kvalita zvuku v Traktor 3
kvalita zvuku v Traktor 3
jaká je nejhezčí kvalita zvuku v Traktor 3?
ta nejvišší (192000 Hz) co tam mám?
nebo nejaká jína?
já tam mám teťka: 192000 Hz a 15.0 ms a občas mě to trošku přechrapne a mě to vadí,
nevíte jaký by bylo nejlepší nastavení?
a to 15.0 ms, co to znamená?
díky moc
ta nejvišší (192000 Hz) co tam mám?
nebo nejaká jína?
já tam mám teťka: 192000 Hz a 15.0 ms a občas mě to trošku přechrapne a mě to vadí,
nevíte jaký by bylo nejlepší nastavení?
a to 15.0 ms, co to znamená?
díky moc
Re: kvalita zvuku v Traktor 3
heh mno to tvoje 15.0ms je latence zvukovky a mas ju docela vysokou ja s obyc zvukovkou z notasu vytahnu 10.0ms ale pri normalni sample rate hodnote 44100Hz. a nejhezci kvalita zalezi na zvukovce a dalsich článcích retezu nez na nastaveni traktoru
já například s Audio 2 Dj mam 96000hz mam 6ms.
Takhle vysoký hodnoty samplerate jsou imho úplně zbytečný tam nastavovat, za předpokladu, že hrajete z mp3! Typická mp3 má totiž 44100, tudíž i když nastavíte vyší je to k ničemu že Samozřejmě pokud by se hrálo z wavu tak by to mělo význam ale u mp3 absolutně ne!
Doporučuju to nastavit na 44100, maximálně na 48000 pokud máš nějaký takovýhle "lepší" mptrojky a naopak snížit co nejvíc latenci co to půjde, na co nejmíň ms, ale tak aby ti to nepraskalo žeo, chce to zkoušet
Doporučuju to nastavit na 44100, maximálně na 48000 pokud máš nějaký takovýhle "lepší" mptrojky a naopak snížit co nejvíc latenci co to půjde, na co nejmíň ms, ale tak aby ti to nepraskalo žeo, chce to zkoušet
jo tak je mi to jasný, to byl jenom příklad, když mam 44100hz, tak mi to automaticky nastaví 5ms, takže v tom zase takovej rozdíl neni. je fakt že k čemu mi je zvukovka co umí takovouhle vzorkovací frekvenci když zdrovej soubor takovou ani zdaleka nemá
přesně tak, ono co si budem povídat, špičkový DJs samozřejmě nehrajou z mp3 ale z wav formátu, který samozřejmě může být za určitých podmínek ve studiové kvalitě tudíž tam to pak význam má, u MP3 ale absolutně ne..
To nevim, kde se vzal tady ten bon mot, ze spickovy DJ hraje z wav formatu....spickovy dj dnes uz vi, ze brat do klubu vsechno ve wavech je pekna pakarna a zbytecnost, pri tom vsem, co klubove systemy dokazou a co dokazou bezne usi v akustickych podminkach klubu a pod., je rozdil mezi mp3 o vzorkovaci frekvenci 320kbps (samozrejme z kvalitniho zdroje, nebo zakoupeno v mp3 krame, nebo jde primo o render autora, kdyz uz mluvime o spicce) a wavem, at uz v data forme, nebo zapsane na CD, minimalni, resp. neslysitelny... Navic, wav, ktery by mel skutecne "porazit" mp3 v klubu, by v pripade sve superiority mohl mit jak vyssi vzorkovaci frekvenci, tak hloubku a tu predevsim...ale pak by musel byt prehravan pres zvukovku a mix s odpovidajicimi kodeky, tzn. napr. 24bit....a to pak znamena pro live performance znacne zatizeni laptopu, predevsim RAM ma mnohem vic prostoru pri prehravani mp3, anebo i wavu, ale spis jen jako samplu, pouziti objemnych dat, kterymi uz wavy jsou, muze pak zpusobit pri komplikovanych manipulacich, ke kterym u digitalniho mixu dochazi, lupani, vypadky synchronu, zbytecnou zatez pro celkovy system...a to si nemuze dovolit zadny spickovy DJ, ledaze by vlastnil doopravdy 100% spolehlivy a vykonnostne stabilni system. A kdyz se potom podivas na NI S4, nebo i ty systemy od Pioneeru, je zde porad USB 2, ktere ma taky svym zpusobem limitovano prutok dat. Uznavam, ze dnesni systemy, ktere uz maji 4GB pamete a vic a pod x64 systemy umi pracovat s takovou a vyssi kapacitou, muzou tady to "idealni" michani umoznit...ale...i ten spickovy DJ je jenom clovek, 320 je dnes zcela jednoznacne format cislo 1 v digitalnim Djingu.EVO píše:přesně tak, ono co si budem povídat, špičkový DJs samozřejmě nehrajou z mp3 ale z wav formátu, který samozřejmě může být za určitých podmínek ve studiové kvalitě tudíž tam to pak význam má, u MP3 ale absolutně ne..
