Jaký zesák?
Jaký zesák?
Ahoj Lidi, potřebuju pomoct při výběru zesáku a nechci zbytečně moc platit. Bedny mají parametry 15palc basák, 400w rms , 8ohm, jinak jsou to bedny omnitronic dx-1522. A jaký má být rozdíl ve watech mezi zesákem a bednama? Abych je zase neodstřelil, znám moc ale moc případu tohoto typu. Jo a ještě jedna věc, vím že by měli být ohmy stejné, ale může mít zesák 4ohmy a bedny 8 ohmů? To by se nemuselo nic stát ne? Bedny znám osobně, jakž takž na takové to hraníčko na svatbách a menší akce stačí. Dík za odpověď.
Re: Jaký zesák?
Obávám se, že to nebudeš mít jednoduchý chlape!
Je mi líto, že to musím napsat, ale opravdu nečekej, že Ti Tvoje Omnáče vydržej 400W. Možná stálo za to něco si o tom přečíst do začátku, ale nekoupil jsi dobře. To se tak možná jenom píše v technickejch parametrech, že to má 400w ale jakmile bys to tam pustil, můžeš je jít vyhodit..
Pokud by to byly normální repra a ne tyhle šroty, tak pak tam těch 400 samozřejmě pustit můžeš, kdybys to měl šéflý přes DSP tak klidně i víc
..
Je mi líto, že to musím napsat, ale opravdu nečekej, že Ti Tvoje Omnáče vydržej 400W. Možná stálo za to něco si o tom přečíst do začátku, ale nekoupil jsi dobře. To se tak možná jenom píše v technickejch parametrech, že to má 400w ale jakmile bys to tam pustil, můžeš je jít vyhodit..

Pokud by to byly normální repra a ne tyhle šroty, tak pak tam těch 400 samozřejmě pustit můžeš, kdybys to měl šéflý přes DSP tak klidně i víc

Nechci ci kazit radost, ale ty bedny snesou bezpečně max kolem 150W RMS, teď se mi to teda zrovna nechce hledat, ale někde udávaj i hodnotu RMS (já to měl v katalogu Disco, ale určo je to i na webu)
Ono taky co bys chtěl za bednu za 2500 kč ?
Ono taky co bys chtěl za bednu za 2500 kč ?
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
Jessy.dj píše:Ahoj Lidi, potřebuju pomoct při výběru zesáku a nechci zbytečně moc platit. Bedny mají parametry 15palc basák, 400w rms , 8ohm, jinak jsou to bedny omnitronic dx-1522. A jaký má být rozdíl ve watech mezi zesákem a bednama? Abych je zase neodstřelil, znám moc ale moc případu tohoto typu. Jo a ještě jedna věc, vím že by měli být ohmy stejné, ale může mít zesák 4ohmy a bedny 8 ohmů? To by se nemuselo nic stát ne? Bedny znám osobně, jakž takž na takové to hraníčko na svatbách a menší akce stačí. Dík za odpověď.
... v tomto pripade bude asi platit muj "oblibeny" vztah mezi cislem na prospektu a realnou hodnotou ... 40:1 - tedy tech 400W vydel 40 a mas vykon co snesou ... tedy cca. 10W realnyho vykonu ... asi prehanim, ale vydel bych to tak ... je to na doma ... :wink2:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro