Co vše potřebuji na hraní TC vynilů přes Virtual DJ?

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
Jakis

Co vše potřebuji na hraní TC vynilů přes Virtual DJ?

Příspěvek od Jakis »

Ahoj potřebuju vědě c vše potřebuji na hraní TC vynilů přes Virtual DJ.
A taky bych se zeptal zda musím mít full virtual DJ nebo stač nějaká trial verze? Diky

crewy

Re: Co vše potřebuji na hraní TC vynilů přes Virtual DJ?

Příspěvek od crewy »

gramce,mixák,zvukovka dva stereo vystupy a vstupy,notes, a nejlíp plnou verzi virtuala a samozrejme TC vinyly

Jakis

Příspěvek od Jakis »

gramce a mixák mám notebook taky timecode vinyly jsou samozřejmostí...
ale když se zastavím u té zvukové karty je jedno jaká bude (stačí jen aby měla 2 vstupy a výstupy) nebo musí být nějaká speciální? Díky

Jakis

Příspěvek od Jakis »

Trošku jsem si pročetl některé témata a toto je výsledek
Zvukovka : http://www.shop4djs.com/obchod/esi/esi-maya-44-usb.html nebo jinou?
a Timecode vinyly musí být od Virtual DJ resp. Numarku?

atlon

Příspěvek od atlon »

VirtualDJ works with a wide range of timecode vinyls, we recommend using Rane-CV02 (2nd gen vinyl) priamo na stranke virtual dj. cize podporuje siroku skalu vinylov, ale odporucaju Rane-CV02

Jakis

Příspěvek od Jakis »

Díky atlon koupim ty Rany....

Azu

Příspěvek od Azu »

Nevím jak je to v posledních verzích VDJ ale v těch starších tedy Serato vinyly rozhodně nefungovali, oni sice fachali, ale byli časově posunutý, takže přeci jen je lepší koupit asi ty přímo originál od VDJ (numark)
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

sqadra

Příspěvek od sqadra »

Jestli chceš používat VDJ, tak z vlastní dlouholeté zkušenosti mám vyzkoušené, že nejlíp funguje VDJ4 s VDJ timecodem (respektive Numark Virtual Vinyl)! Takhle jsem velmi spokojeně hrál několik let (+zvukovka ESI U46DJ) a ta čtyřka fungovala naprosto nejlíp co se týká reakce na timecode, sedmička mě v tomhle hodně zklamala, i přes vyzkoušení všech možných nastavení se mi nepodařilo dosáhnout reakce jako u VDJ4, buď tam bylo znatelný spoždění nebo nestabilní pitch, který lítal nahoru a dolu o několik desetin kolem nastavené hodnoty a to jak s original VDJ timecode vinylama, tak s Rane SSL timecode vinylama (tam to bylo ještě horší, přestože k VDJ7 je Virtual doporučuje)
Naopak VDJ4 fungoval parádně, při nastavení nejmenší latence zmíněný zvukovky (buffer size 128samplů při 44,1kHz - i na starším počítači bez problému) byla odezva na timecode srovnatelná s Rane SSL, pitch reagoval taky skvěle a tempo držel precizně. Navíc není potřeba nic složitě nastavovat a hned to běží bez problémů. (Kdybys měl zájem, mám k dispozici v PDF vlastní jednoduchej návod jak nejlíp nastavit ten VDJ4 na hraní s timecodama, co jsem udělal pro kámoše, když jsem jim ho půjčoval na akce, kdyžtak si mi o to napiš do SZ a pošlu ti to)

Co se týká zvukovky, ta maya je sice co se týče vstupů a výstupů vhodná, ale je to docela low-end a je hodně kritizovaná, že má slabej zvukovej výstup, na doma dobrý, na akci už by to mohl být problém. Já bych všema deseti doporučil tu ESI U46DJ, sice to taky není žádný high-end, ale zvukově i konstrukčně je už úplně jinde a no svojí cenu výborná, bohužel už jí jentak neseženeš, protože se už nevyrábí a bazarově se moc neobjevuje, možná tak německý ebay. Z novějších zvukovek se myslim dá hodně doporučit NI Audio 4 dj (taky už neni v nabídce výrobce, ale minimálně bazarově se dá skoro nová sehnat i za cca 4000kč) a ta už je zvukově a konstrukčně úplně jinde než ta maya..
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

Jakis

Příspěvek od Jakis »

S těma tc vinylama jste mi trochu zamotali hlavu...
A ještě jedna otázka na youtube sem našel že se to dá propojit i s DJ konzoli Hercules Mk II je to pravda? Děkuji

sqadra

Příspěvek od sqadra »

Jakis píše:S těma tc vinylama jste mi trochu zamotali hlavu...
A ještě jedna otázka na youtube sem našel že se to dá propojit i s DJ konzoli Hercules Mk II je to pravda? Děkuji
kdyz jsi videl na youtube, ze to funguje, tak to asi funguje ne:-) taky jsem videl videjka, kde nekdo pouziva kombinaci timecodu a nejakyho kontroleru. ohledne tech timecodu nemej zamotanou hlavu, ujistuju te, ze jestli chces pouzivat VDJ, kup rozhodne jedine VDJ timecode a kdybys i presto mel problem s novejsima verzema VDJ jako jsem mel ja, tak s tou VDJ4 mas fakt jistotu ze to bude fungovat dobre..
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

Odpovědět