Sladění dvou zvuků/skladeb - Virtual DJ

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
mangoTEK
Příspěvky: 6
Registrován: 30 kvě 2016 21:19

Sladění dvou zvuků/skladeb - Virtual DJ

Příspěvek od mangoTEK » 30 kvě 2016 21:40

zdravíčko
chtěl jsem se zeptat, na jeden problémek. pokud hodím do třeba dvou decků ve vírtuálovi hudbu, někdy se stane že je blbě sladí takže je onen zvuk sladěn s dvounásobným nebo pololovičním BPM což je jaksi nepoužitelné. a proto se chci zeptat, jak na to aby byly oba decky sladěny na stejné BPM? jsem v tadytom docela začátečník, ale baví mě to. Jo a s fruityloopsem jsem se jaksi nedomluvil, respektive se mi ho nepodařio ani nainstalovat ale tak to je jinčí problém. Mě zajímá teďkom to BPM, tak jestli má někdo s tutim nějakou zkušenost, moc by mi to pomohlo žejo :) dík :)

přehled moji tvorby je tady, jsou to docela výplachy :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xkkFM8zSols[/youtube]

EVO
Příspěvky: 556
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Sladění dvou zvuků/skladeb - Virtual DJ

Příspěvek od EVO » 31 kvě 2016 16:56

VDJ je v tomhle právě docela chytrej, sice ukazuje polovic nebo double, ale dá se to srovnat i tak, narozdíl třeba od Traktoru..
Pokud to potřebuješ mít z nějakého konkrétního důvodu (pro svůj dobrý pocit?) nastavené tak aby to skutečně zobrazovalo správnou hodnotu (a ne jen aby to podle ní správně hrálo), tak stačí v editoru BPM kliknout na znak násobku či dělítka, a on ti to opraví..

mangoTEK
Příspěvky: 6
Registrován: 30 kvě 2016 21:19

Re: Sladění dvou zvuků/skladeb - Virtual DJ

Příspěvek od mangoTEK » 31 kvě 2016 20:54

dít za pohotovou odpověď až budu mít čas, tak určitě zkusím. jinak u kamaráda jsem to zkoušel na VD7 a tam jsem to našel a fungovalo to podle mých představ, tedy, BPM se uložilo aji po ukončení virtuála. No psal jsi "pro můj dobrý pocit" :D no to co já tvořím tak jsou vždy life mixy s teknama. to já si vždy dám v loopu nějaký zvuk ten si zkreslím, upravím atd. a pak si cca 10 sekund nahraju toho daného zvuku, no a když mám těch zvuků dostatečné množství tak je mezi sebou mixuju a vzniká právě to co je v odkaze. A právě když je zvuk s polovičním BPM tak zapnu looproll, to právě vznikne ještě fajn přechod když to vychytám, no problém je když je s BPM dvounásobným... :D tak snad mi to pomůže, určitě, tak dík :D Vašek.

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Sladění dvou zvuků/skladeb - Virtual DJ

Příspěvek od honcka » 31 kvě 2016 23:12

Zrovna, na to, co chces , nevim, jestli sis vybral spravnej nastroj, velice rychle tam narazis na limity, fruityloops, taky neni moc vhodne na zivy hrani, skus se podivat na ableton live, vetsina lidi, co jede tekno liveacty na pocitaci, tak ho pouziva
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BDwyemOFJ9s[/youtube]
vyskousej si trial verzi
https://www.ableton.com/en/trial/
pokud te to zaujme, tak zakladni verze, kde muzes michat max 8 stop poridis i s kontrolerem za cca 2200
http://www.prodance.cz/apc-mini.html
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

mangoTEK
Příspěvky: 6
Registrován: 30 kvě 2016 21:19

Re: Sladění dvou zvuků/skladeb - Virtual DJ

Příspěvek od mangoTEK » 01 čer 2016 14:24

jo, to by bylo samozřejmě supr, akurád na to jaksi nemám :D a nic si teď kupovat nechci bo na to doma nemám ani místo. Všechno postupem času.
s tím virtual DJ, tak jsem zkoušel upravit to BPM a v osmičce to asi nefunguje, čísla se mění ale nic se neděje.

