Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
jasin755
Příspěvky: 43
Registrován: 30 lis 2010 15:09

Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od jasin755 » 04 led 2011 10:03

Zdravím, chtěl jsem se zeptat zda se někomu podařilo rozchodit zobrazování Informací na displayi přehrávače z NI Traktor přes MIDI. Na Youtube jsem našel že to funguje na S1200, takže to teoreticky musí jít i na s3700. Děkuji za rady.
http://www.sound-agency.cz - Ozvučování, osvětlování aj.

djmix123
Příspěvky: 76
Registrován: 19 úno 2009 14:14

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od djmix123 » 04 led 2011 11:46

jasin755 píše:Zdravím, chtěl jsem se zeptat zda se někomu podařilo rozchodit zobrazování Informací na displayi přehrávače z NI Traktor přes MIDI. Na Youtube jsem našel že to funguje na S1200, takže to teoreticky musí jít i na s3700. Děkuji za rady.
Nazdar. Denon S1200ka má tzv. NativeSupport pre Traktor Pro (verz. 1.2.5 a vyššia). Preto to zobrazovanie na jej displayi je už vopred výrobcom software (Native Instruments) naprogramované. Denon S3700ka takýto support nemá, čiže preto to zobrazovanie info na display nefunguje. No sú už dostupné rôzne mapovacie "tsi" súbory ktoré umožňujú aby sa cez MIDI zobrazovali základné info o audio tracku aj na displayi S3700ky. Virtual DJ7 toto dokáže automaticky. Traktor treba zložito namapovať, pretože ich programátori to asi nedokážu :D

jasin755
Příspěvky: 43
Registrován: 30 lis 2010 15:09

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od jasin755 » 04 led 2011 13:57

VDJ jsem zkousel ale nejak me nesedi (asi jen o zvyku) chybi me tam nektere efekety traktoru hlavne ty pokrocile, Gater aj. a jednou se me stalo ze pri prehravani z niceho nic zaclo z beden bzucet. Dokud jsem neresnul VDJ
http://www.sound-agency.cz - Ozvučování, osvětlování aj.

djmix123
Příspěvky: 76
Registrován: 19 úno 2009 14:14

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od djmix123 » 04 led 2011 16:50

[quote="jasin755"]VDJ jsem zkousel ale nejak me nesedi (asi jen o zvyku) chybi me tam nektere efekety traktoru hlavne ty pokrocile, Gater aj. a jednou se me stalo ze pri prehravani z niceho nic zaclo z beden bzucet. Dokud jsem neresnul VDJ[/quote]

Nazdar :) Choj na fórum: http://www.denondjforums.com/forum/inde ... =viewtopic
a v tejto téme nájdeš aj nejaké video ako to správne nastaviť v nastaveniach Traktoru :)

jasin755
Příspěvky: 43
Registrován: 30 lis 2010 15:09

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od jasin755 » 04 led 2011 18:03

Jeste me napada Hybrid Mode ale tady se bojim protoze bych musel investovat do Audio 4. Obesel jsem to a zkousel jsem Hybrid mode na traktoru na obyc zvukovkce (Creative X-Fi) a nejak me tam nefungovalo synchronizace. Nevite jestli to je zpusobeny jen tou zvukovkou nebo proste Traktor to nedokaze synchronizovat.
http://www.sound-agency.cz - Ozvučování, osvětlování aj.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od Azu » 04 led 2011 21:46

Ty informace na displej nedostaneš, protože Traktor nemá HID podporu tohoto přehrávače a bez toho to nejde.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

djmix123
Příspěvky: 76
Registrován: 19 úno 2009 14:14

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od djmix123 » 05 led 2011 01:38

