Otázka na Win 7

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
Prott
Příspěvky: 22
Registrován: 28 bře 2013 23:25

Otázka na Win 7

Příspěvek od Prott »

Hlavně pro Ludek nebo další kdo vědí co stím?
Teď cituji: Ideální je mít samozřejmě notebook jenom na samotné hraní a nezasírat si systém jinými programy. Když už je nutné používat notebook i někde jinde, tak bych doporučil rozdělit disk na dvě části (třeba C a D) a na každý disk nainstalovat systém samostatně. V jednom systému by byl pouze VDJ s potřebnými ovladači a povypínanými nepotřebnými zařízeními, v druhém systému může být libovolný bordel. Jenom vždycky po zapnutí notebooku vybereš, který Windows ti má naběhnout.
Tak jsem došel do tohoto stádia a dokonce se mi podařilo rozdělit HDD na dvě stejné části Disk C a E, ale problém je v tom že opravdu netuším, jak donutit notebook, aby nainstaloval Win 7 na oba oddíly!
Já nemám žádné instalační CD vše je jen v NTB a zkoušel jsem i reset na továr i s tím rozdělením a ve výsledku oddíly zůstaly, ale Win 7 je jen na C.
Víte někdo jak na to? Chtěl bych mít ten HDD rozdělen na dvě poloviny obě s Win7 a na jedné pojedu jen hraní(VDJ) a na druhé Klasické užívání PC.
Moc děkuji za pomoc a přeji vše nej do nového roku.

Uživatelský avatar
Bobo69
Příspěvky: 616
Registrován: 26 čer 2011 11:01
Vybavení

Re: Otázka na Win 7

Příspěvek od Bobo69 »

Acronis Disk Director 11 Home

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Otázka na Win 7

Příspěvek od atlon »

väčšinou sa to rieši dvoma kontami, jedno máš na klasickú prácu a druhé "DJské" obmedzené na základné funkcie WIN a DJ soft so zakázanými "inými" softmi a spustením aplikácií, ale pri WIN 7 sa mi zdá že to ide až pri verzii Enterprise & Ultimate (ak sa mýlim nech ma niekto opraví - nie som si istý).
ďalšie riešenie je si spraviť utilitu na vypnutie vecí ako WiFi, antivír a pod (niekde tu na fóre je aj téma o tom) a pred hraním utilitu spustiť.
Ale najdôležitejšie je , aspoň podla mňa udržiavať "poriadok" v noťasi (pravidelná kontrola disku, defrag a podobne) mne to zatiaľ funguje bez problémov na jednom konte a pravidelnom čistení a staraní sa o WIN. pred hraním vypnem všetko čo je nepotrebné , nechám bežať v takom stave cca 15 minút noťas (spustený traktor plus zapojená konzola a ešte som nemal problém s tým ;-)

ale tak možno sa niekto nájde čo ti s tým pomôže

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Otázka na Win 7

Příspěvek od Ludek »

Ty jsi sice rozdělil disk na dvě stejné části, ale ten Windows tam máš nainstalovaný pořád jenom jednou. :-) Finta je právě v tom, že dáš pak druhou instalaci systému, on už tam jeden nainstalovaný systém najde, zeptá se co dál a ty zvolíš nainstalovat na ten druhý disk. Všechno se pěkně nainstaluje a windows ti pak po restartu už sám nabídne, který z těch dvou windowsů chceš spustit. Pokud ale nemáš instalačku, je to horší...
Dva účty by mohly trochu pomoct také, ale pořád tam máš natažené všechny ovladače, používaš stejný registr, taže čistý systém pouze pro VDJ jako v případě dvou samostatných instalací nemáš.
Je ale pravda, že pokud budeš používat notebook rozumně a budeš ho udržovat, tak se dá VDJ v klidu provozovat i na jedné instalaci Windows. Ty dvě instalace jsou vhodné, pokud chceš na něm hrát různé hry, instalovat a odinstalovávat zkušebně programy, to se pak windows časem zpomaluje a VDJ už by tam teoreticky mohl nějak blbnout.

Teď mě ještě napadlo, že pokud máš ty windows jenom jednu licenci, jakože asi jo, tak by se tam možná nějak mohly pohádat aktivace, protože ta druhá instalce by zjistila, že je ten windows už jednou aktivovaný. Chtělo by to vyzkoušet.... :-) Já jsem tyto čachry s více stejnými systémy na jednom PC dělal s firemními multilicenčními windowsy a tam žádný problém nebyl. 8)

Nějaké povídání přímo od Microsoftu je tady: http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... =windows-7

Uživatelský avatar
gabriel30
Příspěvky: 46
Registrován: 18 srp 2011 21:37
Vybavení

Re: Otázka na Win 7

Příspěvek od gabriel30 »

Najlepsie riesenie je kupit macbook. Mal som xy laptopov ale ani jeden sa mi nepodarilo dat do "hudobneho stavu".
Som sa nasral a kupil macbook pro late 2009 v konfiguracii 2GB RAM, 2,53MHz dual core(po case som rozsiril na 8GB RAM a SSD) a som happy. Je to na tebe. Ale rucim ti, ze viac nebudes mat problem. Pouzivam ho na hudbu, pracu atd.... Vsetko pod jednym uctom.
Pioneer DDJ RZ, Rekordbox, MacBook Pro 15", Pioneer HDJ C70, Traktor Kontrol x1 mk3, Traktor Kontrol Z1, Traktor Pro

Prott
Příspěvky: 22
Registrován: 28 bře 2013 23:25

Re: Otázka na Win 7

Příspěvek od Prott »

Tak jsem uspěl disk je rozdělen na C a D. Na každém oddíle samostatně nainstalován Win 7 teď jen doplňující otázka.
Mám ten Win 7 na oddíle D co bude jen na hraní nechat projít aktualizacemi nebo ho mám nechat takto v základu je to Service pack 1?
Dík za odpovědi.

kwido
Příspěvky: 2
Registrován: 15 úno 2014 10:40

Re: Otázka na Win 7

Příspěvek od kwido »

Kludne aktualizuj . to by nemalo uskodit

silvermusic
Příspěvky: 18
Registrován: 17 dub 2013 22:08

Re: Otázka na Win 7

Příspěvek od silvermusic »

Chcem sa opýtať,pýtal som sa aj v iných príspevkoch.
Mám VDJ PROFULL a WEgo na starom noťasi XPčku mi to šlo v pohode,ale sa sem tam zasekával.
Vymenil som laptop je tu 7-čka Windovs a problém,že pri načítaní skladby wma ma stále hádže na net a pýta si licenčné práva.
pritom sťahované CD-čka sú originály.
Čo mám povypínať??? :roll:

DoMiN
Příspěvky: 134
Registrován: 04 led 2012 19:36

Re: Otázka na Win 7

Příspěvek od DoMiN »

na VDJ sa vykašli.... kúp si Serato alebo Traktor :)
Zvuk: 2xRCF ART 712A-MKII, DB Technologies SUB18D, 2x Pioneer CDJ900, Numark iM9 (už čoskoro vymeníme)

Kopec káblov, predlžovačiek a tak :D

silvermusic
Příspěvky: 18
Registrován: 17 dub 2013 22:08

Re: Otázka na Win 7

Příspěvek od silvermusic »

Momentálne na to nemám,ale potrebujem spojazdniť VDJ a dosť súrne,fakt neviete niekto poradiť???

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: Otázka na Win 7

Příspěvek od Avender »

Rip-uj ich z CD-cka do ineho formatu...trebars mp3. Alebo skus tie wma-cka prerobyt napr. do mp3.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Odpovědět