traktor pro - mapping?

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

traktor pro - mapping?

Příspěvek od DJ Whitelight » 04 led 2011 20:33

nazdar borci,
mam problem mensi...koupil jsem traktora pro a mam ho namapovan podle orig. mappingu na numark omni control. vse je supr, jen jedna chybicka krasy: chtel bych si nejak namapovat aby tlacitka pich bend +- na obouch deckech po stlaceni menili nastaveni FX slotu. proste kdyz stlacim pitch bend - na decku A, chtel bych aby se oznacilo na FX co je nad gainem jednicka. a kdyz to stlacim znovu, chci aby se odznacila. to same chci na pitch bend + aby se oznacila/odznacila FX dvojka. a to same na decku B. umite mi nekdo popsat jak to udelat? uz jsem to zkousel, ale nejde mi to a nechci si neco posrat na tom mappingu. diky moc vsem ochotnym lidem ktery mi (doufam) poskytnou radu nebo navod :D

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: traktor pro - mapping?

Příspěvek od DJ Whitelight » 04 led 2011 20:47

no a takto nejak to vypada, co s tím?? :?:

Obrázek

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: traktor pro - mapping?

Příspěvek od Avender » 04 led 2011 23:34

V tom nastaveni stlac ADD in - tam by to malo byt pod- mixer / effect unit 1 on -- ked to odkliknes tak potom klikni na LEARN a stlac tlacitko na midi kontroleru pod, ktorym to chces mat. Nastav chovanie tlacitka na - toogle ( v mapping details / interaction mode) - to ti vlastne podrzi tlacidlo zapnute (stlacis znovu - vypne sa). Potom este nastav ASSIGNMENT na konkretny deck - v ktorom budes efx zapinat a vypinat. A jeto, pokial nieco nefunguje spravne, skontroluj nastavenia / vlastnosti - mozno budes musiet menit nieco viac ako som ti napisal.

Mno jedno tlacitko by bolo a pri dalsich troch je postup rovnaky, akurat efx unit a deck menis za ine.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: traktor pro - mapping?

Příspěvek od Avender » 04 led 2011 23:58

Ked to dokoncis, asi ti budu nove funkcie (v midi maping liste) svietit na cerveno. - ze, su v rozpore s inymi, tak v tom liste najdi : pitch bend A-, pb A+, pb B-, pb B+ a zmaz ich.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: traktor pro - mapping?

Příspěvek od DJ Whitelight » 05 led 2011 06:37

nadhera, vse funguje tak jak si popsal, mockrat dekuju za navod :)

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: traktor pro - mapping?

Příspěvek od Avender » 05 led 2011 15:42

Neni zac...
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: traktor pro - mapping?

Příspěvek od DJ Whitelight » 19 úno 2011 13:33

a nevedel bys mi poradit jak premapuju to velke stredove tlacitko (omni control) s kterym listuju v browseri? ono je tam takova funkce, ze ten potak je stlaceci, a kdyz ho stlacim tak se mi do sluchatek zacne prhravat zrovna ta pisnicka v browseri na kterou jsem najel tim koleckem.

mno a chtel bych to premapovat tak, aby se mi otevrel velky browser na celou obrazovku kdyz to stlacim...a kdyz to stlacim znovu tak bych chtel aby se mi zavrel. nevis kde to tam najdu a jak to premapuju? diky moc

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: traktor pro - mapping?

Příspěvek od konszpic » 19 úno 2011 14:19

Dej si znovu nastavení mappování a postupuj takto: (měj připojenou konzolu)
Add In - View - Only Browser Toggle (žádné modifiery tam nedávej)
Klikni na LEARN - Zmáčkni to tvoje tlačítko, kterým chceš aby se to otvíralo/zavíralo ten velký browser - Poté odklikni LEARN znovu
Type of controller - Button
Interaction mode - Toogle

(hlavně s tím kolečkem nepotoč ale pouze zmáčkni nic víc!)

Poté si označ v seznamu to Only Browser Toogle a najdi si v tom seznamu ty "přikazy", které mají stejné tlačítko namapované - budou takové podsvětlené a klikni na ně a smaž je tou možností "delete" vpravo uprostřed nad tím "reset"... smaž si vše co ti tak jakoby podsvětluje aby ti zůstala jenom ta jedna (browser).


! Doporučuju před jakýmkoliv zásahem do tvého mappingu si udělat zálohu - v menu dole EXPORT a Controller settings a uloz si to někam (kdyby náhodou něco).

Mělo by to pak být namapované a jít to tak jak potřebuješ. Snad ti to pomůže.

DJ Whitelight
Příspěvky: 115
Registrován: 13 dub 2010 23:39

Re: traktor pro - mapping?

Příspěvek od DJ Whitelight » 09 dub 2011 11:24

funguje, mockrat díky :)

Odpovědět