TRAKTOR 2.6
Re: TRAKTOR 2.6
Tak jsem právě nainstaloval... na S4 na první i druhý pohled vše OK. Veškerá nastavení z minula v pořádku. No ale zrovna u S4 bych problémy nečekal. Uvidíme co ostatní...
najväčšie plus pre mňa :
pridanie kill EQ pod názvom Z ISO
možnosť nastaviť až 8 CUE pointov (možžnosť použiť aj samples tlačidlá na CUE) (upozorňujem , že som mal doteraz vertiu 2.3.1 !!! , takže neviem či to tam už bolo v 2.5
)
a zatiaľ stabilné to je, ale to uvidím časom, potom dám vedieť
použité na tom čo mám v popise
pridanie kill EQ pod názvom Z ISO
možnosť nastaviť až 8 CUE pointov (možžnosť použiť aj samples tlačidlá na CUE) (upozorňujem , že som mal doteraz vertiu 2.3.1 !!! , takže neviem či to tam už bolo v 2.5

a zatiaľ stabilné to je, ale to uvidím časom, potom dám vedieť

použité na tom čo mám v popise
atlon ?? 8 cue bodů bylo už ve verzi traktor S4 než byla vydaná 2.0 nebo se pletu ??
první velký mínus směrem k Native Instruments produktům (který většině uživatelů ovšem nepřekáží):
NI sice povolili upravovat tovární mapping k S4ce atd. ovšem zapomněli na možnost přepisování add out příkazů, čili v některých situacích nastane, že po přemapování nelze nastavit ledky nové možnosti LEDek apod., což je docela škoda pro pokročilejší mappingy se zachováním továrního... ovšem nevadí dá se to krásně obejít se složitější cestou a všechno jde - mapovací odpoledne pokračuje a dám vědět na co dalšího příjdu
zatím souhrn:
+ ze 3macro fx udělat 1 hlavní macro fx a přiřadit ho na knob pro filter (ovládán í filter/key/macro fx1/2 podle výberu) je velmi dobrá možnost
+ nový DJM 800 EQ, který je taky hodně dobře použitelný
+ Z filter, jež je hodně podobný Xoňáckýmu
+ za flux mode ovšem je tam jedna věc:
- flux modu na add in + add out loop (né automatický knobem)... tímto způsobem nevznikne možnost loopu ve flux modu, repsektive po držení a jogem potočení out bodu na zkrácení loopu odpadává nějakým způsobem mod flux a nevrátí se do polohy v tracku kam by měla po zrušení aktivního loopu
- vidím v přepisování out příkazů v mappingu pro uživatele native kontrolérů (ovšem jde to i obejít, že z default mappingu vymažu modifier shiftem a celý to předělám)
celkově suma sumárum je to zatím nejvydařenější update od 2.0
první velký mínus směrem k Native Instruments produktům (který většině uživatelů ovšem nepřekáží):
NI sice povolili upravovat tovární mapping k S4ce atd. ovšem zapomněli na možnost přepisování add out příkazů, čili v některých situacích nastane, že po přemapování nelze nastavit ledky nové možnosti LEDek apod., což je docela škoda pro pokročilejší mappingy se zachováním továrního... ovšem nevadí dá se to krásně obejít se složitější cestou a všechno jde - mapovací odpoledne pokračuje a dám vědět na co dalšího příjdu
zatím souhrn:
+ ze 3macro fx udělat 1 hlavní macro fx a přiřadit ho na knob pro filter (ovládán í filter/key/macro fx1/2 podle výberu) je velmi dobrá možnost
+ nový DJM 800 EQ, který je taky hodně dobře použitelný
+ Z filter, jež je hodně podobný Xoňáckýmu
+ za flux mode ovšem je tam jedna věc:
- flux modu na add in + add out loop (né automatický knobem)... tímto způsobem nevznikne možnost loopu ve flux modu, repsektive po držení a jogem potočení out bodu na zkrácení loopu odpadává nějakým způsobem mod flux a nevrátí se do polohy v tracku kam by měla po zrušení aktivního loopu
- vidím v přepisování out příkazů v mappingu pro uživatele native kontrolérů (ovšem jde to i obejít, že z default mappingu vymažu modifier shiftem a celý to předělám)
celkově suma sumárum je to zatím nejvydařenější update od 2.0
to ano, ale nie som si isty ci sa dali vsetky priradit tlacidlam na konzole 
aby sme sa pochopili , myslim na toto , vid jpg
http://www.uloz.to/x6bYW18/cue-jpg

