Traktor..Srovnani tracku..

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
jalcin
Příspěvky: 42
Registrován: 25 lis 2012 09:05

Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od jalcin » 22 led 2013 15:38

Prosim o radu mam konzolu reloop mixage a traktor 1.2.7 a mapping stazeny ..i s kill ..a nak zle funguje..kdyz chci srovnat track na decku a-b jock kolem..tak mi to jde do efektu..a nefunguje ..jako scratch tempo..jedine kdyz na konzole mackam ..pitch bend tak se to srovna ale je to pomale ..nake rady,??

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od Stay.ONE » 22 led 2013 21:09

přepni si jog do modu pitch bend. Zřejmě to máš přeplý na efekty, ptže jogem lze ovládat i efekty. Popř. zkus jiný mapping
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

jalcin
Příspěvky: 42
Registrován: 25 lis 2012 09:05

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od jalcin » 23 led 2013 15:02

Aha a prosim te kde to mam prepnout ..v mappingu..nebo jak kde??

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od Stay.ONE » 23 led 2013 16:28

nene, měl bys to mít přímo na kontroleru
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

tommy007
Příspěvky: 17
Registrován: 03 črc 2011 00:34

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od tommy007 » 17 říj 2013 16:44

Zdarec všichni :) Abych nemusel zakládat zbytečně nový téma, navážu na toto.

Jsem začátečnický DJ a mám Reloop Mixage Interface Edition MK2. V komplu mám nainstalovanej Traktor LE (ten co byl k tomu). Chci srovnávat track přes pitch fader, ale je krátkej = citlivej, nepřesnej... tudíž si chci pomoct jog kolem, ale pokaždý když zvyšuju nebo snižuju BPM jogem, vrátí se mě to v Traktoru automaticky na výchozí BPM songu. Čím to je, popř. jak se toho zbavit?

Předem díky za odpověďi ;)

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od Avender » 17 říj 2013 17:48

Asi mas nastavene master tempo alebo sync - treba to vypnut. Na jemne doladovanie ti odporucam pouzivat aj "pitch bend".
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Uživatelský avatar
DJWojcek
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2012 21:37

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od DJWojcek » 17 říj 2013 17:55

Přesnej problém jsem měl u CDJ-850 připojený v midi režimu k Traktoru.Bohužel nelze tento problém opravit a výrobce mi napsal že mám použít software který obsahuje podporu HID u 850ky modelu.Z nějakého důvodu Pioneer u modelu 850 sice má podporu HID ale ne pro traktor.....Nepodařilo se mi snížit citlivost pitch faderu tak aby se dal ovládat jak u klasického CD-módu.Doporučuju nahrát traktor verzi 2 a v nastavení dát Tempo sync a ne Beat sync,Set tempo range na 100 procent.Vrací se to proto že vždy jeden track musí být master a nepoužívej sync vůbec a auto funkci (auto-přidělování master decku)
Jinak určitě to chce vytvořit v lastní MIDI mapu pro pitch range a tam se dá nastavit průběch faderu na 1 procento ale otázka je jestli dokáže ten fader od výrobce zkutečně tak citliví roszsah odeslat do programu (mechanicky nemožné má krátkou dráhu)
Ted mám 2000ky CDJ a u traktoru používám HID a je to naprosto perfektní pro jakékoliv hraní (napodobení manual dj jak u gramců)U těch konzolí je todle nedotažený.Nebo je to pro jinej soft (VDJ,Serrato)
DENON DN-x1600,2xPIONEER CDJ-2000,DENON DNHP1000,EDIROL V-800

tommy007
Příspěvky: 17
Registrován: 03 črc 2011 00:34

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od tommy007 » 18 říj 2013 05:31

No v nastaveni jsem poklikal co jsem mohl, nic nepomohlo. A ani ten pitch bend nefunguje tak jak má, taky se vrací zpět. No a mapovat jde jenom v pro verzi, která mě tam po zadání seriál numberu do verze LE nejde dat. Odinstaluju traktor a nainstaluju cracklou pro verzi, ale vždycky mě tam skočí LE verze s mým serial kódem...
tak už nevím co s tím mam delat.