Kód: Vybrat vše
http://soundcloud.com/lollita
veľmi pekne napísané ... rozdiel je veľmi ťažké počuť na špičkovej reprosústave keď je človek sám a nieto ešte v klube, kde je milión ľudílollita píše:To nevim, kde se vzal tady ten bon mot, ze spickovy DJ hraje z wav formatu....spickovy dj dnes uz vi, ze brat do klubu vsechno ve wavech je pekna pakarna a zbytecnost, pri tom vsem, co klubove systemy dokazou a co dokazou bezne usi v akustickych podminkach klubu a pod., je rozdil mezi mp3 o vzorkovaci frekvenci 320kbps (samozrejme z kvalitniho zdroje, nebo zakoupeno v mp3 krame, nebo jde primo o render autora, kdyz uz mluvime o spicce) a wavem, at uz v data forme, nebo zapsane na CD, minimalni, resp. neslysitelny... Navic, wav, ktery by mel skutecne "porazit" mp3 v klubu, by v pripade sve superiority mohl mit jak vyssi vzorkovaci frekvenci, tak hloubku a tu predevsim...ale pak by musel byt prehravan pres zvukovku a mix s odpovidajicimi kodeky, tzn. napr. 24bit....a to pak znamena pro live performance znacne zatizeni laptopu, predevsim RAM ma mnohem vic prostoru pri prehravani mp3, anebo i wavu, ale spis jen jako samplu, pouziti objemnych dat, kterymi uz wavy jsou, muze pak zpusobit pri komplikovanych manipulacich, ke kterym u digitalniho mixu dochazi, lupani, vypadky synchronu, zbytecnou zatez pro celkovy system...a to si nemuze dovolit zadny spickovy DJ, ledaze by vlastnil doopravdy 100% spolehlivy a vykonnostne stabilni system. A kdyz se potom podivas na NI S4, nebo i ty systemy od Pioneeru, je zde porad USB 2, ktere ma taky svym zpusobem limitovano prutok dat. Uznavam, ze dnesni systemy, ktere uz maji 4GB pamete a vic a pod x64 systemy umi pracovat s takovou a vyssi kapacitou, muzou tady to "idealni" michani umoznit...ale...i ten spickovy DJ je jenom clovek, 320 je dnes zcela jednoznacne format cislo 1 v digitalnim Djingu.EVO píše:přesně tak, ono co si budem povídat, špičkový DJs samozřejmě nehrajou z mp3 ale z wav formátu, který samozřejmě může být za určitých podmínek ve studiové kvalitě tudíž tam to pak význam má, u MP3 ale absolutně ne..
