Traktor pro 2 efekty
Traktor pro 2 efekty
zdravím mam jednu otázku použivam Traktor pro 2 a konzolu numark mixtrack a notebook HP ProBook 4540s C5C61 a neidu mi efekty vsetko mam nastavene spravne .. vie mi niekto poradiť kde by mohl byť problem? dakujme
Re: Traktor pro 2 efekty
Co přesně ti na efektech nefunguje?
NI TRAKTOR SCRATCH PRO 2 / NI TRAKTOR KONTROL X1 / NI TRAKTOR PRO 2.6
na ľavom decku ak kliknem na konzole na tlačidlo efekt aby šiel tak všetko mi zasvieti že ide len proste nevyda žiaden zvuk a neide a na pravom decku ani ked stalčim tlačidlo efekt nezasvieti nič ... :/
Ahoj,
no problémů může být několik. (omlouvám se, pokud to budu psát jak pro úplného laika, jen se pokusím dopátrat toho, kde může být zakopaný pes).
Pro to aby ti efekt "fungoval" - tzn. upravoval signál (zvuk) je potřeba aby byla efektová jednotka aktivovaná pro ten konkrétní deck. U Mixtracku je to tak, že levá efektová jednotka je pro levý deck, pravá pro pravý deck. K aktivaci slouží tlačítko "Effect" vedle efektových knobů. Pokud je poloha knobu, který upravuje poměr Dry/Wet (prostřední knob v řadě vedle effect tlačítka) jinde než zcela vlevo, měl by efekt fungovat na signál z toho kterého decku.
Mixtrack má do jisté míry (v základním mappingu) jen "omezené" funkce pro efekty – možnost ovládání jen 1 efektu pro každou jednotku a to pomocí 2 parametrů – dry/wet a samotný effect. Pokud máš Mixtrack nějak přemapovaný, zkus zkontrolovat právě mapping jednotlivých tlačítek a knbů u effektů, jestli ti tam něco nechybí nebo se nedabluje.
Třetí možnost je, že máš v Preferencích v záložce efektů nastaveno „Send“ nikoli "Insert" (nebo Post Fader). Nastav si oba efekty jako "Insert" a zkus, co to udělá.
Pokud napadá někoho ještě jiná možnost, pište..
no problémů může být několik. (omlouvám se, pokud to budu psát jak pro úplného laika, jen se pokusím dopátrat toho, kde může být zakopaný pes).
Pro to aby ti efekt "fungoval" - tzn. upravoval signál (zvuk) je potřeba aby byla efektová jednotka aktivovaná pro ten konkrétní deck. U Mixtracku je to tak, že levá efektová jednotka je pro levý deck, pravá pro pravý deck. K aktivaci slouží tlačítko "Effect" vedle efektových knobů. Pokud je poloha knobu, který upravuje poměr Dry/Wet (prostřední knob v řadě vedle effect tlačítka) jinde než zcela vlevo, měl by efekt fungovat na signál z toho kterého decku.
Mixtrack má do jisté míry (v základním mappingu) jen "omezené" funkce pro efekty – možnost ovládání jen 1 efektu pro každou jednotku a to pomocí 2 parametrů – dry/wet a samotný effect. Pokud máš Mixtrack nějak přemapovaný, zkus zkontrolovat právě mapping jednotlivých tlačítek a knbů u effektů, jestli ti tam něco nechybí nebo se nedabluje.
Třetí možnost je, že máš v Preferencích v záložce efektů nastaveno „Send“ nikoli "Insert" (nebo Post Fader). Nastav si oba efekty jako "Insert" a zkus, co to udělá.
Pokud napadá někoho ještě jiná možnost, pište..
práveže ani jedno z toho nie je problem, skor si myslim že chyba je niekde v notebooku
a co reinstal Traktora? nebo obnovení továrního mappingu pro Mixtrack...
Rad bych se pridal k diskusi. Pokud nejdou effekty v Taktoru mozna pricina je ze effektory nejsou zaple ty se zapinaji v kolonce fx jsou oznacene cislama 1 ,2 kdy jedna znamena efekty na decku A a 2 efekty z decku B to plati i na decku B kdy 1 je na A 2 na B neni treba reinstal jak uz vyse nekdo psal nahrat znovu mapping.
Numark Mixtrack Quad Sw Traktor Scratch Pro 2 a VirtualDj Le.
Denon DJ MC7000 Sw Serato Dj .
Napsal jsem to jako prase doufám že si z toho něco vezmeš. Já teda když na to koukám po několika měsících, nevyznám se v tom, co jsem napsal. No prostě deck b a deck A mají přepínače affektů to znamená že na jednom decku mohou běžet effekty z toho druhého decku. Dají se povypínat nebo zapnout a různě.
Já to mám namappované tak že mě to nenutí vůbec klikat jak blázen myší, stiskem prvního buttonu se mi ukáže aktivita těch effektů a je to mnohem lepší než klikat myšítkem. Deck A je na levo na pravo deck B
Nemusíš brát effekty jen z jednoho kanálu ale pokud máš 4 kanály můžeš použít effekty ze čtyř kanálů na jednou ale to je myslím uplná blbost stačí jeden kanál max 2 bohatě.
Já to mám namappované tak že mě to nenutí vůbec klikat jak blázen myší, stiskem prvního buttonu se mi ukáže aktivita těch effektů a je to mnohem lepší než klikat myšítkem. Deck A je na levo na pravo deck B
Nemusíš brát effekty jen z jednoho kanálu ale pokud máš 4 kanály můžeš použít effekty ze čtyř kanálů na jednou ale to je myslím uplná blbost stačí jeden kanál max 2 bohatě.
Numark Mixtrack Quad Sw Traktor Scratch Pro 2 a VirtualDj Le.