Traktor: EQ, Efekty, Filtre

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
mAtSoNicS
Příspěvky: 16
Registrován: 05 led 2010 21:49

Traktor: EQ, Efekty, Filtre

Příspěvek od mAtSoNicS » 26 dub 2011 21:53

Zdravim, chcel by som sa spytat ci su zvukovo lepsie efekty, filtre a equalizery v trakte scratch pro 2 (nastavene EQ na Xone a Filter na Xone) alebo tie co sa pouzivaju v ALLEN & HEATH Xone:92, pripadne v DJM 600 - 2000?

CrissC
Příspěvky: 262
Registrován: 29 črc 2009 20:27

Re: Traktor: EQ, Efekty, Filtre

Příspěvek od CrissC » 26 dub 2011 23:55

no tak nejlepší filtry má Xone, ale nevim jak moc to v Native Instruments dokázali vystihnout

1.djdrak
Příspěvky: 26
Registrován: 06 kvě 2011 14:34

Re: Traktor: EQ, Efekty, Filtre

Příspěvek od 1.djdrak » 08 kvě 2011 12:25

Ahoj, mam problem s efekty v traktoru scrach pro.Napapoval jsem ho na RDI2,ale efekty mi na tom nefungujou i kdyz vsechny potaky na efekty jsou v rezimu ON.Musi se to nejak nastavit v tom programu?Diky za pomoc.

konszpic
Příspěvky: 447
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: Traktor: EQ, Efekty, Filtre

Příspěvek od konszpic » 09 kvě 2011 15:12

Ano,
jednoduše: v Traktoru mrkni vedle ukazatele šavle/EQ jsou čísla "1" a "2" - obě dvě si zapni a pak ti to ty efekty "pustí" do toho tracku

1.djdrak
Příspěvky: 26
Registrován: 06 kvě 2011 14:34

Re: Traktor: EQ, Efekty, Filtre

Příspěvek od 1.djdrak » 09 kvě 2011 22:27

Tak to uz jsem vyresil s tema efektama,ale ted mi pro zmenu nejdou nacist skladby na stranu A a B :( Traktor PRO.Bude to zase v nastaveni,ale uz jsem to vsechno vyzkousel a nejde mi to :x Jsem v tom uz uplne zamotany.diky moc za rady jak na to,teprve zacinam,ale nejake zaklady uz znam ale neee s virtualniho djs.

konszpic
Příspěvky: 447
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: Traktor: EQ, Efekty, Filtre

Příspěvek od konszpic » 10 kvě 2011 11:51

"nejdou načíst" - trochu to rozveď, nejde vubec nebo pouze když ti hraje nějaký track už na A/B?? - to by pak byla "pojistka nechtěného načtení", která je v nastavení

Pak mě ještě napadá, nenastavil jsi typ decku na jiný ? Pod tím "A" taková rozbalovací nabídka - tam musíš mít track deck.

Teď mě nenapadá ještě nějaká příčina proč by ti to nechtělo načíst track.
Zkus to co sem napsal.

1.djdrak
Příspěvky: 26
Registrován: 06 kvě 2011 14:34

Re: Traktor: EQ, Efekty, Filtre

Příspěvek od 1.djdrak » 10 kvě 2011 22:45

Jsi opravdu dobry,klobouk dolu!Opravdu to bylo pod tim Ackem ta mala sipka,uz to jede :D ,ale zase tady nevidim kolik ma track bpm a kdyz dam synchro,tak mi problikava jen na pul.Bude to zase v nastaveni,co?Doufam,ze neotravuju,ale jak uz jsem psal,zacinam s virtualnim Djs :D
A proc uz mi nebeha na hore ta krivka MAIN?Vubec mi neukazuje v playlistu kolik ma track bpm
Diky moooc :)

konszpic
Příspěvky: 447
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: Traktor: EQ, Efekty, Filtre

Příspěvek od konszpic » 11 kvě 2011 09:35

K té synchronizaci, je potřeba si analyzovat tracky pokud chceš teda hrát přes synchronizaci.

Až analyzuješ tak ti to ukáže co má kolik BPM atd., vše záleží taky na kvalitě mp3ky.
Uplně nalevo nahoře máš na výběr aby ti to ukazovalo buď efekt1 nebo "master clock". Při tom zobrazení "master clocku" musíš mít dané automatické nastavování masteru. Synchronizace znamená srovnání tempa s master tempem takže když dáš automatický master, tak ti to hodí vždy track který hraje na master, pak ten druhý jen klikneš na sync a máš to srovnané (do začátků ti postačí tohle srovnávání) - pak jenom případně dorovnáš a je to.

Zobrazení kolik má track BPM napíšu jak dojedu dom to nastavování.

1.djdrak
Příspěvky: 26
Registrován: 06 kvě 2011 14:34

Re: Traktor: EQ, Efekty, Filtre

Příspěvek od 1.djdrak » 11 kvě 2011 09:41

Ok,vyzkousim az vecer.Pak dam vedet.

konszpic
Příspěvky: 447
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: Traktor: EQ, Efekty, Filtre

Příspěvek od konszpic » 11 kvě 2011 19:05

Nastavování zobrazování najdeš v Settings - Decks - Deck Heading
Tam už si nastavíš co má kde být a zobrazovat (například: Title, Artist, Total Time, Tempo, Remaining Time, Comment...)

! Ještě mě napadá že ti to nezobrazuje informace z důvodu že máš nastavený špatně layout decku.
To najdeš taky v Decks - Deck Layout => Size A/B = FULL! (Traktor 2)

Zbytek už je na tvé fantazii jak ti to bude vyhovovat nastavené.

Pro tebe co s tím nemáš zkušenosti možná i poradím zazálohovat nastavení které teď máš (pomocí export) a projet si základní videa na youtubu nebo metodu pokus, omyl a tím postupně dojdeš na to co to doopravdy umí. Pokud se ti to "pokazí" tak importuješ zálohu nastavení.

Hodně zdaru, snad jsem pomohl.

Odpovědět