Numark Total Control, Midi Fighter, Novation Launchpad
-
Nemůžu než souhlasit... největší průšvih je (a psal jsem to už mockrát), že spousta lidí si někde na netu stáhne 320 kbit MP3 a bere to jako nějakou referenci. Jenže nikdo neví jak ta MP3 vznikla (často je to převzorkované něco ze SC, co tam DJ vyexportoval třeba ještě v 96 Kbit a SC si to reexportoval do 128... nebo dokonce youtube apod.).lollita píše:To nevim, kde se vzal tady ten bon mot, ze spickovy DJ hraje z wav formatu....spickovy dj dnes uz vi, ze brat do klubu vsechno ve wavech je pekna pakarna a zbytecnost, pri tom vsem, co klubove systemy dokazou a co dokazou bezne usi v akustickych podminkach klubu a pod., je rozdil mezi mp3 o vzorkovaci frekvenci 320kbps (samozrejme z kvalitniho zdroje, nebo zakoupeno v mp3 krame, nebo jde primo o render autora, kdyz uz mluvime o spicce) a wavem, at uz v data forme, nebo zapsane na CD, minimalni, resp. neslysitelny... Navic, wav, ktery by mel skutecne "porazit" mp3 v klubu, by v pripade sve superiority mohl mit jak vyssi vzorkovaci frekvenci, tak hloubku a tu predevsim...ale pak by musel byt prehravan pres zvukovku a mix s odpovidajicimi kodeky, tzn. napr. 24bit....a to pak znamena pro live performance znacne zatizeni laptopu, predevsim RAM ma mnohem vic prostoru pri prehravani mp3, anebo i wavu, ale spis jen jako samplu, pouziti objemnych dat, kterymi uz wavy jsou, muze pak zpusobit pri komplikovanych manipulacich, ke kterym u digitalniho mixu dochazi, lupani, vypadky synchronu, zbytecnou zatez pro celkovy system...a to si nemuze dovolit zadny spickovy DJ, ledaze by vlastnil doopravdy 100% spolehlivy a vykonnostne stabilni system. A kdyz se potom podivas na NI S4, nebo i ty systemy od Pioneeru, je zde porad USB 2, ktere ma taky svym zpusobem limitovano prutok dat. Uznavam, ze dnesni systemy, ktere uz maji 4GB pamete a vic a pod x64 systemy umi pracovat s takovou a vyssi kapacitou, muzou tady to "idealni" michani umoznit...ale...i ten spickovy DJ je jenom clovek, 320 je dnes zcela jednoznacne format cislo 1 v digitalnim Djingu.EVO píše:přesně tak, ono co si budem povídat, špičkový DJs samozřejmě nehrajou z mp3 ale z wav formátu, který samozřejmě může být za určitých podmínek ve studiové kvalitě tudíž tam to pak význam má, u MP3 ale absolutně ne..
Když si koupim wav na beatportu a udělám si vlastní export do 128 kbit MP3 tak v 9 případech z 10 kvalitativně převyšuje 320 kbit MP3 staženou z internetu. A někdy i opravdu o dost.
Osobně si myslim, že špičkově udělaný grab do 128 kbit MP3 je naprosto dostatečný pro libovolnou akci. 320 kbit MP3 už je za mojí na hranicí rozpoznatelnosti na studiovejch monitorech.
Jediné s čím nesouhlasim je to spuštění wav... není to technicky problém. I CDJ 2000 už umí 24 bit wave pustit třeba z dvd. Takže kdyby někdo fakt moc chtěl, klidně může.
No, abych to upřesnil.. Nebudu se tu přít o tom, kolik z DJů používá pro svoje vystoupení WAW formát místo mp3, nicméně vím že takový jsou a to i v ČR, ono dnes u obřích hardisků toto již opravdu není problém a kor, pokud notebook je využívaný jen čistě pro hraní
Co se týče zvukové kvality tak zde bych si ale dovolil nesouhlasit, osobně bych také nepoznal rozdíl mezi CD a mp3 320kbit (samozřejmě při dobrém převodu jak už zde bylo zmíněno), ale rozdíl MÚŽE BÝT slyšitelný, např. oproti vinylu Nechci tu do toho dál zabředávat, osobně samozřejmě taktéž zastávám názor že takto kvalitní mp3 je formát zcela dostatečný i pro top akce, jen upřesňuji dříve napsané
Co se týče zvukové kvality tak zde bych si ale dovolil nesouhlasit, osobně bych také nepoznal rozdíl mezi CD a mp3 320kbit (samozřejmě při dobrém převodu jak už zde bylo zmíněno), ale rozdíl MÚŽE BÝT slyšitelný, např. oproti vinylu Nechci tu do toho dál zabředávat, osobně samozřejmě taktéž zastávám názor že takto kvalitní mp3 je formát zcela dostatečný i pro top akce, jen upřesňuji dříve napsané
Ja teda hraju prevazne z wavu (flac) protoze slysim rozdil ve vyskach oproti 320kbps mp3 a taky ten wav ma nepatrne vetsi dynamiku. Ale musi se clovek do toho zaposlouchat, na vetsine akci to lidi stejne neresej a nepoznaj rozdil mezi mp3 a wavem (taky zalezi jakej je aparat v klubu). Ty wavy si kupuju hlavne kvuli sobe, mam z toho lepsi pocit a i v klubu slysim, ze ty vysky jsou takovy cistsi... ale dost taky zalezi na zvukovce, mam traktor scratch s audio 4 dj a kamos ma serato sl3 a v tom seratu, ikdyz hraje z mp3, tak me ten zvuk prijde trochu lepsi nez z mych wavu a traktora. Ma to takovou vetsi dynamiku, vic se to blizi zvuku z vinylu. Tak jsem zvedavej na ty novy zvukovky od NI a novej traktor, pokud z toho poleze zvuk minimalne srovnatelnej s SL3, tak asi zacnu setrit, na traktor jsem zvyklej a navic novej traktor vypada hodne dobre, serato me moc nelaka...
