Reprobedny - výběr
Reprobedny - výběr
zdravím jsem začátečník v oblasti Djingu a mám doma Mixtrack PRO. Hraju na bedínky od PC a do odposlechu do sluchátek a chci si pořídit nějaké bedny, asi pasivní se zesíkem, ale nerad bych si naletěl.. chci se zeptat jestli tady máte někdo skušenosti s omnitronik-repro a sub. dočetl sem se že jsou to šmejdi, tak jestli poradíte nějaké levné ale kvalitně dostačující bedny..Hraju spíše doma pro sebe a občas bych chtěl zajít zahrát na domácí akci prosím nějaké názory a typy na bedny
____________________________________________________________________________________
s pozdravem JkOi
____________________________________________________________________________________
s pozdravem JkOi
Re: Reprobedny - výběr
Z mé vlastní zkušenosti bych ti doporučil Genius SW 4000 stojí kolem 1800korunek Není to moc ani málo ale za ty prachy to opravdu stojí akorát mě dost naštvalo že pokud chci zapojit sluchátka musím odpojit 5.1 abych si uvolnil zeleného jacka na sluchátka páč repro nemá vstup na sluchátka Ale výhodou je že mužeš ovladat hlasitost každého repráku zvlášt včetně subwoofru. +Zdarma dostaneš ovladačku na ovládání hlasitosti hloubky výšky atd ) Prostě vymysleli to do detailu ale jak říkám zapoměli na ten vstup sluchátek
co by ste mi řekli o týhle bedničce? http://www.sramus.cz/zvukova-technika/r ... rx115.html bohatě by stačila jedna do bytu ne? k tomu nákej sub. a později bych přikoupil ještě jednu tuto
Hele a ty nemáš doma možnost nějaký hifivěže třeba? Většinou z toho leze na doma kvalitní a dostatečně výkonný zvuk.. Takovýhle PA bedny podle mě doma moc nevyužiješ Samozřejmě pokud bys to chtěl pak používat i někde venku - zahradní party, grilovačky atd, ale k tomu pak potřebuješ ještě zesik mno, podle mě jednodušší je pak koupit aktivní bednu;-)
Btw. omnitronic obecně opravdu nekupovat, mají vylhané parametry apod.
samozřejmě že mám ale já bych to chtěl brát i na ty venkovní akce třeba a ke kámošům .. a proč myslíš že to doma nevyužiju? jako že je moc hlasitá nebo proč? já bych to mohl brát na barák a tam široko daleko nic není samozřejmě že se zesíkem, ono by to ani moc nehrálo bez zesíku si myslim .. časem bych dokoupil ještě jednu tu samou do páru a subEVO píše:Hele a ty nemáš doma možnost nějaký hifivěže třeba? Většinou z toho leze na doma kvalitní a dostatečně výkonný zvuk.. Takovýhle PA bedny podle mě doma moc nevyužiješ Samozřejmě pokud bys to chtěl pak používat i někde venku - zahradní party, grilovačky atd, ale k tomu pak potřebuješ ještě zesik mno, podle mě jednodušší je pak koupit aktivní bednu;-)
JRX nebrat, je to celkem dost shit bedna, navic k tomu jeste potrebujes zesilovac, jestli nechces prachy vyhodit do luftu, kup si RCF ART 310/312/315
http://muziker.cz/reprobedny/pasivni-re ... q-005.html jaký máte názor na tyhle bedny a případně http://muziker.cz/reprobedny/pasivni-re ... -112v.html ??
-
S tych co si tu dal tak oveľa lepšia voľba by bola yamaha ale ked kus zaostrýš tak zisťíš že ma až 2" horn driver co k tomu 12" stredobasu bude niekolnonasobne vykonnejsi, cize ak budes cet od toho vyrovnany zvuk tak musis dokupit 18"subwoofer. takže sa ti to neoplatí. Na ozvučenie izby či bytu ti stači hifi ked ale chces ozvucovat vonkajšie párty tak aspoň by to chcelo 2 X 15" monitory s 1,5" - 2" tlakovym driverom + jeden 18" subwoofer co by ti dalo cca 1,5KW nepretržitého výkonu a do tych 150-200 ludi mozes fungovat. Tiez sa treba rozhodnut aky mas rozpocet, pretoze znacky ako spomynane RCF, ci EV, JBL, Cerwin-Vega niesu najlacnejsou variantou...
Soundking FQ 005 nebrat, nemá to výškový reprák, ale jenom usyčené a zkreslující piezo.
díky za názory to sem myslel no 2x 15ky a 1x sub 18ku .. ale musel bych to časem dokupovat, nevim jestli to je to správný řešení dokupovat postupně, nebo koupit tu hifinu na doma a potom setřit na bedny ven ale spíš bych už začal kupovat bedny no peněz moc není, podle toho jestli seženu brigády na léto pokud jo, budu mít cca 14 000,-
BTW proc to chces resit pasivne, u malyho zvuku se ti to nevyplati, u sestavy satelity + woofer budes potrebovat navic aby si to neupekl na prvni akci kvalitni signalovej procesor, ten stoji cca 15000 a vejs
jinak ohledne tech yamah se mi nezda cena, ze samotnej nejlevnejsi 2" driver od BC/RCF stoji s hornou cca 5000
jinak ohledne tech yamah se mi nezda cena, ze samotnej nejlevnejsi 2" driver od BC/RCF stoji s hornou cca 5000
no a co by jsi mi doporučil, když chci prostě kvalitní bedny na venkovní párty atd... ven tahat hifivěž je blbost a aktivní bedny stojí kvalitní bedna 10 000,-honcka píše:BTW proc to chces resit pasivne, u malyho zvuku se ti to nevyplati, u sestavy satelity + woofer budes potrebovat navic aby si to neupekl na prvni akci kvalitni signalovej procesor, ten stoji cca 15000 a vejs
jeste bych si trosku prihodil a koupil osvedcenou RCF ART315A za cca 15000, na odposlech ti jedna bedna staci a kdyz to vytahnes ven, tak ti to taky ostudu neudela a az budes mit zas prachy, tak koupis druhou a pak woofer