Nastanení rozsahu pitche(Traktor)

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
Paťa

Nastanení rozsahu pitche(Traktor)

Příspěvek od Paťa »

Nazdar lidi,

omlouvám se že dělám nové téma, ale nevěděl jsem, kam to napsat.
Prosím o radu, mám Numark mixtrack pro a teorii mám přečtěnou 10x tam i zpět :D .
Chci se vás zeptat jaký rozsah pitche mám nastavit v traktoru, nevím jestli 2%,4%,6,8,10,12,14,16,18,20 atd až do 100%. Pitch je dlouhý necelých 5cm takže přesnost nic moc :( . Snažím se hrát podle sluchu, bpm metr a podobné vychytávky mám vypnuté. Hraji house...takže 128bpm +-5bpm.
A ještě jedna otázka. Jaká je nejlepší metoda srovnání bpm? Já to dělám tak, že najdu 1beat a potom si poštím cca. 8 beatů a potom posunu pitch tam, kde by měl být. a tak to dělám víckrát až to mám +- dorovnané a potom srovnávaná deska jde na master. Je to velice zdlouhavá metoda a někdy to je dost nepřesné. Tak se ptám zkušenějších. Omlouvám se za můj hloupý dotaz. :?
Předem díky. :wink:

konszpic

Re: Nastanení rozsahu pitche(Traktor)

Příspěvek od konszpic »

k prvnímu - v traktoru si dej 6 nebo 8 % - dle mě teda

K mé metodě srovnávání:

gramo = (první beat...) odpal desky na dobu - úmyslně mám rychlejší a prstem pokaždé co uteče zbrzdit a ubrat na tempu dokud to není shodné

cdj/kontroler = (první beat..) téměř shodná metoda, akorát nedávám srovnávaný deck rychlejší než ten druhý, ovšem pustím a:
1) pokud je pomalejší - přidáš jogem a posuneš tempo výš dokud není srovnaný
2) pokud je rychlejší - ubereš jogem a posuneš tempo níž dokud není srovnaný
pozn: tohle uděláš s trackem co má minutový nájezd během chvilky srovnaný a nemusíš to složitě odpalovat na 3x na 4x.. pustíš, dorovnáš, jedeš - všechno na jedno "odpálení"

pro začínající co chcou i přes uši někdy:

http://www.youtube.com/watch?v=NlB_OQ9bZbg

CrissC

Příspěvek od CrissC »

No díky nepřesnosti pitche na těchto super levných kontrolerech, bych si to dal tak těch 6. Dostaneš díky tomu větší "rozlišení" pitche, akorát pak si navyknout, že budeš muset posunout pitch víc, aby ses dostal tam kam chceš ;-).

Ke srovnání beatu, taková malá "ochcávačka" - house má 128/7/6/5/9/130 atp., takže jedeno BPM je 0.8~% - i když neznáš BPM a budeš se pohybovat po 0.8% tak si tracky srovnáš o mnohem rychleji, pokud znáš bpm skladem a víš o kolik % jsi pohnul pitchem a nesedí ti to, tak víš, že musíš dorovnávat dál. Když máš BPM sladěné, tak na první beat odpal track a srovnávej na jednu stranu - pokud se rozjíždí víc, srovnávej na druhou stranu a máš srovnáno.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

U tak maleho pitche bych to videl tak na 4% :lol:. Ted tu napisi jedno nezvykle reseni. Namapuj si na tom tvem dvouplotynkovem varici pitch na otocny potak. Je to velky nezvyk, ale da se takto michat uplne presne. Samozrejmosti je, ze si v playerech musis nechat zobrazit aktualni pozici pitche (aby jsi vedel, jak moc jsi od nuly).
Pripadne muzes kombinovat otocny pitch s faderem.

knoko

Příspěvek od knoko »

Criss: nie vzdy funguje metóda 0,8% co som sa stretol tak býva aj 128.5 house a volaktoré dokonca aj 128,3 som sa stretol... :)
2x Pioneer CDJ-850 , Pio DJM-700, Senn HD-25

CrissC

Příspěvek od CrissC »

No tak dobře tak 99,8% a nebo máš jeblé tracky :D já mám asi jenom 1 track kde to neni přesné.

knoko

Příspěvek od knoko »

tracky prevažne beatport :) nepovedal som že je toho kvantum toho 0,2% môže byť :wink:
2x Pioneer CDJ-850 , Pio DJM-700, Senn HD-25

Odpovědět