aby sme sa pochopili , myslim na toto , vid jpg
http://www.uloz.to/x6bYW18/cue-jpg
Jojo tohle co ukazuješ už bylo na starších verzích taky (2.1 a výš myslím už to šlo)
tak sa ospravedlnujem, ale aj ked som to prechadzal vo verzii 2.3.1 som to tam nevidel, mozno som to prehliadol
presně si taky nepamatuju jak to bylo, ale nezdá se mi to že bych to tam měl tak krátce 
jinak 2.6 zatím no problemm u mě

jinak 2.6 zatím no problemm u mě
Celkem by mě zajímalo pár věcí. Píšete, že jako přínos vidíte killy na eq, já Traktora nepoužívám, to jako opravdu doposavaď neměl killy??? Přijde mi to dneska jako standartní věc....
Další věc, ten flux mode, co to je jak to funguje? Já tu funkci pochopil tak, že i když se v tracku přepnu na jakékoliv místo (myší, jogem v search režimu atd..) že se vždy software trefí do rytmu, tedy nikoliv mimo beat.. Jestli se jedná "pouze" o tuto funkci, nic ve zlym ale v tom případě Traktor opět zase jen dohání svojí konkurenci...
Další věc, ten flux mode, co to je jak to funguje? Já tu funkci pochopil tak, že i když se v tracku přepnu na jakékoliv místo (myší, jogem v search režimu atd..) že se vždy software trefí do rytmu, tedy nikoliv mimo beat.. Jestli se jedná "pouze" o tuto funkci, nic ve zlym ale v tom případě Traktor opět zase jen dohání svojí konkurenci...

a v popise mám Traktor kontrol S4 , kde to bohužial nefungovalo doteraz(jedine si KILL nejak namapovať). S týmto new traktorom to už fungujeatlon píše:použité na tom čo mám v popise
ne flux mode je to stejné co slip mode u cdj a ostatních... funguje na principu, že jakmile ti track jede a zapneš flux mode, tak pořád bude pokračovat tak jak by jel normálně, ale můžeš s ním scratchovat apod. aniž by si narušil jeho pokračování
nevím jak lehčí to napsat -> youtube: flux mode traktor / slip mode cdj
nevím jak lehčí to napsat -> youtube: flux mode traktor / slip mode cdj

Samotnou funkci kill měl traktor odjakživa.
Na rozdíl od jiných programů, které mají výrobcem na tvrdo nastavené chování ekvalizéru (třeba ve VDJ to je tragédie), tak Traktor umožňuje zvolit chování ekvalizéru dle skutečných mixáků - A&H Xone, Pionner DJM-800, DJM-600, Ecler NUO, NI Z2). Právě nově přidaný profil NI Z2 (Z ISO) umožňuje na poťákách stáhnout až kill. Mně osobně se nyní Z ISO zamlouvá zvukově ze všech profilů nejvíce a ten zvukový rozdíl oproti ostatním profilem je hodně slyšet. Stejně tak sem je začal používat na filtrech místo doposavad používaného profilu na filtry XONE.
Flux jak už bylo uvedeno je totéž co slip mod na CDJ900/2000 NEXUS.
Po aktivaci můžeš scratchovat jak je libo a po uvolnění jogu přehrávání skočí na místo ve kterém by se skladba nacházela kdyby si nescratchoval.
To co si popisoval je Qunatized mód
Na rozdíl od jiných programů, které mají výrobcem na tvrdo nastavené chování ekvalizéru (třeba ve VDJ to je tragédie), tak Traktor umožňuje zvolit chování ekvalizéru dle skutečných mixáků - A&H Xone, Pionner DJM-800, DJM-600, Ecler NUO, NI Z2). Právě nově přidaný profil NI Z2 (Z ISO) umožňuje na poťákách stáhnout až kill. Mně osobně se nyní Z ISO zamlouvá zvukově ze všech profilů nejvíce a ten zvukový rozdíl oproti ostatním profilem je hodně slyšet. Stejně tak sem je začal používat na filtrech místo doposavad používaného profilu na filtry XONE.
Flux jak už bylo uvedeno je totéž co slip mod na CDJ900/2000 NEXUS.
Po aktivaci můžeš scratchovat jak je libo a po uvolnění jogu přehrávání skočí na místo ve kterém by se skladba nacházela kdyby si nescratchoval.
To co si popisoval je Qunatized mód
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Jdou vám v novém Traktoru ty integrovane efekty?? mně nejde ani jeden..
Musíš si je nejprve v nastavení přidat
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky