Virtual DJ 7.3

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
Ludek

Virtual DJ 7.3

Příspěvek od Ludek »

Opět je tu další verze programu Virtual DJ, tentokrát VDJ 7.3

improved sound engine quality
new automatic Limiter
new optional Parametric Equalizer
improved reactivity on controlers jogwheels
new multi-field search
fixed loop goes mute bug
fixed colorwave on VBR songs
fixed reverting to default skin if selected skin is missing
fixed high CPU usage for colored scratchWave on near-silent parts
fixed crash with Typhoon's ASIO driver
fixed touchwheel_touch can get stuck when changing jog_mode
fixed database entries duplicated for songs with accents when switching between Mac and PC
fixed video_transition on 4 decks
fixed device_side on 4 decks
fixed cloudList icons on skins with custom icons
new config options VolumeFader, Limiter, Param Eq, Output Headroom
new registry hack JogScratchLatency to improve latency of midi/hid jogwheels
action video_delay can do on/off
new action get_limiter

Ludek

Re: Virtual DJ 7.3

Příspěvek od Ludek »

Tak nedá mi to, abych po několika hodinách hraní (zatím doma) s novým VDJ nenapsal, že tohle je asi nejlepší update za poslední dobu. Vážně :!: Vylepšili zvukové jádro, které nyní používá 32-bit vnitřní processing a zvuk je tedy ještě lepší a čistější, než předtím. Čím mě ale dostali, je obrovské zlepšení latence při scratchovaní. Přestože mám na OTUSu velké scratchovací kolo, dodnes jsem ho skoro vůbec nepoužíval, pouze při vyhledávání CUE nebo ohýbání tempa při mixování, protože VDJ odpovídal na každý pohyb kola sice s malým, ale znatelným zpožděním a to mně dost vadilo. S nainstalováním VDJ 7.3 je to ale jiné, hned jsem poznal rozdíl. Pak jsem si začal hrát s nastavováním, mimo jiné s novým parametrem JogScratchLatency a latence při scratchování šla ještě dolů. A když jsem dalším experimentováním zjistil, že můžu nastavit u zvukovky díky vylepšenému zvukovému engine v ASIO latenci bez problémů dokonce 2 ms, namísto předtím funkčních 5 ms, tak už jsem fakt nechápal. :shock:
Dřív jsem si myslel, že jsem na nějaké větší scratchování prostě dřevěný, ale opravdu to bylo asi tou velkou latencí, která mě vždycky vyhodila z tempa. Teď už tady s tím blbnu skoro dvě hodiny, nemůžu toho nechat a nabažit se toho, jak mě to pěkně a okamžitě poslouchá.... :) 8)

Ostatní věci, jako je nový automatický limiter, nové inteligentní vyhledávání v Browseru, nebo možnost nastavit si konkrétní frekvence na korekcích jsou také super. Vlastně teď ani nevím, jestli slibovaný a právě dokončovaný VDJ 8 ještě vůbec potřebuju. :lol:
Naposledy upravil(a) Ludek dne 15 lis 2012 16:32, celkem upraveno 1 x.

Azu

Re: Virtual DJ 7.3

Příspěvek od Azu »

Nastavení frekvencí na korekce je zcela zásadní aktualizace, protože toto byl největší problém, který ten program měl
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Odpovědět