Jinak ze by mel WAV vetsi zatez na pc bych nerekl, ano ma vetsi datovy tok ale mp3 je zkomprimovana a asi se jeste nejak musi rozkodovat. Navic, kdyz analyzuji v traktoru nejakej track, tak prave u mp3 to je trochu pomalejsi.
Ale wav nebo flac bych asi nepouzival, pokud bych kupovat muziku jen na beatportu, tam jsou ty ceny docela prestreleny. Obyc mp3 jeste jde ale davat dolar navic za wav a jeste kdyz si vezmu, ze za novinky chteji 2,5 dolaru (+ nejakej ten poplatek), tak jeden track uz je skoro na 4 dolarech (cca 70Kc) a to uz je fakt moc, to uz muzu kupovat vinyly
Posledni dobou kupuju na digital tunes (vyber celkove mensi, ale ja hraju dnb a tenhle shop se zameruje hlavne na dnb a dubstep) a hlavne tam nerozlisujou format, mp3 stoji stejne jako wav i flac a celkove je jeste levnejsi nez beatport... novinky za 1,5 euro a starsi tracky za 1 euro. Jedinej poplatek co chteji, je asi 0,35 euro za platbu paypalem ale to se pricita k celkovy platbe a ne jak u beatportu ke kazdymu tracku. Daj track za 1.49 dolaru a az v kosiku zjistis, ze ten track stoji 1.76 nebo kolik to presne je. Takze hlavne na tech novinkach usetrim protoze prijdou priblizne na stejnou cenu jako starsi tracky na beatportu a jeste mam wav
Jinak ze by mel WAV vetsi zatez na pc bych nerekl, ano ma vetsi datovy tok ale mp3 je zkomprimovana a asi se jeste nejak musi rozkodovat. Navic, kdyz analyzuji v traktoru nejakej track, tak prave u mp3 to je trochu pomalejsi.
Ale wav nebo flac bych asi nepouzival, pokud bych kupovat muziku jen na beatportu, tam jsou ty ceny docela prestreleny. Obyc mp3 jeste jde ale davat dolar navic za wav a jeste kdyz si vezmu, ze za novinky chteji 2,5 dolaru (+ nejakej ten poplatek), tak jeden track uz je skoro na 4 dolarech (cca 70Kc) a to uz je fakt moc, to uz muzu kupovat vinyly
Posledni dobou kupuju na digital tunes (vyber celkove mensi, ale ja hraju dnb a tenhle shop se zameruje hlavne na dnb a dubstep) a hlavne tam nerozlisujou format, mp3 stoji stejne jako wav i flac a celkove je jeste levnejsi nez beatport... novinky za 1,5 euro a starsi tracky za 1 euro. Jedinej poplatek co chteji, je asi 0,35 euro za platbu paypalem ale to se pricita k celkovy platbe a ne jak u beatportu ke kazdymu tracku. Daj track za 1.49 dolaru a az v kosiku zjistis, ze ten track stoji 1.76 nebo kolik to presne je. Takze hlavne na tech novinkach usetrim protoze prijdou priblizne na stejnou cenu jako starsi tracky na beatportu a jeste mam wav
Drum&Bass> Denon DN-X1100/2xReloop RP-6000/Traktor Scratch