Jak se dělá mash-up???

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
Odpovědět
Danken

Jak se dělá mash-up???

Příspěvek od Danken »

Jak se dělá mash-up??? Jako že vokály z jednoho traku v druhy s jinyou melodií? :?: Dik za odpověď fakt nevim jak bych z toho měl vymlátit ty vokály :(

DJ PeeJay

Re: Jak se dělá mash-up???

Příspěvek od DJ PeeJay »

To zvladnes v plno programech, dokonce i ve virtualu, ale ty myslíš jak dostat vokály ze songu a nebo je odstranit co? Tak to nejde, chce to trochu guglit :)
2x Denon DN-S3500
Denon X-1500
AKG K518 Limited Edition + AKG K71

Danken

Příspěvek od Danken »

DJ PeeJay píše:To zvladnes v plno programech, dokonce i ve virtualu, ale ty myslíš jak dostat vokály ze songu a nebo je odstranit co? Tak to nejde, chce to trochu guglit :)
vim že to jde potlačit ve vdj ale ne uplně ale o to nejde já chci nějakym způsobem udělat mas-up tak nějaký nápady jsem a asi nejspíš bych to chtěl udělat na playerech a mixu.Jediný co mě napadlo je namixovat část kde je hudba tichá ne-li vůbec a jen vokal je hodně nahlas-vytáhnout ho třeba filtrem a namixovat do druhýho tracku s melodií jinak nevim :(

amdman

Příspěvek od amdman »

Nevim co je na tom tak slozityho...sezenes si instrumentalku jednoho tracku a akapelu druhyho tracku a pak uz je jedno jestli to do sebe namichas ve vdj nebo si to vypalis na ceda a smichas to na playerech...
Hraju na cokoli co mi přijde pod ruce...

Danken

Příspěvek od Danken »

amdman píše:Nevim co je na tom tak slozityho...sezenes si instrumentalku jednoho tracku a akapelu druhyho tracku a pak uz je jedno jestli to do sebe namichas ve vdj nebo si to vypalis na ceda a smichas to na playerech...
A tímto stylem to dělají i profi DJ ve svých remixech a mash-upech??A Kde se to dá kdyžtak sehnat ? :?:

amdman

Příspěvek od amdman »

Danken píše:
amdman píše:Nevim co je na tom tak slozityho...sezenes si instrumentalku jednoho tracku a akapelu druhyho tracku a pak uz je jedno jestli to do sebe namichas ve vdj nebo si to vypalis na ceda a smichas to na playerech...
A tímto stylem to dělají i profi DJ ve svých remixech a mash-upech??A Kde se to dá kdyžtak sehnat ? :?:
Jelikoz nejsem "profi" dj tak vsechno taham z netu a delam to pro zabavu ne abych to nekde prezentoval. Ale myslim si ze znamejsi jmena djingu si kupujou desky kde mas original tracku, pripadne nejakou radiovou nebo klubovou verzi a pak taky instrumentalky a akapelu. Ale kde schanej instrumentalky a akapely veci ktery nevysly na deskach to vazne nevim a pokud to nekdo vi at mi to rekne pac ne vsechno se da na cerno stahnout :D
Hraju na cokoli co mi přijde pod ruce...

kol-ler

Příspěvek od kol-ler »

http://www.acapellas4u.co.uk/..tady je acapell celkem dost..ale jinak teda taky netusim:)

Xakroo

Příspěvek od Xakroo »

Nechci vám kazit náladu, ale pravý mash up je dvě nepozměněné skladby sedící do sebe. Tzn i s vokálama. Jde o to najít dvě, které do sebe sedí a slušně je prolnout.
Acapella se používá spíše jako dj tool, tzn na okořenění setu.
(nejsou to zákonitosti, ale spojit acapellu a bicí je sice fajn, ale je to nuda .))

Odpovědět