mangoTEK
Příspěvky: 6
Registrován: 30 kvě 2016 21:19

Re: Sladění dvou zvuků/skladeb - Virtual DJ

Příspěvek od mangoTEK » 01 čer 2016 17:07

teď mi to z nějakého prapodivného důvodu přestalo spolupracovat s asi polovinou zvuků. když dám loop tak je prostě ten přechod na začátek smyčky slyšet, slaďovat ty dva zvuky to přestalo, asi se na to vyseru a stáhnu si něco jiného... hlavně že si v tom hraju už půl roku...

mangoTEK
Příspěvky: 6
Registrován: 30 kvě 2016 21:19

Re: Sladění dvou zvuků/skladeb - Virtual DJ

Příspěvek od mangoTEK » 01 čer 2016 17:14

a jelikož tu nikde nevidím, upravit nebo odstranit příspěvek, tak musím napsat třetí
EVO píše:VDJ je v tomhle právě docela chytrej, sice ukazuje polovic nebo double, ale dá se to srovnat i tak, narozdíl třeba od Traktoru..
Pokud to potřebuješ mít z nějakého konkrétního důvodu (pro svůj dobrý pocit?) nastavené tak aby to skutečně zobrazovalo správnou hodnotu (a ne jen aby to podle ní správně hrálo), tak stačí v editoru BPM kliknout na znak násobku či dělítka, a on ti to opraví..
právě že potřebuju aby to podle hodnoty správně hrálo, prostě jeden deck aby nehrál tuftuftuftuftuf a druhý tuf tuf tuf tuf tuf což je ve většině případů nežádoucí

EVO
Příspěvky: 556
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Sladění dvou zvuků/skladeb - Virtual DJ

Příspěvek od EVO » 02 čer 2016 15:29

Hele nic ve zlym, ale Honcka ti poradil samozřejmě tu nejlepší možnou věc pro tvoje účely - doporučuju skutečně stáhnout Abletona, páč tam toho uděláš MNOHEM víc než přes VDJ a taky mnohem snáz (až se s Abletonem trochu zkamarádíš samozřejmě)
Pokud chceš tvrdošíjně zůstávat u VDJ tak se přiznám že ti vůbec nerozumim :-D Protože mě se teda správně srovná track na BPM 180 i s trackem, u kterýho to zobrazuje BPM třeba poloviční tj. 90 ;-) Pokud tobě ne, tak nechápu kde je chyba..

mangoTEK
Příspěvky: 6
Registrován: 30 kvě 2016 21:19

Re: Sladění dvou zvuků/skladeb - Virtual DJ

Příspěvek od mangoTEK » 29 črc 2016 17:19

tvrdohlavý spíš ne ale nebudu otíkat od něčeho s čím neumím, náhodou už se v tom začínám orientovat. Ableton jsem si zkusil stáhnout ale je to placený program a to jaksi u mě neobstojí :) tady je můj nový počin.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RCWxT2EHdWw[/youtube]

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Sladění dvou zvuků/skladeb - Virtual DJ

Příspěvek od honcka » 29 črc 2016 23:39

Styl hodnotit nebudu, na tohle jsem uz trochu starej a kdyz uz vymejvarnu mozku, tak jsem spis na HC a breakcore, ale delas zakladni zacatecnickou chybu, nemas tam zadny pauzy (neposlouchal jsem to cely, poslouchal jsem cca 10min na zacatku, pak jsem to prolistoval), chce to tak tazdou minutu mensi pauzu (4 takty), kazdou 4 pauzu vetsi (8 nebo 16 taktu s najezdem), pak to bude o dost zajimavejsi a vydrzi ti na to mozna parit i nekdo, kdo nebude sjetej jak paprika :)
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Odpovědět