Serato SCRATCH LIVE a Virtual DJ

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
midoor

Serato SCRATCH LIVE a Virtual DJ

Příspěvek od midoor »

Zdravím, používá někdo kombinaci Serata a Virtual DJ? vždy jsem míchal přez Virtual DJ a ted jsem si zakoupil serato a nemůžu to rozběhnout, virtual dj serato v setupu nevidí. Díky za odpověd.

honcka
Vybavení

Re: Serato SCRATCH LIVE a Virtual DJ

Příspěvek od honcka »

Ke proc sis porizoval serato, kdyz chces hrat pres virtual dje, stahni si tady soft http://serato.com/downloads a hraj pres to

midoor

Příspěvek od midoor »

tak jednak ma virtala koupenyho a uz nakej rok prez nej hraju, takže jsem chtěl vědět jestli to lze udělat a jak na to.

Azu

Příspěvek od Azu »

Také dost dobře nechápu proč si vlastně kupoval úplně jiný software Serato Scratch Live, když hodláš používat Virtual DJ, to opravdu nějak postrádá logiku, nebo mně není jasné čeho si tím chtěl dosáhnout.

Serato Scratch Live je software, který je zdarma a funguje pouze s konkrétní zvukovou kartou. Do nedávna nebylo tyto zvukové karty použít s ničím jiným než s tímto jejich programem, protože pro karty nebyly dostupné ASIO ovladače, díky kterým by je bylo možné používat i v jiných programech. Nyní již ASIO ovladače k dispozici jsou, jen si nejsem úplně jist zda existují k SL1 kde mam pocit že neexistují.

Takže záleží na tom jakou tu zvukovou kartu vlastně máš (SL1, 2, 3, 4), jaký operační systém používáš.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

midoor

Příspěvek od midoor »

hrál jsem přez Virtuala a přez normální zvukovou kartu v pc, ted jsem zakoupil Serato SL1 a hraju přez gramo, a právě bych chtěl hrát pomocí toho virtuala, jsem na nej zvyklej, jenom jsem chtěl vědět jestli je to možný, tak se ptám jestli má někdo s tím zkušenost.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Oficialni Asio drivery na SL1 imho neexistujou, mozna existujou nejaky neoficialni, ale jak budou na tom se stabilitou tot otazka,takze doporucuju bud prejit na serato software, nebo serto prodat a koupit si zvukovku, ktera je asio kompatibilni a phono vstupy.

BTW kdyby si mel zajem, tak ti muzu vymenit tu zvukovku ze serata za mixvibes U46MK2, ktera je s virtualem kompatibilni

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

neviem ale ja so žiadnym programom nemám problém,keď chcem ku nemu použiť sl1. tak ako ableton si viem nastaviť na 2 výstupy (headphones a master) tak aj traktor som skúšal deck 1 a deck2,takže myslím že by to malo ísť aj s vdj. deckadance som skúšal s control cd a išlo v pohode, traktor som síce neskúšal ako dvs,len tak som púšťal myšou,pre skúšku. vdj neviem či má schopnosť ovládania pomocou control vinylov.

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

dokonca sa mi podarilo rozbehnúť scratch live pod linuxom a wine,len som nevedel nastaviť driver override na sl1 box (stále ukazovalo hardware disconnected). asio drivre inak sú v pohode k dispozícii,nájdeš ich v /program files/drivers/asio :)

Rendi23

Příspěvek od Rendi23 »

Na tohle je dobré miít mixážní pult z dvěma zvukovýma kartama . A jde to, používám dva programy najednou vdj i serato na jednom mixážním pultu :)
Numark Mixtrack Quad Sw Traktor Scratch Pro 2 a VirtualDj Le.
Denon DJ MC7000 Sw Serato Dj .

Odpovědět