Traktor Scratch pro si sam dorovnava rychlost (pri timecode)
Traktor Scratch pro si sam dorovnava rychlost (pri timecode)
Ahoj,
nevite cim to muze byt? deje se to kdyz hraji z timevynilu, nezavisle na tom, zda hraje jeden nebo dva decky. Proste na zvuku je slyset jak si traktor sam doladuje rychlost - najednou preskoci treba o 2 mm na ukazateli... (Synch zaple samozrejme nemam)
Kalibraci mam OK a jine moznosti nastaveni jsem nenasel.
Setkal se s tim nekdo?
dix
nevite cim to muze byt? deje se to kdyz hraji z timevynilu, nezavisle na tom, zda hraje jeden nebo dva decky. Proste na zvuku je slyset jak si traktor sam doladuje rychlost - najednou preskoci treba o 2 mm na ukazateli... (Synch zaple samozrejme nemam)
Kalibraci mam OK a jine moznosti nastaveni jsem nenasel.
Setkal se s tim nekdo?
dix
Traktor scratch A6, 2* Technics SL-1210 MK2, Mixtrack pro, Behringer MS40, Axiom 61, Audio 2 DJ
Re: Traktor Scratch pro si sam dorovnava rychlost (pri timec
Ahoj, s něčím podobným jsem se ještě nesetkal. Kde přesně se ti co hýbe? Na Pitchi na obrazovce u decku? nebo který ukazatel máš na mysli?
NI TRAKTOR SCRATCH PRO 2 / NI TRAKTOR KONTROL X1 / NI TRAKTOR PRO 2.6
na obrazovce (ukazatel srovnani, nebo jak to pojmenovat) u decku. Problem se objevuje sporadicky, ted uz hraju 4 track a nezreplikovano...Snad se to uz neobjevi. Uvidime
Traktor scratch A6, 2* Technics SL-1210 MK2, Mixtrack pro, Behringer MS40, Axiom 61, Audio 2 DJ
nemáš na mysli ten pitch bend ukazatel, který má ukazovat "jak daleko jsou beaty od sebe co se týče srovnání" ?? pokud ano tak t ti skáče u tracků, kde nemáš pevný BEAT GRID bod na prvním beatu - tím pádem při změně rytmu snaru, kicků apod to ukazuje že to skáče, ale rychlost zostává a pozice také
mrhicash - nemáš na mysli tento problém?
mrhicash - nemáš na mysli tento problém?
no to je asi ono, pojmenoval si to presne
Nasel jsem nejakej navod jak to nastavit, ale je to asi na nejakou archaickou verzi traktora. Hraju prevazne DNB. Chapu to spravne, ze musim nastavit beat grid na prvnim beatu a on si to pak rozkouskuje...?
Rychlost se ale malinko meni, pac je to slyset v mixu...tak nevim zda to je tim
Nasel jsem nejakej navod jak to nastavit, ale je to asi na nejakou archaickou verzi traktora. Hraju prevazne DNB. Chapu to spravne, ze musim nastavit beat grid na prvnim beatu a on si to pak rozkouskuje...?
Drzia ti gramce dobre rychloat?
ano, to by mely. Jsou zanovni a objevovalo se to na obouch...
mrhicash píše:no to je asi ono, pojmenoval si to presne
Chapu to spravne, ze musim nastavit beat grid na prvnim beatu a on si to pak rozkouskuje...?
U DnB je to někdy složitější, jelikož ty tracky nemají naprosto pevnou strukturu mnohdy. Dej beat grid vždy na první beat, nastav správné tempo a NEBO vypni ukazatel toho pitch bendu (řádek s ukazováním jak je to od sebe) - to vyřeší problém.
K problému se změnou rychlosti - kalibrovat, uzemnit a pokud máš origo vše, tak to drží i na řemenech a samo o sobě to nerozjede.
Ještě si možná zapni KEY LOCK na obou trackách - to ti pak při spomalování a zrychlování nebude zvyšovat / snižovat tónina.
mám traktor scratch pro .dá sa nastavit pitch .ked má gramafon reloop rp6000 +-10 %.?chcem aby fungovalo ako beby mal +-8 %
-
Re: Traktor Scratch pro si sam dorovnava rychlost (pri timecode)
Zdar,jak si to vyřešil mě to dělá taky a už si nevím rady díky za odpověď.
Re: Traktor Scratch pro si sam dorovnava rychlost (pri timecode)
U rozlámanějších věcí je to normální, jde vyřešit naprosto jednoduše, nedívat se na grid a míchat přes sluchátka.