Rady do začátku
Rady do začátku
Zdravím všechny DJs,
chtěl bych začít s hraním pro vlastní potěšení. Kdo ví, třeba se časem dostanu i nějak dál, ale určitě to prozatím neplánuju. Nutno podotknout, že nemám žádné zkušenosti. Na internetu a tady jsem pročetl pár článků. Začít bych měl určitě s nějakým snadnějším MIDI kontroler se zvukovou kartou. Abych mohl "zapojit a hrát".
Zalíbil se mi tenhle:
http://www.profi-dj.cz/dj-technika/midi ... er-ddj-sb/
Tak bych se chtěl zeptat, jestli je vhodný na začátek, na naučení.
A ještě jedna otázka. Nejsem dobrý v angličtině, řekl bych, že právě naopak. Tak jestli neexistují nějaké české verze videí, kde se aspoň minimálně popisují funkce a způsoby hraní.
Díky za odpovědi a rady
chtěl bych začít s hraním pro vlastní potěšení. Kdo ví, třeba se časem dostanu i nějak dál, ale určitě to prozatím neplánuju. Nutno podotknout, že nemám žádné zkušenosti. Na internetu a tady jsem pročetl pár článků. Začít bych měl určitě s nějakým snadnějším MIDI kontroler se zvukovou kartou. Abych mohl "zapojit a hrát".
Zalíbil se mi tenhle:
http://www.profi-dj.cz/dj-technika/midi ... er-ddj-sb/
Tak bych se chtěl zeptat, jestli je vhodný na začátek, na naučení.
A ještě jedna otázka. Nejsem dobrý v angličtině, řekl bych, že právě naopak. Tak jestli neexistují nějaké české verze videí, kde se aspoň minimálně popisují funkce a způsoby hraní.
Díky za odpovědi a rady
Re: Rady do začátku
no najprv sa musis rozhodnut ci chces hrat cez softvare Traktor alebo Serato Dj. Konzola na zaciatok absolutne postacujuca.
Popravdě netuším, jaký je mezi nimi rozdíl. Serato má menší HW nároky myslím jsem četl a můj ntb neni žádná bomba, takže..
Takze som cital niekde tiez na fore kde sa uzivatelia stazovali, ze maju problemi s latenciou. Ale nevadi skusit treba.
Jak si napsal, zkusit je třeba. Snad to bude v pořádku. Na druhou stranu co jsem si početl o zpracování kontroleru, snad nikdo neměl nic proti.
lidičky potřebuju poradit začal sem hrát na midi dj tekno a psytrance a tribecore a potřebuju poradit kde stáhnout nějaký sety pro mixování!!!
Este raz si precitaj co si napisal...lidičky potřebuju poradit začal sem hrát na midi dj tekno a psytrance a tribecore a potřebuju poradit kde stáhnout nějaký sety pro mixování!!!
VDJ PRO, Pioneer DDJ-ERGO, Panasonic RP-DJ300
nechápu proč všechny sety jsou s mixovaný s několika dohromady a já bych potřeboval nějaký tracky k mixování!!!!
Ty vole...co to hulíš za matroš ?pieter23 píše:nechápu proč všechny sety jsou s mixovaný s několika dohromady a já bych potřeboval nějaký tracky k mixování!!!!
nevim jen semchtěl poradit kde lidi co hrajou berou sety k mixu nic víc!!!tak ďík!!!
chalan, mas to trosku popletene ... set vytvori DJ z trackov .... a zalezi od vkusu DJ, ktory remix nejakeho tracku pouzije a s cim ho skombinuje .... trosku si nastuduj terminologiu djingu, lebo potom ti nik neodpovie alebo ti da taku odpoved ako si dostal ... peace in da soul
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
Tak nějak nechápu, proč pieter píše svůj řekl bych dotaz bez hlavy a paty sem.
Ale když už sem se ozval, rád bych přečetl Váš názor.
Narazil sem na kontroler
http://www.reloopdj.cz/jockey-3-remix/
Moc recenzí neni, ale pochopil jsem, že by nejspíš měl patřit do rukou pokročilejšímu (a to hodně) než sem já. Takže můj dotaz. Neprohloupím, když si ho koupím a budu na něm hrát uplně od začátku ? Nebo je výhodnější zainvestovat do levnějšího kontroleru a pak přejít na dražší model ?
Ale když už sem se ozval, rád bych přečetl Váš názor.
Narazil sem na kontroler
http://www.reloopdj.cz/jockey-3-remix/
Moc recenzí neni, ale pochopil jsem, že by nejspíš měl patřit do rukou pokročilejšímu (a to hodně) než sem já. Takže můj dotaz. Neprohloupím, když si ho koupím a budu na něm hrát uplně od začátku ? Nebo je výhodnější zainvestovat do levnějšího kontroleru a pak přejít na dražší model ?
Ahoj osobně ho vlastním neni tak složitý jede na traktoru a virtual dj předtím jsem měl 2 řadu a když jsem jsi koupil tohle luxus neni to složitý do začátku ber ho chybu neuděláš s nastavením jsem potřeboval poradit ale i s základem to jede
Dobrá, díky za komentář