Základní hraní z notebooku

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
jpetkovic

Základní hraní z notebooku

Příspěvek od jpetkovic »

Zdravím všechny, jen bych se chtěl podělit se svojí zkušeností.
Nejsem žádný DJ, ale občas se hodí udělat zábavný večer s muzikou. Nejedná se o žádné míchání skladeb, tempa a tak. Pouze jen pouštění songu za songem s případným hlasovým doprovodem.
Problém, s kterým se hodně lidí setká tak je ten, že nelze moc dobře pouštět song lidem a zároveň si do sluchátek pouštět, co bude následovat. Ono to samozřejmě jde, ale chce to výbavu. Potřeboval jsem najít řešení, jak hrát z nějakého mp3 přehrávače (software) lidem a zároveň sobě do sluchátek. po nějaké době jsem našel řešení.

co jsem požadoval:
- mít mix (vstupy pro mikrofony - třeba karaoke + další vstupy pro případnou malou kapelu), výstupy do aktivních beden.
- hrát z notebooku z jednoho programu do dvou výstupů (bedny,sluchátka)

řešení:
- mix se zabudovanou zvukovkou - yamaha MG10XU (může být i jiná)
- hudební software MediaMonkey
- vlastní rezidentní program na spolupráci s MediaMonkey

provoz:
- do fronty se pouští songy co jdou ven z beden
- do sluchátek zasunutých do notebooku jde přes Ctrl+H jakýkoli vybraný song z knihovny MM

Třeba to někomu pomůže. Kdyby měl někdo zájem, tak prográmek zašlu :)

Jirka

djmario

Re: Základní hraní z notebooku

Příspěvek od djmario »

A neni jednodušší mít program virtual dj plus jsi koupit usb zvukovku cena pár stovek stačí uplně zakladní viděl jsem za 150,kč a ve virtualu jsi to už jen nastavíš a jedeš samořejmě ten mix je potřeba protože tito bude fungovat jako 2 přehrávače a ve sluchátek jsi budeš moct pouštět vždy jednu stranu

jpetkovic

Příspěvek od jpetkovic »

Mně příjde virtualDJ pro běžné hraní takovej kostrbatej, nějak tam nevidím komfort ve vhledání podle kritérií, playlisty, i-rádia zdlouhavé natahování do paměti atp. Tu na fóru jsem viděl, že toto někdo potřeboval, tak to tu píši :)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Nevim, jak mediamonkey, ale blbej winamp 2.5 umel nastavit, na kterej vystup to poustel, tak stacilo mit 2 instance, kazdou na jinej vystup a to pak do mixu, tohle jsme delali, kdyz jsme hrali nekde na svatbe, pred tim, nez se zapojily gramofony, kdyz jsme nechteli ojizdet si DVS na mixovani Kabatu s Bartosovou, ta yamaha je celkem kanon na vrabce, staci nejakej lowend DJ mix z druhy ruky (tak za litr a zvukovka z vic vystupama, z druhy ruky za 500)

jpetkovic

Příspěvek od jpetkovic »

Jasný jasný, ale 2 instance to je právě to, co jsem nechtěl ;) snadno se uklikneš a je to :) Jak jsem psal, možná se to jednomu z 1000 může hodit :)

Odpovědět