Aktivní výhybka

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
havlis

Aktivní výhybka

Příspěvek od havlis »

Cau kluci, chtel bych se zeptat, zda tady mate nekdo zkusenosti se zapojenim aktivni vyhybky. Poda mi tady nekdo blizsi info jak se tato masinka zapojuje a ja se to cely nastavuje :?: Mam tady jeden tip DEXON DCS 200 http://eshop.dexon.cz/popisy/k15.jpg Mam tri pasmovy bedny 8ohm 500W a chtel bych poridit subac, ale uz bych to chtel pres tu aktiv vyhybku. Neco jsem dokonce zaslech, ze kdyz se ty bedny (satelity) pripojuji na tu aktiv. vyhyb. tak se musi demontovat ta vyhybka v bedne, je to pravda? Dikes za rady :o cuzz
Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25

stereoman

Re: Aktivní výhybka

Příspěvek od stereoman »

Pokud nemas penize na neco poradneho, tak kup alespon Behringera. Behringer je narozdil od Dexonu odzkouseny :wink: . Krome skoro stejny model stoji stejne jako ten od Dexonu :!:

havlis

Příspěvek od havlis »

stereoman píše:Pokud nemas penize na neco poradneho, tak kup alespon Behringera. Behringer je narozdil od Dexonu odzkouseny :wink: . Krome skoro stejny model stoji stejne jako ten od Dexonu :!:
Jasny, urcite bych spise vzal behringera, mam od nich mixak a nemuzu nadavat... Kamos mel i plno techniky od nich kdyz mel kapelu a rikal ze nejsou tak spatny. Toto byl jen takovej tip ;) Ale jeste bych potreboval vedet, jak se to cely zapojuje a jak se to ladi ta vyhybka. Diky

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Kód: Vybrat vše

mixak - vyhybka - zesilovac satelity
                - zesilovac basy
Nastaveni zalezi na parametrech reprobeden.

havlis

Příspěvek od havlis »

stereoman píše:

Kód: Vybrat vše

mixak - vyhybka - zesilovac satelity
                - zesilovac basy
Nastaveni zalezi na parametrech reprobeden.
Mam jeste EQ takze mixak - EQ - Cross - Zesiky je to tak? Jinak diky

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Jo, zapojení je správně. Na výhybce si musíš nastavit správnou dělící frekvenci podle toho, jaké ty basové bedny budeš mít. Nejčastěji se používá frekvence mezi 80 až 120 Hz.

kocur

Příspěvek od kocur »

[quote="havlis"]Cau kluci, chtel bych se zeptat, zda tady mate nekdo zkusenosti se zapojenim aktivni vyhybky. Poda mi tady nekdo blizsi info jak se tato masinka zapojuje a ja se to cely nastavuje :?: Mam tady jeden tip DEXON DCS 200 http://eshop.dexon.cz/popisy/k15.jpg Mam tri pasmovy bedny 8ohm 500W a chtel bych poridit subac, ale uz bych to chtel pres tu aktiv vyhybku. Neco jsem dokonce zaslech, ze kdyz se ty bedny (satelity) pripojuji na tu aktiv. vyhyb. tak se musi demontovat ta vyhybka v bedne, je to pravda? Dikes za rady :o cuzz[/quote]
v tvojom pripade hovoris o troch pasmach a chces este subbass.
tak toto sa riesi rozne.
poprve ta vyhybka musi ist prec.
na kazde pasmo budes potrebovat jeden koncak.
v tvojom pripade 4 ks - subbas, stredobas, stredy a vysky.
alebo dalsia varianta iba tri zosiky - subbas, stredobas, stredovysky (na stredovysky si budes musiet dat vyrobit vyhybku).
ten EQ by som tam vobec nezapajal.
na crossover od dexonu kludne zabudni.
behringer cx 2300 alebo cx 3400. to by ti mal zatial stacit.
Profi audio, zvučenie a iné...

havlis

Příspěvek od havlis »

