Stavba Megatonu EM151

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
freeform

Stavba Megatonu EM151

Příspěvek od freeform »

Zdravim. Hodlám stavét pár týhle legendy tak by mě zajímalo všechno co bych měl o stavbě vědět.
Četl jsem články na repromanii ale nedozvěděl jsem se vše.
Když si z prodance koupim Kit který obsahuje výhybku tak ji ani nemusim nijak ladit že?

Budu rád za každou radu.

LuKyss

Re: Stavba Megatonu EM151

Příspěvek od LuKyss »

A co jsi se u nás nedočetl, tam je o tom vše, těžko toho bude někde o EM151 psáno více. Projdi i diskuze.
Výhybku kterou si k tomu zakoupíš u prodance, bude přesně navržená na tvoji sestavu.
ReproMania.NET

distrikt

Příspěvek od distrikt »

sice nevim co je to megaton ale vyhybku musiš (lepe řečeno měl bys) mit spravně nastavenou na dělící kmitočet ten se vypočte z rozsahu jednotlivých reproduktorů pokud maš na tu sestavu přimo určene reproduktory i vyhybku tak není co řešit v opačnem připadě tu naskenuj priběhy obou reproduktorů a ja ti řeknu který je ten dělící

Otas

Příspěvek od Otas »

distrikt píše:sice nevim co je to megaton ale vyhybku musiš (lepe řečeno měl bys) mit spravně nastavenou na dělící kmitočet ten se vypočte z rozsahu jednotlivých reproduktorů pokud maš na tu sestavu přimo určene reproduktory i vyhybku tak není co řešit v opačnem připadě tu naskenuj priběhy obou reproduktorů a ja ti řeknu který je ten dělící
Ježišmarja, nesnažte se objevit Ameriku, ta už je objevená. Výhybku navrhl (s minimem simulací, zato s maximem měření na zařízení, jaké nemáte - melissa a poslechových zkoušek) Hubert Mašín, člověk, který je asi největším expertem v této republice na podobné věci se zkušeností zvukaře renomovaných kapel. Kombinací beden navrhl již mnoho desítek, já mám NDM 152 a je to vynikající stroj!
V klídku se řiď návodem - nechci nikoho podceňovat - raději ani nezkoušej cosi měnit. Poměr síly a kvality zvuku k ceně je skvělý.
Pro disko a bez SW bych já raději volil rovněž Hubertem odměřenou kombinaci s Deltou 15 LF (s jinou výhybkou), což stojí více, o trochu míň řve, ale dá víc basů při horších středech. A stále za malé peníze.

distrikt

Příspěvek od distrikt »

na disko ti stačí plastový jednoreprakový bedny z burzy :lol: každa za 15kč a nemusiš nic stavět

Odpovědět