Repro Eminence

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
honcka
Vybavení

Re: Repro Eminence

Příspěvek od honcka »

co chces stavet za konstrukci? od toho se odviji, co budes potrebovat za repra

miross44

Příspěvek od miross44 »

rozhodol som sa takto: vrchy zoberem skladacku : Eminence Delta15 + Selenium D220Ti, horna HM25-25 2x speakon NL4MPR, výhybka, držadlá, príruba pre stojan ... tu by som mal este moznost namiesto delty by mi dali kappu 15 len neviem ci by to robilo dobrotu....

a spodok len hole repro :Eminence Definimax 4018LF, 4" cievka, 800W bedne si dam spravit alebo pozrem ci nahodou niekto na nete nepredava

dufam ze to bude ako tak hrat
2x Pioneer cdj 850 + pioneer djm 700 + Sennheiser HD 25-C II, Pioneer ddj sx, Macbook pro 13 "

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

jestli chces mit sestavu kompakty + suby, tak je lepsi mit spis 12"+1" nebo 15"+1.4" ze 15"+1" nehraje moc na tom prelomu 15 a 1 moc dobre, taky bych kdybych to stavel spis sel do B&C driveru, to selenium ma "plechovej" zvuk, membrana moc nevydrzi a u tohodle modelu se blbe meni, muze se ti stat, ze nepujde vymenit vubec
http://www.bcspeakers.com/suggested.php?id=0000000004

do basaku bych dal B&C PZB100 nebo jestli uvazujes o koupi fakt silnyho zesiku RCF LF18X400, teda jestli chces stavet MT18, je to vyskousenej reprak, o ty rade definimax jsem vubec neslysel, asi nejaka novinka, tudis na to asi nebudou plany

xschnpa

Příspěvek od xschnpa »

No ty vrchy od selenia mám EM151, když tam budeš mít to co tam má bejt, tak zvuj je za tu cenu dost v pododě, ano, je pravda, že tan vejškáč má plechovej zvuk ale za tu cenu tý bedny je to férový, další věc je ten malej propad jak zmínil ,,honcka,, ten řeším ekvalizérem ale je to docela v pohodě, ale uvažuji o http://www.bcspeakers.com/suggested.php?id=0000000005 a k nim zmiňované MT 18 s LF18X400 8/ohm ale už je potřeba fakt výkonej zesik.
SVĚTELNÁ A ZVUKOVÁ TECHNIKA

miross44

Příspěvek od miross44 »

Hej aj ja som rozmyslal nad driverom 1.4 " ...DE610 krajsi zvuk a lepsie vykrytie... ale asi zoberem ten selenium zostanu potom este nejake peniaze napr zosik. Ten plechovy zvuk myslim ze ludia sa nebudu na to stazovat malo z nich tomu bude rozumiet... A keby sa cosi stalo s membranou tak je na to 2 roky zaruka a ak sa bude darit tak do 2 rokoch prejdem na cosi ine... Najviac by ma stvalo keby ten aparat fakt zle vykryval tie stredy a vysky ten prelom to sa musim este popytat niekoho kto ma s tym skusenosti...

Basy LF18X400 su fakt pecky... ale myslim ze tie 800 W eminence budu bohato stacit na taky klasicky kulturak
2x Pioneer cdj 850 + pioneer djm 700 + Sennheiser HD 25-C II, Pioneer ddj sx, Macbook pro 13 "

xschnpa

Příspěvek od xschnpa »

Špatně nebude vykrývat středy a vejšky, spíš basy a středobasy, jinak já mám též zmiňovaná EM151 (ale bez výhybhy a mám je dělané jako Bi-Amp, na každej reprák mám zesik zvlášť) Jestli se bojíš, že při větších hlasitostech tomu nebude rozuměť, tak tento problém, alespoň v mám pořípadě není a to mám na ekvalizáru dost ubraný ještě vejšky. A každýmu slovu je furt pěkně rozumět i co se týká z mikrofonů.
SVĚTELNÁ A ZVUKOVÁ TECHNIKA

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

miross44 píše:Hej aj ja som rozmyslal nad driverom 1.4 " ...DE610 krajsi zvuk a lepsie vykrytie... ale asi zoberem ten selenium zostanu potom este nejake peniaze napr zosik. Ten plechovy zvuk myslim ze ludia sa nebudu na to stazovat malo z nich tomu bude rozumiet... A keby sa cosi stalo s membranou tak je na to 2 roky zaruka a ak sa bude darit tak do 2 rokoch prejdem na cosi ine... Najviac by ma stvalo keby ten aparat fakt zle vykryval tie stredy a vysky ten prelom to sa musim este popytat niekoho kto ma s tym skusenosti...

Basy LF18X400 su fakt pecky... ale myslim ze tie 800 W eminence budu bohato stacit na taky klasicky kulturak
tu membranu nevyreklamujes, ze je to opotrebeni (ma omezenej pocet kmitu), stejne jako napr nevyreklamujes kdyz ti klesa kapacita baterky v notasu.

BTW co chces stavet za konstrukci basaku? vetsinou se kupuje reprak na bednu

miross44

Příspěvek od miross44 »

Necham si poslat plan bedne k tomu reproduktoru a podla toho to spravim alebo ak uvidim nejaku podobnu na nete ze by ktosi predaval by som kupil tu

miross44

Příspěvek od miross44 »

Este jedna otazka: nebolo by lepsie do toho stredobasu dat kappu lf ...predsa ma vecsiu cievku, zatazitelnost ako delta a vecsi vykon... Len aby aj tie stredy dobre zahrala

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

podivej se na prodance.cz tam mas grafy citlivosti v jednotlivejch frekvencich, vyber si reprak s nejvetsi citlivosti na frekvencich, ktery chces aby hral, ale musis pak nalezite upravit i vyhybku

miross44

Příspěvek od miross44 »

Neviem na co mam skor vsadit ci zobrat deltu bude to citlivejsie alebo kappu LF bude to silnejsie a na mensie akcie (oslavy svadby) nemusim brat 2 zosiky subbasy crosover... honcka ty kebyze mas na vyber medzi tymito variantmi co by si si zvolil?

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

rid se, jak to budes pouzivat vic, ale na privatni oslavy je to vetsinou celkem jedno, tam to stejne nekotlis na max a tak muzes basy vytahnout pres eq.

Odpovědět