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od Avender » 18 říj 2013 19:13

Pokial si tam chces dat cracknutu pro verziu, tak odinstaluj LE, zmaz vsetko co po nej ostalo a hlavne musis precistit registry windowsu. Kratky navod pre WinXP: start/spusti/napises "regedit" a enter, potom vyhladas vsetko ohladom NI / traktoru a vymazes to (kliknes pravym mysitkom a das delete). Po takomto precisteni systemu by malo verziu pro nainstalovat vpohode. Hlavne nezmas v registroch daco ine ako "native instruments", "traktor" lebo ti moze kleknut system !!!
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

tommy007
Příspěvky: 17
Registrován: 03 črc 2011 00:34

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od tommy007 » 18 říj 2013 19:20

ok, mě by zatím stačila LE, pokud by to fungovalo normálně.. A nevíte, jak to namapovat aby to fungovalo tak jak má? Já nevím, jestli to dělá jenom mě, nebo jestli všichni co maji tuto konzolu hraji přes sync :D jako se*e mě, že žádná věc není dodělaná do konce aby na 100% fungovala..

Uživatelský avatar
DJWojcek
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2012 21:37

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od DJWojcek » 19 říj 2013 14:04

když ukážeš myší na tempo fader objeví se pod ním +- (plus a mínus) na to klikneš pryvým tlačítkem a objeví se možnost citlivosti faderu je tam na výběr min,fine,default,coarse,switch ty dáš min to je že fader bude citlivý o 1 desetinu tempa.
DENON DN-x1600,2xPIONEER CDJ-2000,DENON DNHP1000,EDIROL V-800

tommy007
Příspěvky: 17
Registrován: 03 črc 2011 00:34

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od tommy007 » 19 říj 2013 17:37

No ono v Traktoru to myší jde posouvat tím + a - pod pitchem (na screenu zeleně), ale na konzoli ty tlačítka + - mačkají to nahoře (na screenu červeně) a vrátí se BPM zpět.. Kdyby to na té konzoli šlo aspoň těma tlačítkama, tak bych snad to špatně fungující jog kolo ještě překousl, ale když nefunguje ani jedno... chtělo by to jinak namapovat, neví někdo jak aspoň na ten pitch bend + - ?
problem.png
problem.png (158.45 KiB) Zobrazeno 762 x

Uživatelský avatar
DJWojcek
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2012 21:37

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od DJWojcek » 19 říj 2013 22:50

Já mluvím o tempo faderu!!!!Tam změn to nastavení
DENON DN-x1600,2xPIONEER CDJ-2000,DENON DNHP1000,EDIROL V-800

Uživatelský avatar
DJWojcek
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2012 21:37

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od DJWojcek » 19 říj 2013 23:08

2013-10-19 23-05-27.231.jpg
2013-10-19 23-05-27.231.jpg (154.24 KiB) Zobrazeno 757 x
DENON DN-x1600,2xPIONEER CDJ-2000,DENON DNHP1000,EDIROL V-800

tommy007
Příspěvky: 17
Registrován: 03 črc 2011 00:34

Re: Traktor..Srovnani tracku..

Příspěvek od tommy007 » 19 říj 2013 23:49

No jo, to jsem zkoušel, ale tím se nic nevyřešilo.. Já chci ovládat BPM na konzoli tlačítkama nebo jogem a aby se BPM nevracela automaticky zpět. A ty pitch bend tlačítka totiž na konzoli vůbec neovládají tu funkci o které si psal, nebo vůbec tu funkci kterou já chcu. Jo, to nastavení, to jako funguje, ale jen při klikání myší a né konzolí.
Nebo to tak má fungovat? Já už totiž nevím, co si mám o tom myslet. Nikde na netu s tím nikdo nemá problém, tak jestli su jedinej...

Odpovědět