mapovani ve virtual DJ

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
mrhicash

mapovani ve virtual DJ

Příspěvek od mrhicash »

Zdar. Poradite mi pls jestli je mozne separatne namapovat napr pravy a levy eg_bass
Jako abych na kontroleru mel pro kazdy deck jina tlacitka na kontroleru.
Mam axiom 61...
zatim to funguje pouze u vybrane desky.
dik
Traktor scratch A6, 2* Technics SL-1210 MK2, Mixtrack pro, Behringer MS40, Axiom 61, Audio 2 DJ

Ludek

Re: mapovani ve virtual DJ

Příspěvek od Ludek »

Na začátku napiš deck 1 , nebo deck 2 (případně deck left a deck right).

více tady: http://www.virtualdj.com/wiki/VDJScript.html

mrhicash

Příspěvek od mrhicash »

zaboha mi nejde namapovat efekt beatgrid...

effect beatgrid play_stop ???

nebo jak?
Je mozne take nejak kontrolerem prohledavat playlist?
jako abych teoreticky nemusel vubec pouzivat mys...
Traktor scratch A6, 2* Technics SL-1210 MK2, Mixtrack pro, Behringer MS40, Axiom 61, Audio 2 DJ

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Prohledávání playlistu kontrolérem: browser_window 'songs' & browser_scroll

Efekt beatgrid si dej do prvního efektového slotu a pak ho spustíš: effect 1 active temporary

nebo přímo: effect "BeatGrid" active temporary

To temporary znamená, že je ten efekt aktivní jenom když držíš zmáčknuté tlačítko.

mrhicash

Příspěvek od mrhicash »

to jak jsi psal mi vybere efekt ale neaktivuje ho...

Jde nastaveni nejak exportovat?
a jak pri prohledavani toho playlistu muzu jit jakoby na predchozi song?
Takhle to skoci v playlistu o dva tracky ale nahoru se vratit nemuzu...

Ludek

Příspěvek od Ludek »

effect "BeatGrid" active temporary - teď jsem to vyzkoušel na druhém PC, normálně to funguje.

mapper kontroléru najdeš v documents\VirtualDJ\Mappers - je to textový soubor s příponou XML a můžeš to přenastavovat přímo v něm, nebo to z něho exportovat/importovat.

browser_window 'songs' & browser_scroll - já mám takto namapované pravé spodní Jog kolo na svém Otusu a otáčením procházím browser se skladbama nahoru i dolů.

Davidko

Příspěvek od Davidko »

Ahoj,

lidi mohl by někdo kdo má přístup do download sekce na Virtual DJ, stahnou tenhle soubor
http://www.virtualdj.com/addons/8336/He ... _Pack.html
a uploadnout to někde (uloz.to , edisk.cz a podobně)

děkuji.
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

Davidko

Příspěvek od Davidko »

Davidko píše:Ahoj,

lidi mohl by někdo kdo má přístup do download sekce na Virtual DJ, stahnou tenhle soubor
http://www.virtualdj.com/addons/8336/He ... _Pack.html
a uploadnout to někde (uloz.to , edisk.cz a podobně)

děkuji.

crewy

Příspěvek od crewy »

na googlu jsem nasel hned asi 4 odkaz na verzi 1.6 a to jsem zadal jen Hercules_Mapper_Pack

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

Já tu možnost to stáhnout mám, ale proč podporovat lidi, kteří vdjje jen ukradnou na úkor nás, co jsem si ho legálně koupili?
něco jiného je, když mám kontroler jen půjčený a uvažuji nad koupením.. to bych nad tím i uvažoval ale takhle nee.
navíc pokud mám originál konzoli tak k ní mám funkční verzi software - buď traktor, nebo vdj oboje v le verzích a pokud se mi nelíbí omezení, tak si připlatím a nemám problém :!:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Davidko

Příspěvek od Davidko »

hoolifan- Ano software ke konzoli sem dostal, jenze technologie jde dopredu a proto sem si stahl novou verzi VDJ, a potrebuju novej mapovaci soubor, ten bohuzel nestahnu nemam licenci na download sekci na strankach vdj. tak sem myslel ze by mi nekdo mohl ty mapovaci soubory uploadnout nekde jinde.

Crewy - na googlu sem nasel jen v1.6 (v tom novem vdj spatne funguje pitch) ja potrebuju aktualizaci na 1.7.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

a po registraci na stránkách vdjje jaká se ti zobrazuje nejaktuálnější verze?
mě třeba s numark total controlerem, kde jsem měl cue le a nikoliv vdj le tak se mi zobrazovalo od verze 4.13 až po 5.2.1.. 6ku a 7ku už mi tam nedali ale po upgradu na pro už mám doživotně možnost aktualizace verze pro - nyní pro full.
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Fikusj

Příspěvek od Fikusj »

Zdarec

Muj problem se ma takto mam kontorler Herkules MK2

A chci udělat nasledujici s Jog:
- pokud mam aktivovany efekt tak pohybem JOG řidim nastaveni efektu např Delay nebo pod (vyřešeno)
- pokud mam aktivovan Loop smyčku tak chci abych pohybem JOG mohl smyčku např posunout o 10ms (častečně vyřešeno)
- a v ostatnich připadech JOG funguje jako u CD přehravaču zrychlovani/spomalovani (nefunkční)

přiložim i muj vytvořeny VDJ Script

Kód: Vybrat vše

deck 1 effect active ? action_deck 1 ? deck 1 effect slider 1 : deck 1 effect slider 2 :deck 1 loop ? action_deck 1 ? deck 1 loop_move  +10ms : deck 2 effect active ? action_deck 1 ? deck 2 effect slider 1 : deck 2 effect slider 2 : deck 2 loop ? action_deck 2 ? deck 2 loop_move  +10ms : jogwheell
prosim o korekci a radu mam problem že jakmile mam zvolenou založku loop tak je již aktivni posun smyčky a aniž by byl loop aktivovan.

Dikas za rady

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Já ti s tím kódem sice neporadím, ale doporučím ti ve fóru na virtualdj.com uživatele s nickem jpboggis ( http://www.virtualdj.com/homepage/jpboggis/index.html ), který je na vdjscript odborník. Pro mě například udělal "na počkání" script, aby se tlačítka CUE a PLAY chovala přesně jako na Pioneerech 200 a výš. Teď už to umí VDJ sám o sobě. Napiš mu pm a určitě ti odpoví...

skorvo

Příspěvek od skorvo »

Dobrý deň,
veľmi moc by ste mi pomohli ...
vôbec neviem napísať ten script na skill v equalizery zvlásť na deck 1 a zvlášť na deck 2
mám vdj 6
moc by ste mi pomohli s presným upresnením scriptu ...

dakujem moc páni

Odpovědět