[quote="kocur"][quote="havlis"]Cau kluci, chtel bych se zeptat, zda tady mate nekdo zkusenosti se zapojenim aktivni vyhybky. Poda mi tady nekdo blizsi info jak se tato masinka zapojuje a ja se to cely nastavuje :?: Mam tady jeden tip DEXON DCS 200 http://eshop.dexon.cz/popisy/k15.jpg Mam tri pasmovy bedny 8ohm 500W a chtel bych poridit subac, ale uz bych to chtel pres tu aktiv vyhybku. Neco jsem dokonce zaslech, ze kdyz se ty bedny (satelity) pripojuji na tu aktiv. vyhyb. tak se musi demontovat ta vyhybka v bedne, je to pravda? Dikes za rady :o cuzz[/quote]
v tvojom pripade hovoris o troch pasmach a chces este subbass.
tak toto sa riesi rozne.
poprve ta vyhybka musi ist prec.
na kazde pasmo budes potrebovat jeden koncak.
v tvojom pripade 4 ks - subbas, stredobas, stredy a vysky.
alebo dalsia varianta iba tri zosiky - subbas, stredobas, stredovysky (na stredovysky si budes musiet dat vyrobit vyhybku).
ten EQ by som tam vobec nezapajal.
na crossover od dexonu kludne zabudni.
behringer cx 2300 alebo cx 3400. to by ti mal zatial stacit.[/quote]

Tak takhle profi to zase nepotrebuju mit na ty drobny garden party :mrgreen: ale jde mi o to, ze mam dve 3-pasmovy bedny a chtel bych k nim jeste subbass, ale porad nevim jak to mam vyresit. Zda mam koupit subac s pasivni vyhybkou a nebo to vyresit nejak pres vyhybku, ale abych do ty aktiv. vyhybky nejak zapojil. To asi nejde zapojit ty satelity s pasivni vyhybkou do aktiv vyhybky, co? diky

voče

Příspěvek od voče »

havlis: jde to,normalne se zapojujou vrchy s pasivni vyhybkou do aktivni vyhybky. ale pokud chces pouzivat ty omnitroniky (jak k nim shanis driver??),tak v zajmu vsech si to porovnej snad s jakoukoliv jinou bednou usima. nebo na zahradni grilovacce postav magnetak,vyjde to mnohem lacinejc a je to i lehci.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

havlis

Příspěvek od havlis »

voče píše:havlis: jde to,normalne se zapojujou vrchy s pasivni vyhybkou do aktivni vyhybky. ale pokud chces pouzivat ty omnitroniky (jak k nim shanis driver??),tak v zajmu vsech si to porovnej snad s jakoukoliv jinou bednou usima. nebo na zahradni grilovacce postav magnetak,vyjde to mnohem lacinejc a je to i lehci.
No v jednom klubiku hraju na JBLkach, tak rozdil poznam :lol: ale kdyz je vytahnu nekde tady u nas na akci, tak jsem jeste nezazil aby to nekdo resil. Nechtel jsem do toho vrazet nejak moc penez. ted jsem nastrkal kotlik do techniky.. Ale urcite jak by byli nejaky prachy, tak vemu neco lepsiho. Jinak dikes 8)

havlis

Příspěvek od havlis »

Jo jinak, basaky a vyhybku jsem vymenil. Akorad hledam nejaky solidni drivery. Akorad ta ozvucnice nic moc no... Je z obycejny drevotrisky a je to snad jenom 15mm tloustka. Ale s tema eminencema to zni stejne lip. Muze mi rict kdo chce co chce

voče

Příspěvek od voče »

tohle je nejlepší řešit na fóru prodance. ona s výměnou basáků a tweeteru (pokud dobře vidím,tak driver tam není-což je teda bída s nouzí) se ti mění celá bedna a MUSÍ ti někdo navrhnout a udělat novou pasivní výhybku na CELOU soustavu reproduktorů konkrétních typů a konkrétní bednu na základě měření,takže jestli máš výhybku předtim, než reproduktor,tak je to prostě špatně..

jasně,nikdo si nestěžuje, ale rozhodně ti to ani nikdo nepochválí. proč sis nepostavil levné EM 151 místo přeosazování něčeho,co nemá žádnou hodnotu?

jinak jbl taky žádná sláva..