jasin755 píše:Jeste me napada Hybrid Mode ale tady se bojim protoze bych musel investovat do Audio 4. Obesel jsem to a zkousel jsem Hybrid mode na traktoru na obyc zvukovkce (Creative X-Fi) a nejak me tam nefungovalo synchronizace. Nevite jestli to je zpusobeny jen tou zvukovkou nebo proste Traktor to nedokaze synchronizovat.
Na zobrazovanie času skladby, tempa a pod. nie je nutná HID podpora... VDJ7 tiež nemá HID podporu pre Denon S3700. VDJ Tento model podporuje cez MIDI protokol a údaje na display sa zobrazujú úplne všetky tak ako majú. Denon S1200ka má síce Native Support (plug & play) pre Traktor Pro ale tiež len cez MIDI... a údaje sa zobrazujú na displayi. Zobrazuje sa čas, hodnota Pitch slideru a pod tým roluje Interpret a Titul.... To isté sa dá dosiahnuť aj na S3700ke ak si Traktor Pro (verz. 1.2.4 a vyššia) nastavíš cez nastavenia "setup wizard" a ako controller zvolíš možnosť Denon DN-HC4500LE. S týmto nastavením pracuje aj DN-S3700ka a aktívny je aj display... konkrétne údaje o čase skladby, hodnote BPM, názov skladby a názov interpreta.
Keď chceš použiť tzv. Hybrid režim, tak musíš použiť zvukovky od Native Instrument (Audio 4 DJ a Audio 8 DJ), alebo akýkoľvek pre Traktor Scratch Pro certifikovaný mixážny pult, napr.: Denon X1600 a čoskoro aj X1700 , Allen & Heath Xone:4D, Korg Zero 4 a 8, Ecler Evo5 a Mackie D2 a D4 Pro.

jasin755
Příspěvky: 43
Registrován: 30 lis 2010 15:09

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od jasin755 » 06 led 2011 09:52

To ze musim pouzit jejich nebo certifikovane zvukovyk to vim. Ale nevim co s tim Hybrid modem dokazu. Hlavne me zajima zda je mozna synchronizace dvou decku v Hybrid modu.
http://www.sound-agency.cz - Ozvučování, osvětlování aj.

djmix123
Příspěvky: 76
Registrován: 19 úno 2009 14:14

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od djmix123 » 06 led 2011 11:05

jasin755 píše:To ze musim pouzit jejich nebo certifikovane zvukovyk to vim. Ale nevim co s tim Hybrid modem dokazu. Hlavne me zajima zda je mozna synchronizace dvou decku v Hybrid modu.
Hybrid mode na prehrávačoch Denon S3700 a S1200 znamená že procesor prehrávača generuje cez audio výstup nepretržitý časový kód (timecode) pre ovládanie DJ softu prostredníctvom DVS a zároveň ho používaš ako MIDI controller. Čiže v tomto móde vieš používať jeden prístroj (prehrávač) v DVS režime a zároveň v MIDI režime. Pri klasickom DVS režime používaš timecode CD, čiže prehrávač je v klasickom CD móde. MIDI funkcie súčasne (v CD móde) používať nevieš! Ak chceš ovládať DJ software cez timecode signal a zároveň chceš využívať ďalšie funkcie tohoto softu, nutne potrebuješ nejaký MIDI controller. Hybrid režim rieši oba systémy a integruje ich do jedného prístroja. Preto sa to aj volá hybrid mode ;) Dokážeš ním všetko to čo dokážeš pri klasických DVS a MIDI systémoch dohromady. Samozrejme že sa aj v Hybrid móde dá na oboch deckoch tempo synchronizovať. No to je aj tak záležitosť DJ softu a nie samotného prehrávača. Synchronizácia tempa dvoch deckov preto nesúvisí s tým akými spôsobmi ovládaš DJský soft. Dúfam že som Ti nejako poradil :) Hádam som to všetko nenapísal príliš zložito ;) heh

jasin755
Příspěvky: 43
Registrován: 30 lis 2010 15:09

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od jasin755 » 06 led 2011 13:42

Co je hybrid mode a jak funguje si me nemusel popisovat to vim. Me slo jen o to ze kdyz budes mit na jednom decku song s 130BMP a na druhym desku treba s 140BPM a ted das play na obou playerech tak ti zacnou hrat songy a tocit se talire. A generovat se timecode. Kdyz das sync napr na prvnim decku tak se jeho BPM zvysi z 130 na 140, tudiz by se spravne mel zacit talir otacet rychleji ale ono se tak urcite nestane a bude se stale generovat ten samy timecode takze vlastne sync asi nebude fungovat. Nebo se pletu ?
http://www.sound-agency.cz - Ozvučování, osvětlování aj.

