nemeni.

cimbo
Příspěvky: 25
Registrován: 07 led 2009 14:21

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od cimbo » 05 úno 2009 17:14

Ako kolvek tie ASO4ALL nastavim tak ked spustim VDJ je to nastavene uplne inak a stale tam mam len: Master 1&2 Channel / Headphones 3&4 Channel. Ja tomu uz vobec nerozumiem.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od Azu » 05 úno 2009 18:04

a to ti snad nestačí? vždyť právě master bude jako nastavený výstup 1 a 2 v ASIO4ALL a pro sluchátka bude 2 a 3. Podle toho jak to nastavíš jedna z těch zvukovek bude pro sluchátka a druhá pro master
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

cimbo
Příspěvky: 25
Registrován: 07 led 2009 14:21

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od cimbo » 05 úno 2009 18:10

Azu píše:a to ti snad nestačí? vždyť právě master bude jako nastavený výstup 1 a 2 v ASIO4ALL a pro sluchátka bude 2 a 3. Podle toho jak to nastavíš jedna z těch zvukovek bude pro sluchátka a druhá pro master
To som aj ocakaval ze to tak fungovat bude, ale nefunguje, navyse zvuk sa stale v internej zvukovke seka. Jedine ako mi to funguje dobre je ked dam vo VDJ Safe Mode, ale tam mi zase vrci zvuk ked pohybujem korekciami na konzole.

cimbo
Příspěvky: 25
Registrován: 07 led 2009 14:21

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od cimbo » 05 úno 2009 19:35

Este je tu jedna teoria ktoru som zatial velmi nepripustal nakolko mam VDJ nie cracknuty ale full+seriove cislo, ale sekanie a trhanie zvuku sa objavy vzdy po cca50min hrania. Prejavuje sa vsak len na internej zvukovke.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od Azu » 05 úno 2009 21:22

To určitě není nelegální verzí VDJ ale bordelem v PC nebo nekvalitním HW
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

cimbo
Příspěvky: 25
Registrován: 07 led 2009 14:21

Re: VirtualDJ 5 + problem s exter. zvukovkou.

Příspěvek od cimbo » 06 úno 2009 07:36

Kedze som uz neved co dalej, tak som odistaloval VDJ 5 a nainstaloval tam origo verziu VDJ 3.4 ktoru som dostal ku konzole. A hla objavilo sa prekvapenie ide to uplne v pohode bez akejkolvek chyby. Neviem preco to takto funguje ale proste to ide a to staci. Akurat pre verziu 3.4 nie je ziadny skin 1024x600 no co nemozem mat vsetko, hlavne ze to ide.

Odpovědět