tak good luck, snad jednou dostaneš rozum :wink:
DRUM'n'BASS vibezz

havlis

Příspěvek od havlis »

voče píše:tohle je nejlepší řešit na fóru prodance. ona s výměnou basáků a tweeteru (pokud dobře vidím,tak driver tam není-což je teda bída s nouzí) se ti mění celá bedna a MUSÍ ti někdo navrhnout a udělat novou pasivní výhybku na CELOU soustavu reproduktorů konkrétních typů a konkrétní bednu na základě měření,takže jestli máš výhybku předtim, než reproduktor,tak je to prostě špatně..

jasně,nikdo si nestěžuje, ale rozhodně ti to ani nikdo nepochválí. proč sis nepostavil levné EM 151 místo přeosazování něčeho,co nemá žádnou hodnotu?

jinak jbl taky žádná sláva..

tak good luck, snad jednou dostaneš rozum :wink:
No to bychom mohly jeste polemizovat o tom chvaleni, docela dost lidi tu je co reknou "mas to dobry" a mimochodem, ty si o sobe myslis ze uz si rozum dostal? Ze musis hned takhle stirat?! Ja priznam ze jsem lama, ale kdyz neco znam nebo umim a vim o nekom ze to nezna a nerozumi tomu a chce to poznat, tak z neho tu lamu nedelam takovejma recma.. :|

voče

Příspěvek od voče »

nedělam z tebe žádnou lamu! děláš jí ze sebe maximálně tak sám. stejně tak ze sebe nedělam žadnýho povýšence,jen se snažím pomoct-proto jsi sem taky psal tu otázku.. já si timdle prošel taky, tak jen předávám zkušenosti dál. opravdu je vidět, žes ten rozum ještě (rozumněj přes zvuk, jinak soudit nemůžu) nedostal.. to je holý fakt.

ode mně prostě neuslyšíš takovej názor, že to je "v pohodě", když to "v pohodě" neni. vím, že si tím spoustu lidí nasírám, ale holt mam takovejdle diskuzní názor. nemám rád, když se dělá něco napůl (v tomdle případě ani na čtvrt) - je to ztráta času, peněz a nervů. už teď vidím,jak jsi utratil několik tisíců úplně zbytečně, za což si mohl mít mnohem víc a ještě hodláš utrácet za úplný nesmysly. chceš bastlit něco, co se hodí "na podpal v kamnech".

dělej jak uznáš za vhodné, ale ještě předtím, než koupíš nějaký piezzo a zase utratíš další litránek, tak si PROSIMTĚ někde aspoň poslechni tu em151.

tečka.
DRUM'n'BASS vibezz

havlis

Příspěvek od havlis »

voče píše:nedělam z tebe žádnou lamu! děláš jí ze sebe maximálně tak sám. stejně tak ze sebe nedělam žadnýho povýšence,jen se snažím pomoct-proto jsi sem taky psal tu otázku.. já si timdle prošel taky, tak jen předávám zkušenosti dál. opravdu je vidět, žes ten rozum ještě (rozumněj přes zvuk, jinak soudit nemůžu) nedostal.. to je holý fakt.

ode mně prostě neuslyšíš takovej názor, že to je "v pohodě", když to "v pohodě" neni. vím, že si tím spoustu lidí nasírám, ale holt mam takovejdle diskuzní názor. nemám rád, když se dělá něco napůl (v tomdle případě ani na čtvrt) - je to ztráta času, peněz a nervů. už teď vidím,jak jsi utratil několik tisíců úplně zbytečně, za což si mohl mít mnohem víc a ještě hodláš utrácet za úplný nesmysly. chceš bastlit něco, co se hodí "na podpal v kamnech".

dělej jak uznáš za vhodné, ale ještě předtím, než koupíš nějaký piezzo a zase utratíš další litránek, tak si PROSIMTĚ někde aspoň poslechni tu em151.

tečka.
Jo pohoda. Tak sorry, asi jsem to spatne pochopil. Tak diky za rady. Snad teda nekdy dostanu rozum co se tyce reprosoustav :wink: Uznavam ze plno vecem jeste nerozumim no.. :lol: Cuss

Odpovědět