djmix123
Příspěvky: 76
Registrován: 19 úno 2009 14:14

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od djmix123 » 06 led 2011 18:00

jasin755 píše:Co je hybrid mode a jak funguje si me nemusel popisovat to vim. Me slo jen o to ze kdyz budes mit na jednom decku song s 130BMP a na druhym desku treba s 140BPM a ted das play na obou playerech tak ti zacnou hrat songy a tocit se talire. A generovat se timecode. Kdyz das sync napr na prvnim decku tak se jeho BPM zvysi z 130 na 140, tudiz by se spravne mel zacit talir otacet rychleji ale ono se tak urcite nestane a bude se stale generovat ten samy timecode takze vlastne sync asi nebude fungovat. Nebo se pletu ?
Nazdar :) Nuž opísal som to nie preto že by si to Ty sám nevedel, ale aj preto, aby iní DJi vedeli v čom spočíva táto zaujímavá funkcia prehrávačov Denon S3700 a S1200... :)
Možno som predtým nie celkom dobre pochopil to čo chceš vedieť, no mám pocit, že som Ti na tvoju otázku už odpovedal v mojom predchádzajúcom príspevku... Pletieš sa, či už v normálnom MIDI režime, alebo aj v Hybrid režime je "SYNC" - funkcia ktorú vykonáva DJský Software a nie player. A s rotáciou taniera to už vôbec nemá nič spoločné.... V Hybrid Midi móde Tanier S3700ky nevysiela MIDI príkazy a rotácia taniera sa mení len keď budeš pohybovať Pitch sliderom na samotnom playeri. Čiže, "Sync" Ti bude fungovať bez ohľadu na to ako rýchlo sa v Hybrid Midi móde točí tanier na S3700ke. V Hybrid Midi režime na S3700ke stlačením tlačidla TAP aktivuješ na DJskom Softe funkciu SYNC. Aspoň na Traktore a VDJ7 to je takto namapované. Už sa chápeme? :)

EVO
Příspěvky: 565
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od EVO » 08 led 2011 14:22

Mám takovej dotaz, přiznám se, že osobně moc nechápu, proč by se takovýto player jako Denon atp. měl používat jako DVS, tj. přes CD s časovym signálem, když to může fungovat i jako klasickej midi-kontroler, tj. k čemu je DJi časový signál z CDčka, když může trackem pohybovat UPLNE STEJNE přes samotné jog-kolo :wink2: :geek2: a to ještě s menší latencí a a nemusí přemýšlet nad drobnostma, zda-li neni už např. CDčko poškrábané apod :)

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od Azu » 08 led 2011 14:27

To maj z toho důvodu, že jim ten točící talíř zrovna moc nefunguje v dj programech protože jej programy nepodporují
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

jasin755
Příspěvky: 43
Registrován: 30 lis 2010 15:09

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od jasin755 » 08 led 2011 14:52

Presne tak, az Traktor bude mit nativni podporu S3700 tak Timecode nebude potreba. Jinak zadny CD neni potreba S3700 disponuje Hybrid modem, kdy to funguje jako MIDI kontroler ale pri zmacknuti PLAY se zacne talir tocit nezavisle a ze zvukovych vystupu jde prave Timecode. Uz to jednou popisoval djmix123
http://www.sound-agency.cz - Ozvučování, osvětlování aj.

djmix123
Příspěvky: 76
Registrován: 19 úno 2009 14:14

Re: Traktor + DN-S3700 zobrazování informací na displayi

Příspěvek od djmix123 » 10 led 2011 00:03

EVO píše:Mám takovej dotaz, přiznám se, že osobně moc nechápu, proč by se takovýto player jako Denon atp. měl používat jako DVS, tj. přes CD s časovym signálem, když to může fungovat i jako klasickej midi-kontroler, tj. k čemu je DJi časový signál z CDčka, když může trackem pohybovat UPLNE STEJNE přes samotné jog-kolo :wink2: :geek2: a to ještě s menší latencí a a nemusí přemýšlet nad drobnostma, zda-li neni už např. CDčko poškrábané apod :)
Azu to vysvetlil stručne a jasne. Len doplním ešte že (bohužiaľ) firma NATIVE INSTRUMENT nedokáže naprogramovať priamu podporu (native support) pre MIDI controllery s rotačným tanierom. Čiže ani pre Denon S3700ku nie...! (Zatiaľ sa to ako tak podarilo vo VirtualDJ verz. 7 a softu RpM od Gizmo) Preto Denonáci "vymysleli" pre svoje dva modely S3700 a S1200 vyššie spomínaný a opísaný Hybrid MIDI mode.

Odpovědět