Nazdar!
ako mate ty nastavene v traktore audio setup???
Myslim konkretne "sample rate" (udava sa v Hz, standardne je tam 44100Hz az po 9600Hz) a latenciu???
Date mi prosim vedieť, lebo niekde som cital ze nieje dobre to mat ani priliš vysoko nastavene, ale aj to zakladne prednastavenie co pouzivam ja je nahovno po zvukovej stranke. Teda predpokladam ze prave to ovplyvnuje kvalitu zvuku…
...keby tam bolo este cosi ine, dajte vedieť.
Nastavujem to v Traktor-e 2 + NI S2 + Mac Pro.
TRAKTOR - NASTAVENIE ZVUKU
TRAKTOR - NASTAVENIE ZVUKU
Pio.DDJ S1 + MacBook Pro + Pio.HDJ 500 + Shure SM58
Re: TRAKTOR - NASTAVENIE ZVUKU
44kHz bohate staci, rozdil poznas tak max na studiovejch monitorech, latenci co nejmensi
-
Taky nejsem spokojenej se zvukem z traktoru. Zvuk se mi jakoby lehce poškubává, nic znatelnýho (běžnej ovčan to na akci asi nepozná) Ale já to poznám a sere mě to. Když dám do playeru CD, tak to má úplně jinou šťávu
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25
jestli se ti poskubava, tak to muze bejt moc nizko nastavenou latenci
Tak zrovna sample rate je podle mě ožehavé téma, osobně používám vždy 96Khz. Extra tomu nerozumim, ale resampling by měl přinést lepší výslednej zvuk (samozřejmě za cenu procesorového času).
K latenci, cokoliv pod 10ms je přijatelné
K latenci, cokoliv pod 10ms je přijatelné

CrissC:
jak jsi na to přišel?? :biggrin2: Nic ve zlym ale to je opravdu totální nesmysl. Jestli je něco špatně nahrané, tak to opravdu resamplingem nezlepšíš
Logicky pořád pracuješ se stejným zvukem, tudíž můžeš ho např. ještě zhoršit tím, že mu dáš nižší bitratce, nižší samplerate atd, ale jejím zvýšením ničeho nedocílíš, protože v compu opravdu není nějaký kouzelný skřítek, který by to tímto zlepšil;-)
Ale jak už bylo řečeno, bavíme-li se o nějakém standartním formátu, tak samplerate 44,1 je samozřejmě dostatečná, vyšší 48 nebo 96 nebo 192 jsou sice lepší, ale pokud to takhle nemáte v originálu, tak se na tuhle hodnotu nemáte šanci jakkoliv dostat a kor ne resamplingem
Jinak řečeno, když Trabantu přiděláte tachometr do 300km/h, tak on pořád pojede stejně rychle :wink2:
A co se týče výše popsaného škubání, tak bych rozhodně doporučil zvýšit tu latenci, doporučovat pod 10ms je určitě dobré, ale taky záleží na compu, když by měl nějakej starej sračkoidní notes, kterej mu to nezvládne, tak holt se nedá nic dělat a bude muset latenci zvyšovat, podle mě je lepší hrát s vyšší latencí a mít čistej zvuk než škubavej :biggrin2:
jak jsi na to přišel?? :biggrin2: Nic ve zlym ale to je opravdu totální nesmysl. Jestli je něco špatně nahrané, tak to opravdu resamplingem nezlepšíš

Ale jak už bylo řečeno, bavíme-li se o nějakém standartním formátu, tak samplerate 44,1 je samozřejmě dostatečná, vyšší 48 nebo 96 nebo 192 jsou sice lepší, ale pokud to takhle nemáte v originálu, tak se na tuhle hodnotu nemáte šanci jakkoliv dostat a kor ne resamplingem

Jinak řečeno, když Trabantu přiděláte tachometr do 300km/h, tak on pořád pojede stejně rychle :wink2:
A co se týče výše popsaného škubání, tak bych rozhodně doporučil zvýšit tu latenci, doporučovat pod 10ms je určitě dobré, ale taky záleží na compu, když by měl nějakej starej sračkoidní notes, kterej mu to nezvládne, tak holt se nedá nic dělat a bude muset latenci zvyšovat, podle mě je lepší hrát s vyšší latencí a mít čistej zvuk než škubavej :biggrin2: